ampolion 07.03.07, 03:00 Co robicie by wam po palcach nie sciekał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kici_kocio Re: Miód na kromce chleba 07.03.07, 04:13 szybko jemy:) a jak się zdarzy...palce zawsze można dać komuś do oblizania;) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Miód na kromce chleba 07.03.07, 08:11 Nakładaj stopniowo, tylko tyle ile ugryziesz, a potem nalewaj znowu odrobinę. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Miód na kromce chleba 07.03.07, 08:13 nakładam mało miodu, bo mi za słodko ;) i taka ilośc trzyma się maśła niczym niepodległości :) Odpowiedz Link Zgłoś
mika974 Re: Miód na kromce chleba 07.03.07, 08:27 Używać miodku bardzej już scukrzonego. Ale wiem, wiem nie ma to jak płynny miodzik na chlebku z masełkiem. Ja i tak zawsze się upaćkam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokrak Re: Miód na kromce chleba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 08:46 Jem na jeden, dwa gryzy. Oczywiście i tak coś tam skapnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet wcześniej mieszam z miękkim masłem 07.03.07, 09:14 i dopiero taką paćką smaruję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: Miód na kromce chleba IP: *.chello.pl 07.03.07, 09:31 Też mieszam z masłem. I niestety właśnie odkryłam u siebie alergię na miód gryczany, próbował mnie udusić wczoraj wieczorem :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: Miód na kromce chleba IP: 212.160.172.* 07.03.07, 09:32 Ampolionie, toz to sama frajda, bo przeciez plynny miod jest najpyszniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: Miód na kromce chleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 10:01 Tylko o tej porze roku miód nie ma prawa być płynny. A jeśli jest, to znaczy że był przegotowany. A że był przegotowany to źle, bo właściwości dobroczynne miodu "giną" w temperaturze powyżej 50 st C - staje się on bezwartościowym ulepkiem. Ja najbardziej lubię(jeśli chodzi o smarowanie kanapek;)) miód akacjowy: on bardzo długo krystalizuje, ma konsystencję powiedzmy nutelli :) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Miód na kromce chleba 07.03.07, 17:08 Próbuję małego fortelu: smaruję najpierw miodem. Jeśli kromka dostatecznie porowata to miód w nią "wsiąka"; dopiro wtedy smaruję masłem lub dodaję ser, biały oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczola Re: Miód na kromce chleba IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.03.07, 20:26 najlepiej używaj miodu kremowanego,jest jeszcze mało popularny ,ale już dostepny w sklepach.Możesz go takrze przygotować sama przez bardzo dlugie miksowanie lekko skrystalizowanego miodu mikserem ,powstaje wtedy miód o konsystencji miękkiego masła i nic nie spływa , szczególnie polecam dla dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_43 Re: Miód na kromce chleba 07.03.07, 21:35 Nalej miodu na miseczkę , skibkę chleba pokrój na ćwiartki i po prostu maczaj. Jeśli już musisz smarować , to trzymaj talerzyk z chlebem pod brodą , żebyś poza palcami nic więcej nie upaćkała. Zdrówko Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Miód na kromce chleba 07.03.07, 22:32 No tak, ale oprócz niemiłych względów dotykowej natury są i powody wizualne, estetyczne by jeść ten złocisto-bursztynowy miód na kromce posmarowanej bielutkim masłem lub też równie białym twarogiem lub z serem. -- "Mądrej głowie dość dwie słowie". Przepisy kulinarne są dłuższe. Odpowiedz Link Zgłoś
sathi1983 Re: Miód na kromce chleba 07.03.07, 22:28 dla mnie to nie problem, od razu po zjedzeniu takiej pyszności idę się umyć :) Odpowiedz Link Zgłoś