Gość: pip IP: *.itpp.pl 03.05.03, 21:59 jadłam kiedyś u kolezanki jeszcze w podstawówce taki duże kopytka ale niebyły to kopytka , chyba były z serem , polane masłem i posypane cynamonem , moze ktoś zna przepis ? ślinka leci głodomor - pip Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nie wypełniono pol Re: jakieś takie 'kopytka' z cynamonem i masłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.03, 02:27 Gość portalu: pip napisał(a): > jadłam kiedyś u kolezanki jeszcze w podstawówce taki duże kopytka ale niebyły > to kopytka , chyba były z serem , polane masłem i posypane cynamonem , moze > ktoś zna przepis ? > ślinka leci > głodomor - pip 'leniwe' robi sie jak kopytka ale z dodatkiem twarogu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospocha leniwe kluski IP: *.visp.energis.pl 04.05.03, 15:34 kluski leniwe - nie znam proporcji - robie na oko... dwie kostki sera bialego lub wieksze opakowanie lub 1/2 kg do tego dwa jajka cale i szklanka maki lub do dwoch - wygniec wszystko tak, zeby mialo konsystencje takich niezatwardych klusek - rozwalkuj rekami w rulonik, pokroj na kluski i siup do gotujacej sie LEKKO osolonej wody - chwila dwie jak wyplyna na wierzch wyjmij, polej rozpuszczonym maselkiem, posyp cukrem i cynamonem jak lubisz - niektorzy dodaja jeszcze bulke tarta... smacznego...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HGI Re: jakieś takie 'kopytka' z cynamonem i masłem IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 10.05.03, 21:40 INNA WERSJA PRZEPISU PODANEGO PRZEZ PIP, ZAMIAST MAKI PSZENNEJ DODAJEMY MAKE ZIEMNIACZANA,PROPRCJE TE SAME. Odpowiedz Link Zgłoś