Gość: iga IP: *.radom.pl 31.03.07, 14:05 Może ktoś poratuje przepisem :)) Uczciwie piszę , że używałam wcześniej wyszukiwarki i nic nie znalazłam. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna111 Re: rzodkiew biała -surówka 31.03.07, 14:25 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html?slowo=surówka%20z%20białej%20rzodkwi szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52000.html?slowo=surówka%20z%20białej%20rzodkwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: rzodkiew biała -surówka IP: *.radom.pl 31.03.07, 17:29 Dzięki bardzo .Coś mi nie za dobrze chodzi wyszukiwarka ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: rzodkiew biała -surówka IP: *.chello.pl 01.04.07, 00:50 Chodzi o daikon? Biala, dluga? Najprosciej jest utrzec, posolic, wylozyc na sitko, troche wycisnac i wymieszac ze smietana (moze byc jogurt, najlepiej balkanski). Bardzo dobre. Albo: obieraczka do jarzyn scinac cienkie paski wzdluz. Dodac marynowany imbir (taki rozowy) pokrojony w paski. Sos z oleju sezamowego, octu ryzowego, troche sosu sojowego, ciemnego cukru (lub miodu), troche wasabi. Bedzie salatka niby- japonska. Posypac szczypiorkiem i czerwonym pieprzem. Taka kiedys uczynilam i niezla byla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: rzodkiew biała -surówka IP: 212.122.223.* 01.04.07, 01:04 ja tak jak przedmówczyni: rzodkiew utarta, wymieszana z jogurtem balkańskim, solą i pieprzem proste i przepyszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: rzodkiew biała -surówka IP: *.chello.pl 01.04.07, 12:13 Znalazlam u Jamiego Olivera taka salatke: rzodkiew pokrojona wzdluz obieraczka, plastry pokroic jeszcze na wstazki, wymieszac z trzema garsciami rzezuchy, polac sosem z cytryny, smietany, musztardy, oliwy, sosu sojowego, pieprzu i soli. Mozna dodac wiorki mango, przegrzebki i (lub) surowa rybe. Mysle, ze z paroma krewetkami bylaby niezla. I tansza. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: rzodkiew biała -surówka 01.04.07, 15:17 Dodają do daikon rozmaite jarzyny, niektóre owoce, miesa, owoce morza, wszystko na sałatki lub surówki. Z zasady radzą by daikon obrać i po pokrojeniu posolić i odstawić na jakis czas, a potem odlać. Mogę podać linki do przepisów po angielsku, bardzo ciekawe połączenia. Odpowiedz Link Zgłoś