Dodaj do ulubionych

mrozone kruche ciasto

18.04.07, 07:49
mam pytanie. jak długo mozna przechowywac w zamrazalce surowe kruche ciasto.
moje lezy juz miesiac, ciagle nie mam czasu go wykorzystac. bo chyba jeszcze
sie nie zepsulo?
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: mrozone kruche ciasto 18.04.07, 09:22
      Mam w notatkach uwage, ze 3 miesiace.
      • ba_nita Re: Na opakowaniu jest napisane ile czasu w 18.04.07, 09:55
        jakich temperaturach. Czas przechowywania będzie się różnił. Inny w zamrażarce a
        inny w zamrażalniku. Po za tym można go spokojnie przedłużyć co najmniej o
        miesiąc. Te czasy zawsze producenci i przepisy obniżają.
        • linn_linn Re: Na opakowaniu jest napisane ile czasu w 18.04.07, 10:27
          Chodzilo chyba o ciasto zrobione w domu. Ja zwykle czytam informacje na
          opakowaniach.
          • ba_nita Re: Ależ wiem, że czytasz.)))n/t 18.04.07, 10:37

• mirabelka200377 Re: mrozone kruche ciasto 18.04.07, 12:45
      tak chodzi mi o ciasto zrobione w domu. no i lezy w zamrazarce. ale jesli 3
      miesiace to na pewno zdaze cos z niego zrobic. moze macie jakies propozycje,
      np. na ciekawe no i oczywiscie przepyszne ciaseczka, babeczki albo rogaliki.
      chodzi mi oczywiscie o nadzienie, no bo ciasto przeciez mam:)
      • Gość: ala Re: mrozone kruche ciasto IP: *.pr.radom.net 18.04.07, 13:08
        z serem , dzemem, i z czym tylko chcesz . Nie wiem ile masz tego ciasta , ale
        mozesz zrobić babeczki orzechowe. Przepis moge Ci podać
        • mirabelka200377 Re: do ala 18.04.07, 15:45
          no mam sporo tego ciasta. to ja poprosze przepis na babeczki orzechowe
          • Gość: ala babeczki orzechowe dla Mirabelki IP: *.pr.radom.net 18.04.07, 20:36
            40dag mielonych orzechów, 30 dag pudru wymieszać ok. szklanki slodkiej
            śmietanki 30% ( nie ubijac , tylko wymieszac).
            Male foremki wylepic ciastem, nakladac po pół łyżeczki masy -rośnie.
            Piec ok 10min w temp. 180 . Pycha
            • Gość: gosia o babeczki orzechowe do ALI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 13:33
              Alu droga, czy najpierw podpiekamy babeczkowe spody, czy masę orzechową wkładamy
              na surowe ciasto??? Mam zamiar wypróbować te babeczki.
              • Gość: ala nie podpiekamy IP: *.pr.radom.net 20.04.07, 15:06
                farsz nakladamy do surowych babeczek
                • Gość: gosia Re: nie podpiekamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 17:27
                  dzięki, w sobotę upiekę:-)
                  • Gość: ala to daj znać IP: *.pr.radom.net 20.04.07, 20:28
                    czy wam tez smakowały. Nieraz , jak mam wiecej ciasta, lub zależy mi żeby były
                    ładne, na wierzch trę jeszcze cienką warstwe ciasta a po upieczeniu posypuje
                    pudrem. Wygladaja wtedy pięknie
                    • Gość: gosia Re: to daj znać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 15:47
                      wyszły dobre, ale nie rewelacyjne. Zjedliśmy, ale następne zrobię raczej z
                      budyniem i owocami - bardziej wiosennie. Mimo wszystko dziękuję i pozdrawiam:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka