Gość: Beata IP: *.dtvk.tpnet.pl 04.06.03, 14:20 Mam ochote na pulpeciki w sosie koperkowym, ale moja rodzina jada wylacznie mieso drobiowe. I wlasnie nie wiem jak zrobic te pulpety z indyczego zeby sie nie rozlazly. Czy moge prosic o pomoc? Beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bruno Re: mielone IP: 217.11.133.* 04.06.03, 14:40 Zrób tak jak z innego mielonego mięsa - jajko, cebulka, przyprawy etc. Nie powinny się rozłazić. Musisz tylko czuć w rękach, czy mięso jest odpowiednio zwarte - czy ładnie odchodzi od rąk, a jak będą kłopoty, podsypuj małymi porcjami bułkę tartą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-a Re: mielone IP: *.telan.pl 04.06.03, 21:13 A moze kiedy znudza Ci sie w koperkowym zrob takie : mielone miesko indycze lub wlasne filety drobiowe badz indycze zemlec, dodac jajko, bulki, soli i zamiast jakichkolwiek przypraw to pieprz cayenne. Obturlac w bulce i usmazyc na zloto. Sa jasne, pyszne i zupelnie inne w smaku od tradycyjmnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: mielone IP: *.tele2.pl 05.06.03, 10:00 fajne sa tez klopsiki z czosnkiem...mieso miesza sie z cebula, jajkiem, czosnkiem i koperkiem, z masy formuje sie kilkanascie kulek, ktore sie potem smazy kilka minut i przeklada patelnie do piekarnika na kolejne 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: mielone IP: 217.11.133.* 05.06.03, 11:00 Właściwie do mielonego mięsa to można dać prawie wszystko. Czosnek i majeranek - obowiązkowo; obgotowane i drobno pokrojone grzybki; paprykę czerwoną, też posiekaną w drobną kostkę; obgotowaną krótko kapustę; szczyptę maleńką imbiru; gałkę muszkatołową, czerwony pieprz (w całości) - nie jest ostry, tylko ma aromat; żółty ser krojony w kostkę (nie tarty!!!), mały, jędrny ogórek kiszony, ale obrany ze skórki. Itede, itepe Odpowiedz Link Zgłoś