sexbomba22 26.09.07, 20:52 jecie już brukselkę, czy czekacie na pierwsze przymrozki, po których to niby ona ma być słodka?? ja jem już :) pyychotka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie-zalogowana Re: brukselka 26.09.07, 21:07 jak się kto tak bardzo goryczki boi, to niech brukselkę przemrozi w zamrażarce i po kłopocie :D Odpowiedz Link Zgłoś
lullaby22 Re: brukselka 27.09.07, 17:01 Ja tam lubię lekką goryczkę w brukselce. W końcu taki jej urok :) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: brukselka 28.09.07, 09:57 Moja ulubiona brukselka: oczyszczone główki zalewam zimną wodą, gotuję do wrzenia, odcedzam. Obgotowane brukselki duszę w niewielkiej ilości wody z cukrem i z łyżką masła. Pod koniec duszenia wlewam 2-3 łyżki 36-procentowej śmietanki i wkruszam kawałek sera lazur, podgrzewam do rozpuszczenia sera. Do tego makaron farfalle, albo nic - pożeram same brukselki z sosem :) Goryczki brak. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.wiem.znowu.o.co.chodzi Re: brukselka 28.09.07, 10:54 o jaaacie, ale to musi byc pyyszne Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: brukselka 30.09.07, 12:50 Pyszny przepis, musze wypróbować. Ja znam nieco podobny, ale zamiast sera lazur daje duzo słodkiej papryki (i troszke ostrej) i odrobinę dobrej kiełbasy. Odpowiedz Link Zgłoś