karka831 14.11.07, 11:40 Od pewnego czasu strasznie za mna "chodza"...a ze kucharka ze mnie poczatkujaca, wiec pytam:znacie jakis przepis na super sledzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karka831 Re:Przepisy wysyłam na gazetową pocztę. 14.11.07, 12:26 Dzieki sliczne:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: Sledzie 14.11.07, 12:40 Moje ulubione i prościutkie śledziki w oleju: tacka śledzi lisnera(wiem, że z chemią, ale wygodne, raz w roku nie zaszkodzi) biała cebula cytryny pieprz czarny śledziki pokroić na małe kawałki (tak z 3 cm), ułożyć pojedynczą warstwę na dnie niedużej miseczki, na to warstwa cebulki pokrojonej w kostkę, na to dużo świeżo mielonego pieprzu, polać sokiem z cytryny, znów warstwa śledzi itd, na wierzchu cebulka z pieprzem i sokiem. Zostawić w spokoju na 12h, zjadać ze świeżym chlebkiem. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: Sledzie 14.11.07, 12:41 Aaaaa, zapomniałam! Zalać wszystko na końcu olejem tak, by było przykryte! Ale gapa ze mnie, śledzie w oleju bez oleju.... Odpowiedz Link Zgłoś