Gość: ignasiab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.08, 10:48 Mam pelno ziemniakow po zimie,kielkuja w tej chwili.Wpadlam na pomysl zeby zrobic z nich rytki i zamrozic.Nie wiem jak to zrobic i czy wogole sie da?Szkoda mi wyrzucac ziemniaki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ag.gu Re: frytki 26.04.08, 12:17 myślę,że tak tylko trzeba by te frytki podmażyć na blado, osączyć i dopiero zamrozić. Zrobiłabym tak na próbę, z małej ilości i usmażyła te zamrożone, żeby zobaczyć co z tego wychodzi. Mam wrażenie, że koncepcja frytek Aviko jest podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: frytki 26.04.08, 12:23 Nie wiem czy się da - to, co jest w sklepie to nie tak po prostu podsmażone ziemniaki. U mnie co prawda ziemniaki nie zostają, bo w każdej postaci mogłabym je jeść 3 razy dziennie, ale co na pewno z ziemniaków można zamrozić to kluski (a później np. odsmażone na patelni smakują przednio). Ugotowane ziemniaki + mąka ziemniaczana, utoczyć kluchy i gotować. Na niedzielę po kilkadziesiąt sztuk kulaliśmy :-) Mniam. ------------ Aniołek Platek ma braciszka Skorpka Odpowiedz Link Zgłoś