anula36 28.06.08, 21:24 co o nich myslicie? degustowalam ostatnio 2 rozne smaki i nie podpasowal mi ani smak ani konsystencja;( A moze to ja sie nie znam na tym co dobre? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania_m Re: musztardy Develey IP: *.pools.arcor-ip.net 28.06.08, 21:32 imho to zadna dobra marka. niemiecki macdonalds bierze od nich dressingi i musztarde. uwazam, ze juz nawet polski kamis ma lepsze. natomiast z czesci wschodniej niemiec przywiozlam do bielefeldu musztarde firmy born, wyrabiana w turyngii od 200lat, ktora bardzo mi smakuje. jest najzwyklejsza pod sloncem i plastikowy sloiczek kosztowal... 32 centy :) Odpowiedz Link Zgłoś
poszukiwaczarmi Re: musztardy Develey 28.06.08, 23:39 Och, Turyngia... Jakie tam są niesamowicie smaczne mettwursty! Nawet bratwurst z budki był smaczny, właśnie musztardą. Skoro jada się tam wielkie ilości kiełbasek, to nic dziwnego, że i musztardę mają niezłą :) Develey jest takie średnie. Przypuszczalnie ma spodobać się masom, więc obiektywnie patrząc nie będzie ani zaskakująco dobre, ani ohydne. Niektóre ich dressingi biorę w podróż, dobrze uatrakcyjniają kanapkę przy drodze. Popieram też dobre słowo o Kamisie, bowiem standardowo mam w lodówce ich musztardę rosyjską. Ogólnie uważam, że dobra musztarda, to przede wszystkim musztarda. Wszelkie domieszki tworzące z musztardy kleisty sos (typu węgierska, meksykańska, grillowa) uważam za rażące nieporozumienie. Specyfika musztardy rosyjskiej polega na tym, że dodaje się do niej garść czarnej gorczycy, dzięki czemu ma ona wyrazisty i pikantny smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: musztardy Develey IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.08, 00:00 taa, jutro jade znowu do malego miasteczka w turyngii. dziura mala, a prywatnych rzeznikow-masarzy naliczylam 12. wszystkie maja swietne, i dosc niedrogie kielbaski wszelkiego autoramentu. a chleb jaki u nich dobry, ogorki kiszone! ech... prawie jak w polsce ze 20 lat temu. w bielefeld uchowaly sie moze ze 2-3 firmy rodzinne :( interesujace, wyszukane musztardy smakowe sprzedaja na niemieckich rynkach male firmy specjalizujace sie w takowych. niektore maja po kilkadziesiat gatunkow w asortymencie. Odpowiedz Link Zgłoś
naura Develey ma kiepskie musztardy, ale za to zapako- 29.06.08, 19:33 wane w ładne szklaneczki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dijon Re: musztardy Develey IP: *.acn.waw.pl 29.06.08, 19:50 Dobra musztarda mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
akabe Re: musztardy Develey 29.06.08, 20:52 Dla mnie za bardzo czuć w nich ocet. Nie lubię octu, więc jestem wyczulona, jednak w innych produktach, np. moim ulubionym majonezie jest on wyczuwalny w 1%, co mi zupełnie nie przeszkadza. Natomiast ocet+gorczyca, czyli Develey to musztarda stojąca u mnie na samym końcu listy. Pozdrawiam akabe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majorka Re: musztardy Develey IP: *.chello.pl 30.06.08, 13:24 Też nie lubię, sam ocet i jakąś sztuczniznę w nich wyczuwam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaaa24 Re: musztardy Develey 30.06.08, 13:36 Popieram opinie z octem. Ja lubię musztardy z kamisa, chociaż może zużywam 3 słoiczki na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Rolewski i każdej firmy rosyjskiej. 30.06.08, 15:09 No i swoje ale te nie przyzwyczajonych do ostrości zabijają. Dewelaj jest dla niemowlaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorala Re:Rolewski i każdej firmy rosyjskiej. IP: *.acn.waw.pl 30.06.08, 18:53 Roleski, jeśli już. Rzeczywiście, najbardziej lubię ich musztardę sarepską, jest taka słodkawa w smaku. Naprawdę świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re:Rolewski i każdej firmy rosyjskiej. IP: *.rcb.vectranet.pl 30.06.08, 21:21 hmm... tylko dlaczego musztardy firmy Roleski mają w składzie słodzik, a nie cukier? Odpowiedz Link Zgłoś
k0m0r Re: musztardy Develey 30.06.08, 16:11 anula36 napisała: > co o nich myslicie? degustowalam ostatnio 2 rozne smaki i nie podpasowal mi ani > smak ani konsystencja;( > A moze to ja sie nie znam na tym co dobre? Dijon robią całkiem całkiem, zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę ;-) Pozdr, Michał Komorowski kuchnia.moblog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: musztardy Develey 30.06.08, 18:39 Ja lubię musztardy Kamisa, moje ulubione to rosyjska, francuska (uwielbiam do kanapek z serem żółtym zwłaszcza) i miodową (do marynat. Jak czasami mam ochotę na łagodności to zamiast rosyjskiej sarepską. Natomiast develeya bardzo lubię ziołową, używam jej do robienia sosów. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: musztardy Develey 30.06.08, 20:31 Witam w klubie miłosników rosyjskiej Kamisa:) Lubie też ich ziarniste- francuską i meksykańską. Do sosów, dressingów lubię Roleskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: musztardy Develey 30.06.08, 20:27 Miałam raz i nigdy więcej. Smak przeokropny. Zajeżdża chemią. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: SPAM 21.11.14, 19:36 Nie męcz się, już się tu ośmieszałeś i forumowicze wiedzą, że firma zeszła na psy. Nic dziwnego bo produkty ohydne. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: musztardy Develey 04.02.15, 16:25 Kiedy towar jest słabej jakości i o kiepskim smaku ludzie go nie kupują i żadna ilość żenującego spamu tego nie zmieni ale można się pośmiać z tych żałosnych prób. Odpowiedz Link Zgłoś