Dodaj do ulubionych

musztardy Develey

28.06.08, 21:24
co o nich myslicie? degustowalam ostatnio 2 rozne smaki i nie podpasowal mi ani smak ani konsystencja;(
A moze to ja sie nie znam na tym co dobre?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania_m Re: musztardy Develey IP: *.pools.arcor-ip.net 28.06.08, 21:32
      imho to zadna dobra marka. niemiecki macdonalds bierze od nich dressingi i
      musztarde. uwazam, ze juz nawet polski kamis ma lepsze.
      natomiast z czesci wschodniej niemiec przywiozlam do bielefeldu musztarde firmy
      born, wyrabiana w turyngii od 200lat, ktora bardzo mi smakuje.
      jest najzwyklejsza pod sloncem i plastikowy sloiczek kosztowal... 32 centy :)
      • poszukiwaczarmi Re: musztardy Develey 28.06.08, 23:39
        Och, Turyngia... Jakie tam są niesamowicie smaczne mettwursty! Nawet bratwurst z
        budki był smaczny, właśnie musztardą. Skoro jada się tam wielkie ilości
        kiełbasek, to nic dziwnego, że i musztardę mają niezłą :)

Develey jest takie średnie. Przypuszczalnie ma spodobać się masom, więc
        obiektywnie patrząc nie będzie ani zaskakująco dobre, ani ohydne. Niektóre ich
        dressingi biorę w podróż, dobrze uatrakcyjniają kanapkę przy drodze. Popieram
        też dobre słowo o Kamisie, bowiem standardowo mam w lodówce ich musztardę rosyjską.

Ogólnie uważam, że dobra musztarda, to przede wszystkim musztarda. Wszelkie
        domieszki tworzące z musztardy kleisty sos (typu węgierska, meksykańska,
        grillowa) uważam za rażące nieporozumienie.
        Specyfika musztardy rosyjskiej polega na tym, że dodaje się do niej garść
        czarnej gorczycy, dzięki czemu ma ona wyrazisty i pikantny smak.
        • Gość: ania_m Re: musztardy Develey IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.08, 00:00
          taa,
          jutro jade znowu do malego miasteczka w turyngii. dziura mala, a prywatnych
          rzeznikow-masarzy naliczylam 12. wszystkie maja swietne, i dosc niedrogie
          kielbaski wszelkiego autoramentu.
          a chleb jaki u nich dobry, ogorki kiszone! ech... prawie jak w polsce ze 20 lat
          temu.
          w bielefeld uchowaly sie moze ze 2-3 firmy rodzinne :(
          interesujace, wyszukane musztardy smakowe sprzedaja na niemieckich rynkach male
          firmy specjalizujace sie w takowych. niektore maja po kilkadziesiat gatunkow w
          asortymencie.
    • naura Develey ma kiepskie musztardy, ale za to zapako- 29.06.08, 19:33
      wane w ładne szklaneczki ;)
    • Gość: dijon Re: musztardy Develey IP: *.acn.waw.pl 29.06.08, 19:50
      Dobra musztarda mniam mniam
    • akabe Re: musztardy Develey 29.06.08, 20:52
      Dla mnie za bardzo czuć w nich ocet. Nie lubię octu, więc jestem wyczulona, jednak w innych produktach, np. moim ulubionym majonezie jest on wyczuwalny w 1%, co mi zupełnie nie przeszkadza. Natomiast ocet+gorczyca, czyli Develey to musztarda stojąca u mnie na samym końcu listy.

Pozdrawiam
      akabe
    • Gość: majorka Re: musztardy Develey IP: *.chello.pl 30.06.08, 13:24
      Też nie lubię, sam ocet i jakąś sztuczniznę w nich wyczuwam.
    • kasiaaaa24 Re: musztardy Develey 30.06.08, 13:36
      Popieram opinie z octem. Ja lubię musztardy z kamisa, chociaż może
      zużywam 3 słoiczki na rok.
    • ba_nita Re:Rolewski i każdej firmy rosyjskiej. 30.06.08, 15:09
      No i swoje ale te nie przyzwyczajonych do ostrości zabijają.
      Dewelaj jest dla niemowlaków.
      • Gość: dorala Re:Rolewski i każdej firmy rosyjskiej. IP: *.acn.waw.pl 30.06.08, 18:53
        Roleski, jeśli już. Rzeczywiście, najbardziej lubię ich musztardę
        sarepską, jest taka słodkawa w smaku. Naprawdę świetna.
        • Gość: ... Re:Rolewski i każdej firmy rosyjskiej. IP: *.rcb.vectranet.pl 30.06.08, 21:21
          hmm... tylko dlaczego musztardy firmy Roleski mają w składzie słodzik, a nie cukier?
    • k0m0r Re: musztardy Develey 30.06.08, 16:11
      anula36 napisała:

> co o nich myslicie? degustowalam ostatnio 2 rozne smaki i nie podpasowal mi ani
      > smak ani konsystencja;(
      > A moze to ja sie nie znam na tym co dobre?

Dijon robią całkiem całkiem, zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę ;-)

Pozdr,
      Michał Komorowski
      kuchnia.moblog.pl
    • figgin1 Re: musztardy Develey 30.06.08, 18:39
      Ja lubię musztardy Kamisa, moje ulubione to rosyjska, francuska (uwielbiam do
      kanapek z serem żółtym zwłaszcza) i miodową (do marynat. Jak czasami mam ochotę
      na łagodności to zamiast rosyjskiej sarepską. Natomiast develeya bardzo lubię
      ziołową, używam jej do robienia sosów.
      • coralin Re: musztardy Develey 30.06.08, 20:31
        Witam w klubie miłosników rosyjskiej Kamisa:) Lubie też ich
        ziarniste- francuską i meksykańską. Do sosów, dressingów lubię
        Roleskiego.
    • coralin Re: musztardy Develey 30.06.08, 20:27
      Miałam raz i nigdy więcej. Smak przeokropny. Zajeżdża chemią.
    • squirk Re: SPAM 21.11.14, 19:36
      Nie męcz się, już się tu ośmieszałeś i forumowicze wiedzą, że firma zeszła na psy.
      Nic dziwnego bo produkty ohydne.
    • squirk Re: musztardy Develey 04.02.15, 16:25
      Kiedy towar jest słabej jakości i o kiepskim smaku ludzie go nie kupują i żadna ilość żenującego spamu tego nie zmieni ale można się pośmiać z tych żałosnych prób.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka