IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.04, 13:06
Musze zmienic swoje stare garnki. Polecicie cos?
M.
Obserwuj wątek
    • tralalumpek Re: Garnki 04.01.04, 13:37
      kelomaty
    • wedrowiec2 Re: Garnki 04.01.04, 15:46
      Wiem, jaki garnków masz nie kupować. Kupiłam garnki w promocji (za zakupy
      dokonane w jednym z hipermarketów można było dostawać specjalne bony i w
      efekcie kupić komplet garnków za niższą cenę). Dałam się nabrać:( Garnki są
      stalowe z grubym dnem, ale bardzo lekkie. Nie mają zalet ciężkich, stalowych
      garnków sprzedawanych w wyższej cenie. Wróciłam do starych, emaliowanych i
      jednego, jedynego ciężkiego, stalowego, z grubym dnem.
      • Gość: giezik Re: Garnki IP: 217.11.134.* 05.01.04, 12:25
        ooo, dokladnie, kazdy ktoposzukuje garnkow powinien najpierw pojsc do
        Supermrketu, dokladnie obejrzec te "pseudostalowe" i unikac ich jak ognia.
        Kilka lat temu z Niemiec dostalem garnki, jakie wowczas w POlsce wydawaly sie
        rarytasem- stalowe, z 24 karatowym zlotem na uchwytach (nie wiem po co, no ale
        marketing to marketing), z dosc grubym dnem. garnki sa dosc ciezkie, ale nie za
        bardzo . Rewelacyjnie sie rozgrzewaja, trzymaja bardzo dlugo cieplo. Co ciekawe
        brzegi maja zwykle tylko cieple. Jestem z nich baaardzo zadowolony.
        Rok temu moja tesciowa kupila niemal identyczne w supermarkecie, o polowe
        taniej. I wszystko zawiera sie w slowie "niemal". Sa bardzo lekkie, grube dno,
        to jakis pic. Bardzo szybko sie wychladzaja, przypala sie w nich dosc szybko.
        O i to kolejny powod dla ktorego warto zainwestowac - bo to rzecz, ktora starczy
        na dlugo
    • kathy38 Re: Garnki 05.01.04, 09:00
      Ja się przymierzam do zakupu garnków Berghoff.
      • aka10 Re: Garnki 05.01.04, 11:40
        Mam caly komplet Zeptera i bardzo sobie chwale.Pozdrawiam.
      • eweline Re: Garnki 05.01.04, 11:45
        Mozesz napisac cos wiecej o tych garnkach?
        Ile kosztują?
        pa
      • eweline Re: Garnki 05.01.04, 11:48
        kathy38 napisała:

> Ja się przymierzam do zakupu garnków Berghoff.

Oczywiscie te garnki mialam na mysli.
      • hania55 Re: Garnki 05.01.04, 12:46
        kathy38 napisała:

> Ja się przymierzam do zakupu garnków Berghoff.
        >
        Garnki Berghoff polecam gorąco. Dostałam zestaw w prezencie ślubnym i nie mogę
        się nachwalić, tym bardziej, że przestawiłam się na nie z garnków IKEA. Nic się
        nie przypala, nic nie przywiera, długo trzymają temperaturę. Podobno jedyną ich
        wadą jest cena.
        • kathy38 Garnki Berghoff 05.01.04, 14:43
          Tu znajdują sie informacje:
          www.naczynia.com/index.htm
          jak równiez można dokonać zakupu.
          • eweline Re: Garnki Berghoff 05.01.04, 15:23
            kathy38 napisała:

> Tu znajdują sie informacje:
            > www.naczynia.com/index.htm
            > jak równiez można dokonać zakupu.

Dzieki za info. Owszem, owszem zapowiadaja sie interesujaco.
            Pozdrawiam
            • aka10 Re: Garnki Berghoff 05.01.04, 19:52
              Wg. mie,to prawie idealnie to samo,co Zepter,tyle,ze znacznie
              tansze.Pozdrawiam.
              • eweline Re: Garnki Berghoff 09.01.04, 16:23
                A co to za firma Berghoff, jakos nic na jej temat nie znalazlam?
    • Gość: Alice Re: Garnki IP: 217.153.182.* 10.01.04, 23:22
      Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, czy garnki Berghoff nadają się do gotowania na
      kuchence gazowej?
      • marianka.m Re: Garnki 15.04.04, 15:14
        Zestaw garnków Berghoff dostałam w prezencie ślubnym i bardzo sobie chwalę.
        Myślę, że to firma niemiecka (na to przynajmniej wskazuje nazwa). Są naprawdę
        porządne i sprawdzają się na co dzień.

Oczywiście, że nadają się do gotowania na kuchence gazowej!

Moje zostały kupione na największym z warszawskich bazarów - i tam należy ich
        szukać - widziałam identyczne "berghoffy" w osiedlowym sklepie i kosztowały
        prawie 2 razy więcej.
        Komplet 3 garnków + rondel, patelnia, sitko do gotowania na parze i miska
        (wszystko z pokrywkami) to wydatek ok. 200-300 zł. Polecam.
    • Gość: grubababa Re: Garnki IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 11.01.04, 01:15
      Wszystko ma byc metalowe, bron Boze przed plastikowymi albo drewnianymi
      uchwytami i galkami na pokrywkach. Nitowane a nie na srubki. Dno jak
      najgrubsze. Pozdrowienia
      • mary24 Re: Garnki 11.01.04, 17:24
        a dlaczego nie mogą być z plastikowymi uchwytami i gałkami na pokrywkach?i
        dlaczego nie na śrubki? czy to ma jakies znaczenie??
        • Gość: grubababa Re: Garnki IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 11.01.04, 17:32
          Ja czasami wkladam garnek do piekarnika i plastik by sie spalil nie mowiac juz
          o drewnie. Tak samo jak gotujesz na duzym gazie to raczki potrafia sie
          przypalic. Galka w pokrywce wkrecona na jedna srubke predzej czy pozniej sie
          odkreci. Naprawde lepiej wydac wiecej na poczatku i miec garnki 100% metal,
          spawane albo nitowane uszy metalowe. Takie garnki zostawisz wnukom. Pozdrowienia
    • Gość: karmel-ek Re: Garnki IP: 213.17.227.* 12.01.04, 16:17
      Szukaj stalowych, z grubym dnem i uchwytami nie z plastiku (nie powinny się
      nagrzewać - ale tego w sklepie nie sprawdzisz). Polecam zdecydowanie Zeptera i
      żałuję, że mam tylko kilka, które udało mi wynieść od rodziców. Garnki
      Berghoff są lżejsze, rączki się nagrzewają, a w pokrywkach po wypraniu w
      zmywarce zbiera się woda. Porównując z Zepterem wypadają dużo dużo gorzej ale
      pewnie są też tańsze.
      • wordless Zepter-czy naprawdę warto? 14.04.04, 22:07
        czesc,
        mam ochotę (i srodki:-))) na zakup kilku garnków Zeptera, ale chciałabym sie
        dowiedzieć czy naprawdę różnica jakości jest taka kolosalna? np. w porównaniu z
        Berghoff`em? Bo sa jakieś pięciokrotnie droższe a nie wiem jak to sie przekłada
        na takie normalne, codzienne użytkowanie.

pozdrawiam
    • dapop Re: Garnki 15.04.04, 09:27
      Dawno, dawno temu byłam na prezentacji Zeptera i tak bardzo spodobały mi sie te
      garnki, że pod wpływem chwili zamówiłam sobie mały zestaw. Na drugi dzień, w
      pracy, rozmawiałam na ten temat z koleżankami i kolegami, jeden z nich
      powiedział mi, że z całą pewnością podjełam złą decyzję. Powiedział mi, że są
      garnki niemal identyczne z Zepterowskimi ale dużo tańsze, pomyślałam, że na
      pewno gorsze jakościowo. Postanowiłam jednak je obejrzeć, faktycznie były
      prawie takie same. Zerwałam umowę z Zepterem (zgodnie z regulaminem miałam do
      tego prawo) i kupiłam za połowe ceny podobny zestaw. Tu mała dygresja, nie
      macie pojęcia jak mnie nękali z Zeptera, nawet strszyli mnie sądem!
      Wracając jednak do mioch garnków muszę powiedzieć, że jestem z nich ogromnie
      zadowolona. Mają grube dno, są ciężkie, uszy się nie nagrzewają i fantastycznie
      się je czyści. Uszy są wykonane z metalu (nitowane) ale mają pogrubienie z
      czegoś czarnego (to nie jest jakiś tam zwykły plastik) co powoduje, że trzyma
      się je bardzo wygodnie a jak ktoś tego nie chce to może to zdjąć.
      Na pokrywach są uchwyty ze wskaźnikiem temperatury przykręcane na jednej srubce
      ale nie ma z tym problemu, nic sie nie psuje i w każdej chwili można to
      odkręcić.
      Mam je już na prawdę bardzo długo i nic złego się z nimi nie dzieje, bardzo
      polecam. Nie wiem tylko czy są na obecne czasy jeszcze w sprzedazy. No i na
      koniec najważniejsza informacja, są to garnki firmy GMC.
      • eximia Re: Garnki 09.06.04, 21:18
        Dzisiaj dopiero zajrzałam na ten wątek. Proszę , napisz coś więcej o tej firmie
        GMC lub podaj link. Jestem zainteresowana dobrymi garnkami.
    • funana Re: Garnki 15.04.04, 09:43
      Pośród innych mam dwa garnki firmy Fissler.Rączki się nie nagrzewają, grube dno
      i są...ładne. Nie są tanie, ale i tak tańsze od Zeptera.Widziałam ,że reklamuje
      je też Kurt Scheller.Myśle, że warto zainwestować w dobre gary-ma się je na
      lata!!Gotuję na kuchni ceramicznej. Natomiast moja przyjaciółka z Anglii ma,
      jak mi sie wydaje garnki żeliwne, pokryte kolorową ceramiką (w tym wypadku
      pomarańczową), wyprodukowane we Francji. Bardzo mi sie podobają!Nie widziałam
      takich w Polsce - może ktoś z Was wie, czy są tutaj osiągalne?
      • funana garnki Fissler 15.04.04, 10:01
        A oto link do garnków Fissler:

www.fide.pl/pl/kuchnia/garnki/fissler_profi_2003/
        • lunatica są boskie... 15.04.04, 10:38
          ...ale piekielnie drogie (przynajmniej dla mnie).
          • funana Re: są boskie... 15.04.04, 10:44
            Na tej stronie sa też genialne brytfanny (np. taka, co automatycznie dodaje
            sosu lub wody w czasie pieczenia), akcesoria kuchenne, termosy, szybkowary.
            Hmmm....Dla mnie też są cholernie drogie, dlatego mam tylko dwa, ale jak tylko
            trafi mi się jakaś ekstra kasa, to odkładam na jeszcze coś..
            • szczypior74 Re: są boskie... 16.06.04, 12:33
              Własnie kupiłam brytfannę, o której mówisz. W sklepie internetowym. Z przesyłką
              wyszło o 40 zł taniej niż w sklepie!
              Zamówienie zrealizowane w ekspressowym tempie, przesyłka dobrze zapakowana.
              Jestem mile zaskoczona, bo do garnka dołączono książeczkę z instrukcją obsługi
              i przepisami (w j. angielskim i niemieckim).
              Najgorsze jest to, że nie mam czasu jej przetestować.

Faktyncznie, kosztuje nie mało.
              Gdyby nie to, że sprzedałam garnek-grill zeptera - otrzymany w prezencie
              ślubnym - z którego nie korzystałam, pewnie musiałabym jakiś czas oszczędzać,
              żeby mieć brytfankę fisslera.

Pzdr.
      • jutka1 Do Funana - garnki francuskie 15.04.04, 11:09
        Prosze, link
        www.lecreuset.com/
        Mam pare i bardzo sobie chwale
        Niestety, w spisie krajow nie ma Polski
        • funana Re: Do Funana - garnki francuskie 15.04.04, 11:18
          Dzięki-znalazłam też na tej stronie nieźle wyglądające stalowe gary i
          silikonowe formy.
          Podobne żeliwne naczynia widziałam w supermarkecie Piotr i Paweł w Warszawie,
          ale nie wiedziałam, czy to podróbka, czy "właściwa" marka. Chciałabym jakoś
          porównać ceny- czy byłabyś w stanie powiedzieć, ile te garnki kosztują we
          Francji (rząd wielkości), np. 5-cio litrowy?
          funana
          • jutka1 Re: Do Funana - garnki francuskie 15.04.04, 11:51
            Sprawdze ceny przy okazji jak bede w sklepie, ale tanie nie sa.
          • jutka1 Re: Do Funana - garnki francuskie 04.07.04, 04:08
            Funana, wybacz, ze tak dlugo mi zajelo dotarcie do sklepu.

Tanie nie sa. Za 3.3 l. zaplacilam wczoraj prawie 70 euro. Z drugiej strony taki
            garnek to inwestycja na cale zycie, wiec....

Pozdrawiam
            Jutka :)
        • Gość: dokurobei Re: Do Funana - garnki francuskie IP: *.itpp.pl 10.06.04, 01:29
          wiem z pewnego źródła, że będą niedługo na www.fide.pl

pozdrawiam wszystkich
          • funana Re: Do Funana - garnki francuskie 16.06.04, 12:30
            To jest bardzo dobra wiadomość-dołożę do listy życzeń obok garów Fissler -
            tylko komu ją wysłać?;-)
        • Gość: Janusz Re: Do Funana - garnki francuskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:27
          Polski może i nie ma, ale garnki (oraz patelnie, brytfanny, czajniki,...) są:
          www.fide.pl/pl/szukaj/?q=le_creuset
    • szczypior74 Re: Garnki 15.04.04, 11:41
      Polecam Fissler i AMC.
      Przy okazji mam do sprzedania jeden garnek z Zeptera za połowę ceny (tzw.
      griller+pokrywa ze wskaźnikiem temperatury + misa). Dostałam go na prezent
      ślubny, ale stoi bezużyteczny, ponieważ mam podobny z AMC.
      Jeśli jesteście zainteresowani - proszę o kontakt na priv.
      Pzdr!
      • teresatara Re: Garnki 09.06.04, 19:03
        czy Twoja oferta jest dalej aktualna, bo ja myślę o kupnie właśnie tej patelni
        • szczypior74 oferta... 16.06.04, 12:28
          ... niestety już nieaktualna. Sprzedałam garnek na allegro kilka di temu.
          Wielka szkoda!
    • Gość: hej IKEA ma niezle stalowe gary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 02:12
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka