Gość: marghe_72 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.01.04, 13:06 Musze zmienic swoje stare garnki. Polecicie cos? M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wedrowiec2 Re: Garnki 04.01.04, 15:46 Wiem, jaki garnków masz nie kupować. Kupiłam garnki w promocji (za zakupy dokonane w jednym z hipermarketów można było dostawać specjalne bony i w efekcie kupić komplet garnków za niższą cenę). Dałam się nabrać:( Garnki są stalowe z grubym dnem, ale bardzo lekkie. Nie mają zalet ciężkich, stalowych garnków sprzedawanych w wyższej cenie. Wróciłam do starych, emaliowanych i jednego, jedynego ciężkiego, stalowego, z grubym dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Garnki IP: 217.11.134.* 05.01.04, 12:25 ooo, dokladnie, kazdy ktoposzukuje garnkow powinien najpierw pojsc do Supermrketu, dokladnie obejrzec te "pseudostalowe" i unikac ich jak ognia. Kilka lat temu z Niemiec dostalem garnki, jakie wowczas w POlsce wydawaly sie rarytasem- stalowe, z 24 karatowym zlotem na uchwytach (nie wiem po co, no ale marketing to marketing), z dosc grubym dnem. garnki sa dosc ciezkie, ale nie za bardzo . Rewelacyjnie sie rozgrzewaja, trzymaja bardzo dlugo cieplo. Co ciekawe brzegi maja zwykle tylko cieple. Jestem z nich baaardzo zadowolony. Rok temu moja tesciowa kupila niemal identyczne w supermarkecie, o polowe taniej. I wszystko zawiera sie w slowie "niemal". Sa bardzo lekkie, grube dno, to jakis pic. Bardzo szybko sie wychladzaja, przypala sie w nich dosc szybko. O i to kolejny powod dla ktorego warto zainwestowac - bo to rzecz, ktora starczy na dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Garnki 05.01.04, 09:00 Ja się przymierzam do zakupu garnków Berghoff. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Garnki 05.01.04, 11:40 Mam caly komplet Zeptera i bardzo sobie chwale.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eweline Re: Garnki 05.01.04, 11:45 Mozesz napisac cos wiecej o tych garnkach? Ile kosztują? pa Odpowiedz Link Zgłoś
eweline Re: Garnki 05.01.04, 11:48 kathy38 napisała: > Ja się przymierzam do zakupu garnków Berghoff. Oczywiscie te garnki mialam na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Garnki 05.01.04, 12:46 kathy38 napisała: > Ja się przymierzam do zakupu garnków Berghoff. > Garnki Berghoff polecam gorąco. Dostałam zestaw w prezencie ślubnym i nie mogę się nachwalić, tym bardziej, że przestawiłam się na nie z garnków IKEA. Nic się nie przypala, nic nie przywiera, długo trzymają temperaturę. Podobno jedyną ich wadą jest cena. Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Garnki Berghoff 05.01.04, 14:43 Tu znajdują sie informacje: www.naczynia.com/index.htm jak równiez można dokonać zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
eweline Re: Garnki Berghoff 05.01.04, 15:23 kathy38 napisała: > Tu znajdują sie informacje: > www.naczynia.com/index.htm > jak równiez można dokonać zakupu. Dzieki za info. Owszem, owszem zapowiadaja sie interesujaco. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Garnki Berghoff 05.01.04, 19:52 Wg. mie,to prawie idealnie to samo,co Zepter,tyle,ze znacznie tansze.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
eweline Re: Garnki Berghoff 09.01.04, 16:23 A co to za firma Berghoff, jakos nic na jej temat nie znalazlam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Re: Garnki IP: 217.153.182.* 10.01.04, 23:22 Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, czy garnki Berghoff nadają się do gotowania na kuchence gazowej? Odpowiedz Link Zgłoś
marianka.m Re: Garnki 15.04.04, 15:14 Zestaw garnków Berghoff dostałam w prezencie ślubnym i bardzo sobie chwalę. Myślę, że to firma niemiecka (na to przynajmniej wskazuje nazwa). Są naprawdę porządne i sprawdzają się na co dzień. Oczywiście, że nadają się do gotowania na kuchence gazowej! Moje zostały kupione na największym z warszawskich bazarów - i tam należy ich szukać - widziałam identyczne "berghoffy" w osiedlowym sklepie i kosztowały prawie 2 razy więcej. Komplet 3 garnków + rondel, patelnia, sitko do gotowania na parze i miska (wszystko z pokrywkami) to wydatek ok. 200-300 zł. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubababa Re: Garnki IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 11.01.04, 01:15 Wszystko ma byc metalowe, bron Boze przed plastikowymi albo drewnianymi uchwytami i galkami na pokrywkach. Nitowane a nie na srubki. Dno jak najgrubsze. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mary24 Re: Garnki 11.01.04, 17:24 a dlaczego nie mogą być z plastikowymi uchwytami i gałkami na pokrywkach?i dlaczego nie na śrubki? czy to ma jakies znaczenie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubababa Re: Garnki IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 11.01.04, 17:32 Ja czasami wkladam garnek do piekarnika i plastik by sie spalil nie mowiac juz o drewnie. Tak samo jak gotujesz na duzym gazie to raczki potrafia sie przypalic. Galka w pokrywce wkrecona na jedna srubke predzej czy pozniej sie odkreci. Naprawde lepiej wydac wiecej na poczatku i miec garnki 100% metal, spawane albo nitowane uszy metalowe. Takie garnki zostawisz wnukom. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmel-ek Re: Garnki IP: 213.17.227.* 12.01.04, 16:17 Szukaj stalowych, z grubym dnem i uchwytami nie z plastiku (nie powinny się nagrzewać - ale tego w sklepie nie sprawdzisz). Polecam zdecydowanie Zeptera i żałuję, że mam tylko kilka, które udało mi wynieść od rodziców. Garnki Berghoff są lżejsze, rączki się nagrzewają, a w pokrywkach po wypraniu w zmywarce zbiera się woda. Porównując z Zepterem wypadają dużo dużo gorzej ale pewnie są też tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
wordless Zepter-czy naprawdę warto? 14.04.04, 22:07 czesc, mam ochotę (i srodki:-))) na zakup kilku garnków Zeptera, ale chciałabym sie dowiedzieć czy naprawdę różnica jakości jest taka kolosalna? np. w porównaniu z Berghoff`em? Bo sa jakieś pięciokrotnie droższe a nie wiem jak to sie przekłada na takie normalne, codzienne użytkowanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dapop Re: Garnki 15.04.04, 09:27 Dawno, dawno temu byłam na prezentacji Zeptera i tak bardzo spodobały mi sie te garnki, że pod wpływem chwili zamówiłam sobie mały zestaw. Na drugi dzień, w pracy, rozmawiałam na ten temat z koleżankami i kolegami, jeden z nich powiedział mi, że z całą pewnością podjełam złą decyzję. Powiedział mi, że są garnki niemal identyczne z Zepterowskimi ale dużo tańsze, pomyślałam, że na pewno gorsze jakościowo. Postanowiłam jednak je obejrzeć, faktycznie były prawie takie same. Zerwałam umowę z Zepterem (zgodnie z regulaminem miałam do tego prawo) i kupiłam za połowe ceny podobny zestaw. Tu mała dygresja, nie macie pojęcia jak mnie nękali z Zeptera, nawet strszyli mnie sądem! Wracając jednak do mioch garnków muszę powiedzieć, że jestem z nich ogromnie zadowolona. Mają grube dno, są ciężkie, uszy się nie nagrzewają i fantastycznie się je czyści. Uszy są wykonane z metalu (nitowane) ale mają pogrubienie z czegoś czarnego (to nie jest jakiś tam zwykły plastik) co powoduje, że trzyma się je bardzo wygodnie a jak ktoś tego nie chce to może to zdjąć. Na pokrywach są uchwyty ze wskaźnikiem temperatury przykręcane na jednej srubce ale nie ma z tym problemu, nic sie nie psuje i w każdej chwili można to odkręcić. Mam je już na prawdę bardzo długo i nic złego się z nimi nie dzieje, bardzo polecam. Nie wiem tylko czy są na obecne czasy jeszcze w sprzedazy. No i na koniec najważniejsza informacja, są to garnki firmy GMC. Odpowiedz Link Zgłoś
eximia Re: Garnki 09.06.04, 21:18 Dzisiaj dopiero zajrzałam na ten wątek. Proszę , napisz coś więcej o tej firmie GMC lub podaj link. Jestem zainteresowana dobrymi garnkami. Odpowiedz Link Zgłoś
funana Re: Garnki 15.04.04, 09:43 Pośród innych mam dwa garnki firmy Fissler.Rączki się nie nagrzewają, grube dno i są...ładne. Nie są tanie, ale i tak tańsze od Zeptera.Widziałam ,że reklamuje je też Kurt Scheller.Myśle, że warto zainwestować w dobre gary-ma się je na lata!!Gotuję na kuchni ceramicznej. Natomiast moja przyjaciółka z Anglii ma, jak mi sie wydaje garnki żeliwne, pokryte kolorową ceramiką (w tym wypadku pomarańczową), wyprodukowane we Francji. Bardzo mi sie podobają!Nie widziałam takich w Polsce - może ktoś z Was wie, czy są tutaj osiągalne? Odpowiedz Link Zgłoś
funana garnki Fissler 15.04.04, 10:01 A oto link do garnków Fissler: www.fide.pl/pl/kuchnia/garnki/fissler_profi_2003/ Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica są boskie... 15.04.04, 10:38 ...ale piekielnie drogie (przynajmniej dla mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
funana Re: są boskie... 15.04.04, 10:44 Na tej stronie sa też genialne brytfanny (np. taka, co automatycznie dodaje sosu lub wody w czasie pieczenia), akcesoria kuchenne, termosy, szybkowary. Hmmm....Dla mnie też są cholernie drogie, dlatego mam tylko dwa, ale jak tylko trafi mi się jakaś ekstra kasa, to odkładam na jeszcze coś.. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: są boskie... 16.06.04, 12:33 Własnie kupiłam brytfannę, o której mówisz. W sklepie internetowym. Z przesyłką wyszło o 40 zł taniej niż w sklepie! Zamówienie zrealizowane w ekspressowym tempie, przesyłka dobrze zapakowana. Jestem mile zaskoczona, bo do garnka dołączono książeczkę z instrukcją obsługi i przepisami (w j. angielskim i niemieckim). Najgorsze jest to, że nie mam czasu jej przetestować. Faktyncznie, kosztuje nie mało. Gdyby nie to, że sprzedałam garnek-grill zeptera - otrzymany w prezencie ślubnym - z którego nie korzystałam, pewnie musiałabym jakiś czas oszczędzać, żeby mieć brytfankę fisslera. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 Do Funana - garnki francuskie 15.04.04, 11:09 Prosze, link www.lecreuset.com/ Mam pare i bardzo sobie chwale Niestety, w spisie krajow nie ma Polski Odpowiedz Link Zgłoś
funana Re: Do Funana - garnki francuskie 15.04.04, 11:18 Dzięki-znalazłam też na tej stronie nieźle wyglądające stalowe gary i silikonowe formy. Podobne żeliwne naczynia widziałam w supermarkecie Piotr i Paweł w Warszawie, ale nie wiedziałam, czy to podróbka, czy "właściwa" marka. Chciałabym jakoś porównać ceny- czy byłabyś w stanie powiedzieć, ile te garnki kosztują we Francji (rząd wielkości), np. 5-cio litrowy? funana Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 Re: Do Funana - garnki francuskie 15.04.04, 11:51 Sprawdze ceny przy okazji jak bede w sklepie, ale tanie nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 Re: Do Funana - garnki francuskie 04.07.04, 04:08 Funana, wybacz, ze tak dlugo mi zajelo dotarcie do sklepu. Tanie nie sa. Za 3.3 l. zaplacilam wczoraj prawie 70 euro. Z drugiej strony taki garnek to inwestycja na cale zycie, wiec.... Pozdrawiam Jutka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokurobei Re: Do Funana - garnki francuskie IP: *.itpp.pl 10.06.04, 01:29 wiem z pewnego źródła, że będą niedługo na www.fide.pl pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
funana Re: Do Funana - garnki francuskie 16.06.04, 12:30 To jest bardzo dobra wiadomość-dołożę do listy życzeń obok garów Fissler - tylko komu ją wysłać?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Do Funana - garnki francuskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:27 Polski może i nie ma, ale garnki (oraz patelnie, brytfanny, czajniki,...) są: www.fide.pl/pl/szukaj/?q=le_creuset Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Garnki 15.04.04, 11:41 Polecam Fissler i AMC. Przy okazji mam do sprzedania jeden garnek z Zeptera za połowę ceny (tzw. griller+pokrywa ze wskaźnikiem temperatury + misa). Dostałam go na prezent ślubny, ale stoi bezużyteczny, ponieważ mam podobny z AMC. Jeśli jesteście zainteresowani - proszę o kontakt na priv. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
teresatara Re: Garnki 09.06.04, 19:03 czy Twoja oferta jest dalej aktualna, bo ja myślę o kupnie właśnie tej patelni Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 oferta... 16.06.04, 12:28 ... niestety już nieaktualna. Sprzedałam garnek na allegro kilka di temu. Wielka szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej IKEA ma niezle stalowe gary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 02:12 Odpowiedz Link Zgłoś