Dodaj do ulubionych

Czernomorec - Bułgaria

IP: 194.204.171.* 26.01.06, 11:00
Nie lubie kurortów wiec chcę sie wybrac do spokojniejszego miasta w
Bułgarii .Nie oczekuje tam luksusów ale takich podstawowych rzeczy jak dobra
reestauracja , knajpka itp. Bede wdzieczny za kazde zdanie o tym miescie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: dudi Re: Czernomorec - Bułgaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 13:41
      Polecam. Byłem dwa lata temu. Fajna spokojna mieścina, położona na cyplu. Plaża
      nie jest za duża, ale da się przeżyć, trochę dalej są jeszcze dwie dzikie,
      piekne plaże. Jest sporo knajpek. Ja poleciałem z biurem Alfa Star do
      pensjonatu Weselina. Polecam i pozdrawiam.
      • Gość: gulka Re: Czernomorec - Bułgaria IP: *.c / 62.233.169.* 01.06.06, 14:24
        W Czernomorcu bylismy we wrzesniu. Tez penjonacie w Weselina. Czysto, spokojnie
        z niektorych pokoi widok na Morze Czarne. Miejscowosc naprawde bardzo spokojna.
        Zadnych awantur, zadnych imprez calonocnych. Moze tez ze wzgeldu na to, ze byl
        to juz co prawda poczatek , ale jednak wrzesien. Ceny w restauracjach
        zadziwiajaco niskie a kuchnia tamtejsza pyszna. Blisko Sozopol z jednej strony,
        z drugiej Burgas i Nessybyr. Autobusy co ok. 15-20 minut. Taksowka z Sozopolu (
        poleca pozwiedzac) kosztowala nas jakies 20 zl. Bilety autobusowe chyba okolo 3
        zl/os. My chodzilismy na ta duza plaze ( Gradina sie chyba nazywala) lub na
        skalki sie opalac.

Pozdrawiam i zycze udanych wakacji
        • Gość: ron5 Re: Czernomorec - Bułgaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 06:31
          A jak oceniacie warunko sanitarne w knajpkach -czy jest czysto??
          I również jak jest w miasteczkach?Mam coraz większą ochotę na wyjazd do
          Bułgarii ale pamiętam ją jeszcze z czasów komuny i pod względem czystości było
          słabo.Pozdrawiam
          • Gość: mańka Re: Czernomorec - Bułgaria IP: *.citynet.pl 06.06.06, 23:31
            No to niewiele sie zmienilo...bylam w zeszlym roku w czernomorcu i to niestety
            prawda...jest brudno. ale co tasm pogoda piekna bulgarzy sympatyczni...jedzenie
            pyszne! Polecam serdecznie no i oczywiscie sozopol. ja bywalam tam codziennie
            chociaz na 3 godzinki. bo cudnie i plaza ladniejsza...nie za duzop turystow.
            jesli juz to glownie polacy i serbowie. super. buzki
            • Gość: ron5 Re: Czernomorec - Bułgaria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 06:14
              A jak jest z kwaterami?Czy jadąc indywidualnie można znaleźć jakiś fajny
              hotelik,pensjonat czy kwaterę prywatną?
              Jakie będą ceny w lipcu?
              Pozdrawiam
              • mx1975 Re: Czernomorec - Bułgaria 02.07.06, 17:38
                Do Czernomorca wybieramy się na początku wrzesnia, prawdopodobnie
                do "Weseliny". Gdzie stamtąd jest najblizsza plaza gdzie mozna się opalac nago?
                Nie musi to byc jakas oficjalna plaza Fkk. No i jak najłatwiej na nią dotrzec
                nie mając auta?
                • Gość: mańka Re: Czernomorec - Bułgaria IP: *.citinet.pl 03.07.06, 18:08
                  na normalnej plaży:) należy udać sie w kierunku skał po lewej stronie i mammy
                  plaże nudystów ....i duzo duzo przyjemniej bo juz troche dalej od knajp i
                  glownego zejscia....no i nie jest tloczno.:) a jesli chodzi o kwatery prywatne
                  to zupelnie nie wiem ale wydaje mi sie ze roznie moze byc...prywatnych kwater w
                  domach raczej nie widzialam (wiem ze jest kilka) a w hotelach prawie zawsze maja
                  komplet (zalezy w jakim terminie sie wybierasz)...polecam goraco(chociaz tam
                  leje leje leje.....)pozdro:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka