IP: *.crowley.pl 01.07.07, 14:14
Jestem zalamana upalem i tropikiem.Garaco ,ze nie da sie zyc,o odpoczynku nie
wspominajac.+36-38C w dzien,26-30 w nocy.Klimy nie mam w domkach(zaden domek
w tym osrodku nie ma klimy)Jedyna pociecha,to mineralna woda z lodowki,ktora
sie obkladamy dla ochlody.Na plazy wieje jakby z pieca- drobinki rozgrzanego
piasku (kamyczki)moga popazyc skore.Cale wybrzeze Morza Czarnego jest maxx
naslonecznione.Ludzie wybieraja wypoczynek nad basenami z uwagi na istniejace
tylko tam zacienienie.ale lezakowanie na basenach kosztuje.Mam dosc tych
dokuczliwych upalow i z zalem wspominam chlod wiaterku na plazy np. w
Kolobrzegu.Wracam do PL 9 lipca-jak dozyje.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mania Re: Upal upal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 14:19
      Witam Elu
      U nas w polsce odwrotnie, ciut za chłodno.
      W jakiej miejscowości jesteś?
      • Gość: mania Re: Upal upal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 14:22
        Sorry za błedzik juz sie poprawiam W Polsce
    • Gość: piotrek Re: Upal upal IP: *.crowley.pl 01.07.07, 17:33
      Gratuluje wyboru oferty :) Jesli sie jedzie na poludnie to z reguly bywa tam
      upalniej i jesli ma sie choc odrobine mozgu to wybiera sie hotele z klima, takie
      gdzie sie nie placi za lezaki na basenie itp.
      No ale u nas wszyscy sa 'medrcami' i potem cierpia ;)
      Pamietajcie: TANIO znaczy DO KITU !
    • Gość: Jarek Re: Upal upal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 19:25
      Czytając ten tekst przypomina mi sie opowieść moich znajomych którzy wybrali
      sie w lipcu do Chorwacji i również wynajęli kwaterę bez klimy. Dziewczyny
      codziennie w nocy płakały, a jedynym ratunkiem wszystkich było leżakowanie na
      kafelkach w łazience i branie prysznica co pół godziny. To chyba nie jest forma
      odpoczynku??? Tutaj zgodze się z moim przedmówcą. Bo chyba wystarczy trochę
      pomyśleć i się lepiej zorganizować. Niech ten powyższy tekst będzie dla
      wszystkich ostrzeżeniem jak łatwo można zamienić sobie wakacyjny odpoczynek w
      piekło. I to w dosłownym tego słowa znaczeniu.
    • Gość: m ka Re: Upal upal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 07:37
      Moim skromnym zdaniem jak się nie ma kasy na pewien standart to w danym roku
      można odpuścić i pojechać za rok ale już na przyzwoitych warunkach.Uważam że w
      kraju jest jeszcze sporo tanich stosunkowo miejsc gdzie można odpocząć.No ale
      jeśli wyjazdem zagranicznym trzeba zaszpanować sąsiadom czy rodzinie to już
      trudno.Zresztą na tym forum bardzo dużo frustracji i niezadowolenia a mało
      info.Myśle że spora część tu obecnych jeżdzi palcem po mapie co mnie wcale nie
      cieszy bo świat jest piękny i ciekawy.Pozdrawiam.
      • gringo68 upeł padł i tu komuś na móżdzek 02.07.07, 07:49
        Bułgaria, czy Chorwacja i szpanowanie, hehe...może w twoich stronach to
        faktycznie snobizm i szczyt blichtru...póki co to są nahjtańsze, najbardziej
        oklepane i popularne kierunki gdzie co roku jeżdzą setki tysięcy ludzi...

szpan, buahahahahahaha...
        • Gość: Elka Re: upeł padł i tu komuś na móżdzek IP: 62.29.136.* 02.07.07, 08:11
          Ło matko- jak się wpiszę "jadę do Kołobrzegu"-obsmarują,że nie mam gustu,albo
          jestm biedny,łysy mam kark,czy jakieś tam..., jak napiszę" jadę do Bułgarii,na
          Krym itp"-obsmarują ,że szpanuję,nie jestem patriotycznie nastawiny i w ogóle
          wiocha.Jk napiszę ,ze nigdzie nie jadę-to jeszcze gorzej,wpisy "weź się za
          robotę-ty leniwy ...-dokończą epitetami dopuszczonymi przez moderatora.
          To jest forum czy pręgierz??
          Nad Bałtykiem leje i jest ciut chłodno- i jakie wpisy??
          A ze nad morzem czarnym jest gorąco- do jasnej chol..., wszak klimatolodzy
          mówią ze te lato jest extremalnie ciepłe.Żaden wymysł letników.20 lat temu
          niewielu jechało do pensjonatów z klimą.Nawet do Grecji.Tak że pozdrawiam i
          życzę więcej zyczliwości na co dzień.
    • mc_pele Re: Upal upal 02.07.07, 09:36
      Gość portalu: Ela napisał(a):

(...)Mam dosc tych
      > dokuczliwych upalow i z zalem wspominam chlod wiaterku na plazy np. w
      > Kolobrzegu.Wracam do PL 9 lipca-jak dozyje.Pozdrawiam

my w tamtym roku też najpierw jechaliśmy do Bg a potem nad polskie morze - w
      Bułgarii pogoda cudna - non stop słońce, trudno powiedzieć żeby nie dało się
      wytrzymać i trzeba było się obkładać zimną wodą ale wyprawa w dzień na miasto
      rozgrzanym asfaltem była raczej niemożliwa ;) troszkę jednak brakowało nam też
      polskiego klimatu szybko jednak zdążyliśmy wybić sobie z głowy spędzanie
      wakacji nad polskim morzem - na 10 dni pobytu 9 to ciągły deszcz (oprócz dnia
      wyjazdu, niektórzy z wczasowiczów nawet nie mieli szans tego posmakować -
      połowa wyjechała po tygodniu) temperatura około 13-15 stopni, po Bułgarii
      wydawało się to wręcz listopadem, jedyna atrakcja to całodobowa impreza prawie
      nigdzie nie wychodząc - takie wakacje to równie dobrze mogliśmy spędzić sobie w
      domu nigdzie nie jadąc. Okazało się potem że za cały wyjazd w Pl który
      uratowało tylko to że jechaliśmy zgraną ekipą w której raczej nudzić się nie da
      zapłaciliśmy o wiele więcej niż za BG. W tym roku tylko Bułgaria, jak trafi sie
      jeszcze dobra pogoda to działka nad Zalewem Koronowskim, przynajmniej można się
      wykąpać, w Bałtyku mającym 12 stopni nie widziałem żeby ktoś dał radę :) Fakt
      że zanim zaczeliśmy jeździć do Bg jezdzilismy co roku do Mielna i było dobrze,
      po poznaniu jednak uroków klimatu i kultury Bg raczej nie ma porównania żadnego
      • tosia.tosia Re: Upal upal 02.07.07, 11:44
        mc_pele,
        w końcu doczekałeś się wakacji :) Na ile czasu jedziesz w tym roku do BG?Dokąd?
        Jak tam twoja piękna cudzoziemka?
        Trzymam kciuki :)
        (i sorry za prywatę, ale pamiętam twoje posty zimowe)
        • mc_pele Re: Upal upal 02.07.07, 12:00
          tosia.tosia napisała:

> mc_pele,
          > w końcu doczekałeś się wakacji :)

witam :) wiesz, jak to jest, siedząc zimą na zajęciach bardzo tęskni się do
          takich wyjazdów, teraz cieplutko i wesoło więc nie narzekam na życie w mieście,
          nie jest aż takie szare :) ale oczywiście bardzo cieszę się na wyjazd, trochę
          szkoda że już na początku sierpnia będzie po wszystkim... ;) mam kumpla który
          zjeździł pół Europy na stopa i zastanawiamy się troszeczkę czy nie wybrać się
          do Bg w połowie sierpnia :)

> Na ile czasu jedziesz w tym roku do BG?Dokąd?

tak jak ostatnio, hotel Fiesta w Czajce, bardzo mi się spodobało, zależało też
          bardzo na tym aby spotkać się z pewną osobą i wykupiłem już first minute w
          marcu żeby jechać w najdogodniejszym terminie z większą ilością osób, jedziemy
          wszyscy, bajka, tylko...

> Jak tam twoja piękna cudzoziemka?

nadal piękna, tylko okazało się że w tym roku nie będzie pracować tam gdzie
          ostatnio lecz dostała się na studia w Sofii, tam zamieszka i zaczyna pracować
          więc smutno trochę... Być może uda jej sie przyjechać na jeden dzień, może ja
          zrobię sobie wycieczkę do Sofii jeden dzień choć wiadomo że to już nie to
          samo... Szkoda, szkoda, dlatego też poważniej myślę o tej wycieczce jeszcze w
          sierpniu, będę tłumaczył kumplowi że cała Bułgaria piękna ale Sofiaaaa - nie ma
          piękniejszego i ciekawszego miasta hehe ;)

> Trzymam kciuki :)

dziękuję :)

> (i sorry za prywatę, ale pamiętam twoje posty zimowe)

heh, ja też pamietam dokładnie, najpierw mieliśmy rozbieżne zdania ale potem
          jednak wyszło że trochę się nie zrozumieliśmy na początku i raczej mamy podobne
          zdania :)

Jak Twoje wakacje Tosiu? definitywnie zniechęciła Cię Bułgaria czy jednak
          znalazłaś jakąś ciekawszą ofertę w spokojniejszej miejscowości która mogła Cię
          zainteresować?

pozdrawiam
          • jr.firma Re: Upal upal 02.07.07, 12:19
            Tobie Gringo czy Sringo nawet upadło na móżdżek mój drogi .

Skoro tak mówisz to nie znasz sie i nawet nie byłeś nigdzie i po prostu mówisz
            to z czystej zazdrości.

Wyobraź sobie, że co roku wyjeżdżam na 2tyg. za granice i 2tyg do Polski, za
            granicą i w Polsce są ceny takie same, identycznie wychodzą wyjazdy, wszystko
            jest podobnie i to wszędzie : w Bułgarii są ceny podobne jak w Portugalii więc
            wiesz...

no pewnie ty co roku jeździsz na malediwy albo Hawaje co nie ? To jest urlop, a
            jak można wszystkim dupe w pracy, albo wśród znajomych, truć i szpanować ^^
            Gdzie to sie nie było .

To po co należysz do forum Bułgarii skoro Ty jesteś Wielki i w ogóle, który
            tylko udaje kogo kim nie jest.

Taka jest smutna prawda.
            Pozdr.
            • jr.firma Re: Upal upal 02.07.07, 12:22
              A poza tym Bułgaria nie jest oklepana ^^

Chyba, że myślisz staroświecko, bo może i 20 lat temu to było coś. Ceny jak w
              Raju taniocha i wszyscy jeździli, ale było to tez nieosiagalne dla pewnego
              sektoru ludzi.

Teraz tak nie jest, rzadko kiedy slysze, że ktoś jedzie do bułgarii czy gdzieś w
              pracy, wśród znajomych..

Właśnie oklepane to są Włochy i Grecja tam to sie wszyscy pchają.
            • gringo68 Re: Upal upal 02.07.07, 14:34
              jr.firma napisał:

> Tobie Gringo czy Sringo nawet upadło na móżdżek mój drogi .
              >
              > Skoro tak mówisz to nie znasz sie i nawet nie byłeś nigdzie i po prostu mówisz
              > to z czystej zazdrości.

Możesz interpretować moje motywy i moje podroże w dowolny sposób...

>
              > Wyobraź sobie, że co roku wyjeżdżam na 2tyg. za granice i 2tyg do Polski, za
              > granicą i w Polsce są ceny takie same,

No to gratuluję długiego urlopu i masy wolnego czasu...

identycznie wychodzą wyjazdy, wszystko
              > jest podobnie i to wszędzie : w Bułgarii są ceny podobne jak w Portugalii więc
              > wiesz...

W Portugalii jest znacznie drożej....

>
              > no pewnie ty co roku jeździsz na malediwy albo Hawaje co nie ? To jest urlop,
              a
              > jak można wszystkim dupe w pracy, albo wśród znajomych, truć i szpanować ^^
              > Gdzie to sie nie było .
              >
              > To po co należysz do forum Bułgarii skoro Ty jesteś Wielki i w ogóle, który
              > tylko udaje kogo kim nie jest.

Bo lubię Bułgarię...

>
              > Taka jest smutna prawda.
              > Pozdr.
              >

Masz prawo do swoich interpretacji...
          • tosia.tosia do mc_pele 02.07.07, 14:18
            chyba polecę do Italii,
            byłam ostatnio kilka dni w Rzymie i...przepadłam, fajne są te ich knajpki
            pyszna kawa, suszone pomidory, pasy...
            Jak wrócisz z Sofii i innch miejsc, to napisz co i jak,
            baw sie dobrze(jak zawsze).
            • Gość: Jan Re: do mc_pele IP: 62.29.136.* 04.07.07, 08:21
              Wypoczynek w Bulgarii jest OK,tylko kasa leci strasznie i goraco,że strach.
              • Gość: Ela wracam do domku IP: *.crowley.pl 06.07.07, 17:49
                No i wracam,fakt-było gorąco,next time- only airconditione.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka