Dodaj do ulubionych

Lebedovka koło Odessy

IP: *.pl 14.04.12, 13:09
Witam! Pytałam wprawdzie ostatnio na forum o temperatury w maju w Odessie i okolicach - tą "okolicą" jest Lebedovka. Mamy tam zakwaterowanie w hotelu Riwiera. Mam pytanie - czy ktoś był w tej miejscowości? Sa tam jakieś atrakcje? Jaka plaża? Prosze o wypowiedzi (nawet obszerne). Dzieki i pozdrówko!!
Obserwuj wątek
    • Gość: waldemar nocoń Re: Lebedovka koło Odessy IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.12, 15:01
      i tak w ciemno jedziecie?
      Riwiera brzmi dumnie i hotel też.
      tak jak bazy wypoczynku:)
      realia mogą być inne.
      a jak z wodą w tym hotelu? łazienki? klimatyzacja? posiłki czy kuchnia?
      standardy ukraińskie bardzo się różnią od naszych więc warto było wcześniej sprawdzić warunki pobytu
      • Gość: tuystka Re: Lebedovka koło Odessy IP: *.pl 14.04.12, 17:38
        Nie jedziemy sami i w ciemno Jest to wyjazd zorganizowany przez lokalne biuro pielgrzymkowo-turystyczne mieszczące się w moim małym mieście od wielu lat. Na pozniomie organizuje wyjazdy różnego rodzaju dla grup, firm i prywatnych osób. Wspołpracujący od kilku dobrych lat z tym biurem przewodnik mieszkający na Ukranie (zaprzyjaźniony Polak) załatwia tam na miejscu wszelkie sprawy związane z kwaterowaniem i zwiedzaniem. Przysłał nam link do hotelu Riwiera. Pokoje 2, 3 i 4os. z łazienkami wyglądają naprawdę ok. Do plazy jest ok. 100m. Miejmy nadzieję, że tak jest w rezczywistości. Pozostałe hotele w innych miastach biuro ma sprawdzone na własnej skorze, bo już tam kwaterowało turystów, więc o nie nie pytałam....
        • buanitka Re: Lebedovka koło Odessy 15.04.12, 13:55
          Hotel? Chyba, że źle znalazłam :/ Raczej jest to ośrodek wypoczynkowy.

>Pokoje 2, 3 i
          > 4os. z łazienkami wyglądają naprawdę ok.

Ze zdjęć które widziałam w internecie (moim skromnym zdaniem) wygląda to.... źle.
          Warto też dopytać jaki jest to pokój. Gdyż widzę, że "standart" ma łazienki na korytarzu - wspólne.
          No i może mam inny gust ale łazienka nie wygląda zachęcająco - zwłaszcza, że będzie korzystał z niej tłum innych.
          Chyba, że zamieszkacie w "LUXie" z klimatyzacją. Ale tu z kolei cena wyższa. I jak na moje oko wcale owym LUXem nie jest/
          Jakieś pojedyńcze opinie na temat tego ośrodka też raczej nie są zachęcające:

www.forum.magazine-rest.in.ua/t.php?id=14
          odessa.asinfo.com.ua/hotels_comment.php?id=12583
          odessa.asinfo.com.ua/od_forum_mess.php?id=8&word=
          • Gość: xxx [...] IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 00:51
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: xxx [...] IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 00:53
            • Gość: hujanitka [...] IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 20:40

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka