Gość: katka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 08:03 Jak znaleźć fajny i TANI nocleg w Bakczysaraju u Tatarów? Nie mam wymagań lokalowych, ale fajnie by było, żeby nie był to blok, a ludzie ciekawi i przyjaźni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bolas Re: noclegi w bakczysaraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:08 Nas odłowili mniejscowi jak tylko wysiedlismy z pociagu z plecakami. Spalismy sobie na chacie jakis kilometr od dworca, bardzo przyjemnie. Czy to byli Tatrzy ? Chyba nie, ale fajny klimacik, winogrona się wszędzie na podwóku wiły, chatki przyjemne i w miarę tanio. Na pewno coś traficie. Tyle że szukać warto gdzieś blisko dworca i jego okolic, pewno przy pałacu chanów będzie drożej. Okolica super - polecam Monastyr Uspienskij i skalne miasta jak Czufut-Kale ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachu Re: noclegi w bakczysaraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:41 Polecam u Tatarów prowadzących restauracyjkę "Eski Szejer" (fonetycznie z nazwy pisanej cyrylicą)- zaraz w zaułku na lewo w bok od wejścia do pałacu chanów jakieś 100m w kierunku na Monastyr i Czufut Kałe; mieliśmy łoże z baldachimem w stylu wschodnim, czysto, skromnie, łazienka z kabiną prysznicową w stylu europejskim, w cenie 40hr od osoby za dobę; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltar Re: noclegi w bakczysaraju IP: *.apus-net.pl 04.09.07, 16:52 Pytajcie w restauracji ormiańskiej KAMELOT. Właściciele bardzo mili i pomocni, na pewno coś dla Was znajdą. Odpowiedz Link Zgłoś
dora3456 Re: noclegi w bakczysaraju 05.09.07, 10:17 My spalismy u przemiłych Tatarow. Pani Lenora, sprzedaje tatarskie pamiatki po lewej stonie od wejscia do Palcu (kolo mostku, blisko baru). Jej maz zbiera alkohole (nie pije, w domu ma taka "wystawe") wiec warto wziac cos w ciekawej butelce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubliner Re: noclegi w bakczysaraju IP: *.akashanet.pl 05.09.07, 14:38 maz dziwak nie pije tylko zbiera.nie ufac muzulmanom!!/czlek co nie pije nie pewny/;-))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kawiusz Re: noclegi w bakczysaraju 12.09.07, 19:02 Polecam nastepujacego Tatara: Fewzi Mamutow ul. Basienko 53 dojazd busikami (chyba linie 1 i 2) do pętli pod czufut kale, dalej pieszo niecale 100 metrow. Fajny gość, z Polaków nie zdziera i miło z nim pogadać. Ma prysznic z ciepłą wodą w polskim rozumieniu tego słowa, wychodek Małysza, chociaz zapowiadał sedes po remoncie, pokoje ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: noclegi w bakczysaraju IP: *.sti.net.pl 12.09.07, 19:59 Kawiusz jak mozna polecac takie kwatery zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: noclegi w bakczysaraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 11:04 A ja myslę, że to będzie właśnie dobra kwatera dla mnie, swojski opis ;) Dzięki, może uda mi się tam btyć już w niedzielę, hura! Odpowiedz Link Zgłoś