Dodaj do ulubionych

Arogancja Bloxa

15.11.16, 09:52
Wczoraj rano ze zdziwieniem odkryłam, że nie mogę dostać się na jeden z moich blogów na Bloxie. Bo albo sama skasowałam, albo Blox go zablokował. Zakładając, że nie dopadła mnie pomroczność jasna, uznałam, że to jednak inicjatywa Bloxu. Napisałam więc do admina. Zaczyna się kolejny dzień, a ja nie mam odpowiedzi. Żadnej. Nie zdecydowałam się jednak zajmować miejsca na forum w ten sprawie. Hak Wam w smak. I tak działam już głównie gdzie indziej. Postanowiłam jednak nieco bardziej upublicznić moje zmagania z Bloxem w ostatnich miesiącach, bo ta ostatnia olewka to jedynie wisienka na torcie.
Otóż jak wspomniałam, działam już gdzie indziej. A dlaczego, bo w którymś momencie uznałam, że arogancja Bloxa mnie przerasta. Poszło o fakt, że wystąpiłam o przyjecie mnie do Syndykatu. Zgłosiłam blog działający kilka lat, regularnie uzupełniany, z własna grafiką, z pozycją w drugiej setce Top1000. Przez kilka miesięcy nie dostałam odpowiedzi. Powtarzam - przez kilka miesięcy! A w końcu przyszła odpowiedź, że nie spełnia on wymogów regulaminowych. Otóż ja znam ów regulamin i wiem, że jedynym niespełnieniem wymogów regulaminowych był czas udzielenia mi odpowiedzi. Ale OK. Wadzi wam ten blog? No to się przeniosłam. Nadal jednak trzymam stare blogi, choćby dlatego, żeby mieć kontakt ze społecznością. A poza tym może mi się odmieni? Kto wie? Trudno jednak, żeby mi się odmieniło, skoro Blog blokuje mi blogi uprzedzenia.
Kochani zarządcy Bloxu, o co Wam chodzi? O zrażenie wszystkich do siebie? Chcecie zlikwidować platformę i nie wiecie jak? A może chcecie ją rozwijać, ale zatrudniacie amatorów, którzy poruszają się jak słonie w składzie porcelany? Nie wiem, o co chodzi, ale ogarnijcie. Nie bez powodu aż tylu blogerów ucieka z Bloxa. Ja naprawdę Blox lubiłam i lubię, a decyzje podjęłam tylko i wyłącznie przez to jak byłam (i jak nadal jestem) traktowana.
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: Arogancja Bloxa 15.11.16, 11:17
      Papatki.
      (czy jest już blog nieprzyjelimniedosyndykatu.blox.pl?)
      • ilenka50 Re: Arogancja Bloxa 15.11.16, 11:42
        Nie i nie będzie. Gdyby chciało mi się stworzyć taki blog to na pewno nie na tej platformie. Działam juz gdzie indziej. Tu zależało mi jedynie na dostaniu się do zasobów bloga.
        • bartoszcze Re: Arogancja Bloxa 15.11.16, 16:24
          Śmiałbym się.
      • rozieblox Re: Arogancja Bloxa 16.11.16, 06:45
        Tag byłby lepszy: #nieprzyjelimniedosyndykatu
    • rozieblox Re: Arogancja Bloxa 16.11.16, 06:44
      Mam wrażenie, że już to czytałem? Faktem jest, że ślady po Syndykacie nie zostały dokładnie zatarte, ale sam Syndykat jest martwy od lat.

"Napisałam więc do admina." - znaczy gdzie? Bo brzmi jakbyś na prywatną skrzynkę pisała. A adresów do kontaktu jest kilka i z tego co pamiętam nie wszystkie są poprawne/używane.

Zablokowali bez uprzedzenia? A co na to regulamin? Oraz: jeśli blokowane są blogi spamerów itp. to liczysz, że będzie za każdym razem prowadzona korespondencja wyjaśniająca? Stawiam, że ktoś się pomylił albo jakiś błąd w systemie. Napisz na właściwy adres (zorientować się nietrudno, wystarczy przejrzeć kilka czy kilkanaście wątków na forum) i poczekaj. Raczej dłużej, niż dzień.

No ale po co, skoro można dramę na forum robić...
      • bartoszcze Re: Arogancja Bloxa 16.11.16, 22:13
        No, jeśli to był blog kwalifikujący się do blokady, to dopiero nie dziwi że nie trafił do Korporacji, Syndykatu czy jak to się nazywało big_grin

(wiem, to inny, MSPANC)
    • bertbertbert Re: Arogancja Bloxa 16.11.16, 17:51
      Blog został zablokowany za łamanie regulaminu. Nie otrzymaliśmy żadnego maila w tej sprawie, kiedy wysłałaś? W razie dodatkowych pytań prosimy o kontakt: blox@agora.pl
    • evusia123 Re: Arogancja Bloxa 05.12.16, 12:39
      Calkowita racja,zajrzalam tu,bo mnie spotkalo to samo.Nie moge wejsc do mnie na moj blog,ktory tez pisze w miare regularnie...ale czesto krytycznie o GW.....tam mnie na wszystkich forach poblokowano,ale mam inne mozliwosci...i wciaz komentuje.Tak,to jakas podlosc...znowu w mysl chyba poprawnosci politycznej....ale ja sie nie dam i umiem myslec samodzielnie..jak wielu.Ja nakicham na tych,ktorzy tu wybieraja czy im sie ktos podoba czy nie,ide na inne miejsce i to olewam duzym sikiem.Amen.
      • bartoszcze Re: Arogancja Bloxa 05.12.16, 13:24
        a ić, ze swoimi blogobluzgami opublikowanymi pół godziny wcześniej na blogu na który "nie możesz wejść"
      • bertbertbert Re: Arogancja Bloxa 05.12.16, 16:05
        Jeśli twój blog został zablokowany podaj adres bloga, lub skontaktuj się z nami na blox@agora.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka