lisia312 08.10.11, 15:45 Był ktoś? Czy tam są dwa kąpieliska, czy jedno? Bo wyczytałam, że przy hotelu Termal? Co zwiedzić w okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: Mosonmagyorovar 08.10.11, 22:47 Kiedyś to były 2 miasta Moson i Magyorovar. Przejeżdżałem tylko. W dalszej okolicy jest Wiedeń i jest Bratysława Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnypek Re: Mosonmagyorovar IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.11, 16:58 Oprócz ww. stolic dość blisko np.do jeziora Nezyderskiego, Gyor, Pannonhalmy. W tym roku zdarzyło mi się przejechać przez miasto i okolicę, zwykle mijam autostradą. Zwyczajnie, nic szczególnego na pierwszy rzut oka. Ale swoją ciepłą wodę zachwalają www.thermal-movar.hu/ceny_otvaracia_doba.html www.mosonmagyarovar.hu/visitor/natural_resources_geographical_environment.html?search=thermal Z tym,że oni lubią wiele swoich rzeczy zachwalać, czego wcale nie mam im za złe. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Mosonmagyorovar 09.10.11, 23:14 Kiedys tam nawet chciałem jechać, do tego hotelu, ale ceny mają dla Austriaków, nie opłaca się. Jak Jezioro Nezyderskie i Wiedeń, to opłaca się noclegi mieć w Sopron. Np. hotel Siesta jest bardzo tani. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Mosonmagyorovar 11.10.11, 16:17 ja mam noclegi tu: http://www.booking.com/hotel/hu/lunczer-vendeghaz.html?aid=304414&sid=37098409a70d19e8578f932230a2ad86&checkin_monthday=13&checkin_year_month=2011-10&checkout_monthday=14&checkout_year_month=2011-10&dva=0&lang=pl&selected_currency=EUR Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Mosonmagyorovar 11.10.11, 16:18 chyba za długiebyło, tu są noclegi: Lunczer Vendégház Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnypek Re: Mosonmagyorovar IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 13:51 Wygląda to zachęcająco i opinie bardzo dobre. W tym roku wziąłem nocleg na Łużycach przez booking.com i wszystko się zgadzało. Udanego wyjazdu. W razie czegoś przewlekle nudnego, to do Budap. przecież tylko półtorej godziny ;-)) . Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Mosonmagyorovar 12.10.11, 21:31 chcemy zwiedzić Bratysławę, w Budapeszcie byliśmy w zeszłym roku. Jedziemy na 4 dni, trochę kąpieli, trochę zwiedzania. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnypek Re: Mosonmagyorovar IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 23:24 Do Bratysławy moim zdaniem wygodnie się wybrać w dzień wolny od pracy.W powszednie w centrum pełno miejsc zarezerwowanych tylko dla jakichś instytucji i firm, pozostają parkingi podziemne. W innych miastach też tak bywa ale jakoś tam mi to szczególnie przeszkadzało,że nie mogę normalnie stanąć i zapłacić w parkometrze. Miejsce niby wolne ale czyjeś opłacone do wieczora, w centrum to przesada. A jak innym razem byłem w niedzielę, to zero problemu. A poza tym to bez względu na dzień i godzinę jakoś wygodnie mi się przez Bratysławę przejeżdża tranzytem, pod tym względem nigdy nie narzekałem na D1 i D2. Odpowiedz Link Zgłoś