maretta111 09.03.09, 18:14 Napis na grób musi być wyjątkowy, bo wyjątkowo była silna miłość do nich, proszę doradźcie jaki napis na pomniku braciszka i tatusia, oni leżą razem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia446 Re: napisy na grób 09.03.09, 19:03 Na grobie mojej Mamy najprawdopodobniej zamieścimy takie epitafium -Bo umrzeć, to zbyt mały powód, żeby przestać kochać...- Podoba mi się również napis -Twoje serce bije w nas, MAMO- Odpowiedz Link Zgłoś
m-i-l-v-a Re: napisy na grób 09.03.09, 20:33 A mnie się podoba krótkie, ale bardzo wymowne i optymistyczne stwierdzenie Jana Pawła II. "Z życia do życia" Sugeruje, ze śmierć to wyłącznie przejście z życia do życia, a nie definitywny koniec Odpowiedz Link Zgłoś
elenarka_21 Re: napisy na grób 09.03.09, 21:07 "Mozna odejsc na zawszwe lecz stale byc blisko..." Odpowiedz Link Zgłoś
halas1961 Re: napisy na grób 09.03.09, 21:42 U mojej Agatki jest napisane: Agatka...nasza radość, nadzieja, nasza miłość... Podoba mi się: Cicho drzewa szumcie, brata nam nie budźcie. Niech w spokoju spoczywa jego dusza szczęśliwa. Był juz raz wątek tego rodzaju, tylko nie pamietam tytułu. Było sporo ciekawych tekstów. Halina-mama Agatki Odpowiedz Link Zgłoś
karo0909 Re: napisy na grób 14.03.09, 20:13 ja u mojego Tatusia na grobie umieściłam dwa napisy: "Są serca w których żyjesz..." "To co miłysmy najdroższego w tym grobie się mieści, śmierć radość zabrała, nie wzięła boleści." Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 Re: napisy na grób 16.03.09, 09:36 a jak myślicie taki cytat podobny do tego powyżej " Wszystko co najdroższe w tym grobie się mieści Bóg nam Was zabrał nie zabrał boleści" jakoś wpadł mi serce Odpowiedz Link Zgłoś
monisia.0 Re: napisy na grób 16.03.09, 20:28 My u Tatusia napiszemy: "Nie umiera ten co żyje w pamięci i sercach bliskich." Odpowiedz Link Zgłoś
mona01 Re: napisy na grób 22.03.09, 18:31 na męża grobie umieściliśmy taki cytat " byłeś dni naszych szczęściem i ozdobą Bóg nam Cię zabrał i szczęście wraz z Tobą" Taką osobą był i jest w mym sercu mój mąż Odpowiedz Link Zgłoś
kasik2222 Re: napisy na grób 23.03.09, 19:08 mona01, widziałaś forum mama - wdowa? bardzo pomaga, ja dzięki niemu przeżyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
bozena382 Re: napisy na grób 12.05.09, 22:02 Kochani! Pokój Wam Wieczny w Niebiańskiej krainie, Gdzie ból nie sięga i łza nie płynie, A słychać tylko głos Boga serdeczny. Pokój Wam Wieczny ! Ja mojej mamie napisałam ten wierszyk może i Tobie się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
maretta111 Re: napisy na grób 13.05.09, 09:58 Ładny też ale ujął chyba mnie najbardziej "Wszystko co najdroższe w tym grobie się mieści, Bóg nam Was zabrał ,nie zabrał boleści". W piątek chyba jedziemy zamawiać pomnik, straszne to... Odpowiedz Link Zgłoś
estoy_triste_25 Re: napisy na grób 13.05.09, 20:05 Mi sie podoba:...szczęścliwej drogi już czas mape życia w sercu masz jesteś jak młody ptak... dużo bardzo ciekawych cytatów,sentencji znadziecie na www.zamyslenie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marcia19 Re: napisy na grób 06.06.09, 17:17 Na grobie mojego ukochanego Tatusia będzie napis: "Wspominamy Twe imię, zawsze dla nas drogie, I chwile z Tobą szczęśliwe i bogie. Choć odeszłeś spiesząc po niebieską chwałę, W naszych sercach pozostaniesz przez życie całe..." Odpowiedz Link Zgłoś
cudownie Re: napisy na grób 06.06.09, 20:18 proponuję: "odszedłeś" - zamiast "odeszłeś" i tylko to. Odpowiedz Link Zgłoś
cudownie Re: napisy na grób 06.06.09, 20:19 i sorry, że się wtrącam, ale to przecież na wieczność. __________________________ czas wynika z postrzegania Odpowiedz Link Zgłoś
tor-tilla Re: napisy na grób 30.06.09, 00:32 Miłość jest wyjątkowa i w chwili odejścia najbliższych i związanego z tym brakiem jakiegokolwiek racjonalnego wytłumaczenia - nie potrzebuję napisów. Bo co trzeba by napisać, żeby wyrazić swój ból, cierpienie, emocje, które nie mijają po wielu latach? Nie da się tego napisać nawet tu - na forum - a tym bardziej na nagrobku. Nie da się tego wyrazić słowami. Chyba, że po latach, kiedy się człowiek z tym pogodzi i zacznie racjonalnie oceniać sytuacje, życie..wszystko. Ale to długi czas. Odpowiedz Link Zgłoś