mart.a.m 23.05.08, 10:32 co powinno się wykluczyć z diety dziecka z nadpobudliwością a co dołączyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mart.a.m Re: dieta dziecka z nadpobudliwością 23.05.08, 20:33 podpowiedzcie czy coś ktoś wie na temat czy dieta ma jakiś wpływ? Odpowiedz Link Zgłoś
okiem.psychologa_1 Re: dieta dziecka z nadpobudliwością 04.06.08, 21:48 Brak wiarygodnych badań. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysionki Re: dieta dziecka z nadpobudliwością 24.06.08, 12:49 Wszystko z umiarem,można ograniczyć cukier i słodycze,a soki zamienić na naturalne,bez dodatku cukru. Oby nie zamieniać na napoje z aspartamem bo to jest strasznie szkodliwe świństwo. Nie ma wiarygodnych badań,co do związku cukru z nadpobudliwością. Cukier to biała śmierć dla wszystkich. Ciekawych rad odnośnie nadpobudliwości możesz poszukać tutaj portal.adhd.org.pl/phpbb/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
onkarila1 Re: dieta dziecka z nadpobudliwością 09.06.08, 14:57 Z doświadczenia własnego (żywe srebro w domu)sugeruje wywalić z diety cukier, słodycze, soki. Ja u mojego syna zdecydowanie widzę pogorszenie zachowania i wzrost energii, którą musi szybko rozładować po słodyczach. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuchna Re: dieta dziecka z nadpobudliwością IP: *.szczecin.mm.pl 29.08.08, 21:21 Zgodzę się z tobą onkarila1, ja w domu mam 6 letniego syna naprawdę nadpobudliwego :-) i zdecydowanie widzę pogorszenie zachowania jak tylko pozwoli sobie na słodycze. Choć nie ma wiarygodnych badań- u mnie to sie potwierdza. Co do diety to trudno powiedzieć ( oczywiście oprócz eliminacji cukru, coca coli i tego podobnych rzeczy) to POLECAM RUCH NA ŚWIEŻYM POWIETRZU- ale tez z rozsądkiem Odpowiedz Link Zgłoś