Dodaj do ulubionych

Zentel. Dawkowanie.

22.12.10, 11:47
Moja córka ma węgorka jelitowego. Dostała zentel 10ml przez 4 dni za 14 dni powtórka(dorośli tabletki przez 3 dni). Czytając forum dowiedziałam się, że kuracje powinno się powtórzyć trzy razy. I tu moje pytanie- dla dorosłych tabletki będę miała, ale zawiesinę dla młodej to może uda mi się zdobyć, ale jedną buteleczkę (20ml). Czy mając tylko tyle leku jest sens tej trzeciej tury leczenia? I jak to podawać? Od razu cała dawkę, czy podzielić na dwa dni po 10 ml?
I jeszcze jedno. O węgorku niestety jest mało informacji, czy glista ludzka jest tego samego typu pasożytem i jeśli chodzi o sprzątanie mieszkania to postępować jak przy gliście? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: Zentel. Dawkowanie. 25.12.10, 10:16
      ja zawsze podawałam na raz na czczo zentel - 20 ml na raz na czczo, adekwatnie 2 tabletki na raz. za 10 dni np. vermox (na zmianę - 3 dni, lub półtora dnia, bo zamiast 2 tabletki dziennie to 4) za 10 dni znów zentel.

sprzątanie domu przy pasożytach powinno być zawsze takie samo.
    • eagles11 Re: Zentel. Dawkowanie. 12.02.20, 22:59
      Odsprzedam nadwyżkę leku na pasożyty ZENTEL 400 mg i PRAZYKWANTEL 600 mg (Distoside z USA). Kontakt - Małgorzata tel. 736 295 107

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka