23.12.12, 19:23
Witajcie. Mam straszny problem. Znalazłam u siebie w stolcu małe białe nitki - owsiki. Było ich moze 1 -2 w stolcu. Polecialam od razu do lekarza. Przypisał mi zentel, jedna tabletke (prawie 30 zl). Wzielam, nastepnego dnia pojawilo sie w stolcu ich bardzo duzo, wszystkie sie ruszały. Na drugi dzien czyli dzis jak znow to zobaczylam chcialam isc do lekarza niestety u mnie w miescie nie ma otwrtej przychodni w niedziele. W aptece wyprosiłam Panią o ten sam lek ale dala mi w zawiesinie. Wzielam ok 14. I chyba nie pomogło. Bo własnie zobaczyłam w stolcu żywe robaki. Co ja mam zrobić. Jak sie tego pozbyć? Jutro wigilia sad Blagam o rady
Obserwuj wątek
    • kaamea Re: Owsiki 23.12.12, 19:53
      Spokojnie, owsiki są stosunkowo łatwe do wybicia - sama miałam to wiem co mówię smile
      Zentel o ile pamiętam bierze się na owsiki raz, czy to 1 tabletka, czy to zawiesina - obojętne.
      Po 8-10 dniach powtórka, i po kolejnych 8-10 znowu powtórka.
      Jeśli wszystko wypierzesz, wyprasujesz, wytrzepiesz dywany powinno wystarczyć.
      Do tego mega higiena przez ten czas. Jesli z kimś mieszkasz to bez sensu przeprowadzać kurację tylko na sobie. LECZĄ SIĘ WSZYSCY DOMOWNICY RÓWNOCZEŚNIE.

ps. To że po wzięciu zentelu widzisz je w kale to normalne, po 2 dawce też je będziesz widzieć, po 3 może już niekoniecznie. Nie denerwuj się, spokojnie to tylko owsik smile
      • ahriahri Re: Owsiki 23.12.12, 20:06
        Dziękuje Ci bardzo. Uspokoiłaś mnie troszkę. Bardzo się boje że nigdy tego się nie pozbędę. Naczytałam się głupot na forach różnych. Lekarka pytała się mnie, czy domownicy skarzą się na owsiki. Ja powiedziałam, ze nie i lekarka na to, ze to niepotrzebne.
        • kaamea Re: Owsiki 23.12.12, 21:08
          DOMOWNICY TEŻ MUSZA SIĘ LECZYĆ Z OWSIKÓW. To że mają je również, mogę powiedzieć ze 100% pewnością. Owsiki latają w kurzu, sa wszędzie gdzie ty mieszkasz.
          Domownicy nie musza mieć żadnych objawów. Ja nie miałam.
          • kaamea Re: Owsiki 23.12.12, 21:09
            kaamea napisała:

> DOMOWNICY TEŻ MUSZA SIĘ LECZYĆ Z OWSIKÓW. To że mają je również, mogę powiedzie
            > ć ze 100% pewnością. Owsiki latają w kurzu, sa wszędzie gdzie ty mieszkasz.

Oczywiście nie owsiki a ich jaja smile
            • kaamea Re: Owsiki 23.12.12, 21:13
              I jeszcze jedno... kolejna durna lekarka.
              Ona nie powinna zapytać czy domownicy mają objawy... tylko ilu jest domowników i dla tej ilości osób wypisać recepty.
              Po drugie z tego co piszesz dostałaś receptę na 1 opakowanie zentelu (bo drugie opak. wybłagałaś w aptece). To też z jej strony obajw "znajomości tematu".
              • ahriahri Re: Owsiki 23.12.12, 21:56
                Bardzo Ci dizękuje smile mam jeszcze pytanie czy po wzieciu tego leku dalej moge zarazać. Rodzina ma się zjechać i nie wiem czy się jakoś izolować i ma naturalnie u nas nocować.
                • aska80 Re: Owsiki 24.12.12, 08:26
                  Dopóki nie posprzątasz gruntownie jest ryzyko, że zarazisz gości niestety.
                  • kasia-j84 Re: Owsiki 24.12.12, 13:17
                    podłącze sie...
                    czy jak po wzięciu vermoxu - 1 tabl. swedzenie w okolicy odbytu i narzadow płuciowych nie ustalo nawet na jeden dzien to oznacza ze to nie owsiki a cos innego??? a jesli cos innego to co??? po pyrantelum bylo tak samo...
                    • kaamea Re: Owsiki 24.12.12, 23:43
                      Przy owsikach raczej nie swędzą narządy płciowe. One skłądają jaja tylko w okolicy odbytu.
                      • aska80 Re: Owsiki 26.12.12, 22:13
                        Bzdura, oczywiście narządy płciowe mogą swędzieć przy owsikach.
                        • kaamea Re: Owsiki 27.12.12, 10:45
                          Nie będę się spierać.
                          Mnie nie swędziało nic nigdzie smile
    • light111 Re: Owsiki 19.02.20, 22:21
      Odstąpię oryginalną Iwermektynę w tabletkach przywiezioną z USA lub tabletki Alinia Nizonide 500 mg (Nitazoxanide). Ww. szybko i skutecznie wyleczą z pasożytów np. świerzb, nużeniec, demodex, trądzik różowaty, lamblie, toxocaroza, borelioza, glista, owsiki, węgorek i inne.
      Mogę się spotkać na odbiór osobisty w Warszawie lub wysyłka.
      Basia tel. 785 597 308
    • eagles11 Re: Owsiki 13.03.20, 14:00
      Odsprzedam nadwyżkę leku na pasożyty ZENTEL 400 mg i PRAZYKWANTEL 600 mg (Distoside z USA). Kontakt - Małgorzata tel. 736 295 107
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka