Dodaj do ulubionych

Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej

23.02.15, 13:26
Witam
Corka 8 lat od środy gorączkę od czwartku jesteśmy w szpitalu. Z badań podobno wirus. Temperatura powraca raz po 8 godz raz po 12 co to moze być i jak długo trwać. To już 6 dzień ma trochę suchego kaszlu i mega katar
Obserwuj wątek
    • myrtille Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 23.02.15, 13:59
      U nas już 6 dzień. Wczoraj lekarz sprawdzał, osłuchowo ok, gardo blade, crp 1. Czekamy z utęsknieniem na koniec tego.
    • ewa.misko-wasowska Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 23.02.15, 14:56
      Witam,
      to zależy od wirusa - przy niektórych infekcjach nawet 7-9 dni, przy mononukleozie do 2 tyg.
      Pozdrawiam serdecznie
      • olus22 Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 24.02.15, 06:58
        Dziękuję za opowiedz
        Po 16 godz znowu wróciło ale już co raz niższa 37,8 wiec mam nadzieje ze juz końcówka
        • olus22 Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 24.02.15, 13:46
          Gorączka powrocila po dobie 38,5 i podali jej antybiotyk, zła jestem bo badania robione codziennie i wychodzi wirus
          • aniksp Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 26.02.15, 19:04
            Witam, proszę powiedz co wyszło twojej córce i czy juz nie goraczkuje ? U nas goraczka od 8 dni z dłuższymi przerwami około 8-10 godz ale codziennie jest. I kstar i kaszel badania wykazały wirusa
            • myrtille Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 26.02.15, 21:28
              U nas 7 latka 6 dni, 3 latek 7 dni, ja 4 dni tyle ze ja nie brałam żadnych przeciwgoraczkowych nawet przy 39 bo nie mogę. Kaszlemy jeszcze wszyscy ale powoli apetyt wraca i więcej sił.
    • pruszkowianka Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 28.02.15, 13:15
      a z jakiego powodu córka jest hospitalizowana?
      • 2korniszonek Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 01.03.15, 16:52
        A jakie robią badania że wychodzi wirus? Pytam bo u mnie córka 8lat już siódmy dzień strasznie kaszle lekarz stwierdził, że to wirus nie wiem na jakiej podstawie i kazał dawać tylko sinecod i groprinosin. A ja jestem przerażona tym kaszlem nic jej nie przechodzi i nie wiem co robić
        • aniksp Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 01.03.15, 17:24
          U nas po 9 dni gorączki i kaszlu okazało sie dopiero po zdjęciu rtg ze to zapalenie pluc.
        • myrtille 2korniszonek 02.03.15, 09:00
          Ja sama robiłam morfologię z rozmazem i crp, ale to dla mnie zestaw obowiązkowy przed podaniem jakichkolwiek leków.
    • mynia_pynia Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 02.03.15, 01:26
      My tez walczymy z goraczka, przed chwila byla 39,6, a juz przez 24h byl wzgledny spokoj, u nas 4 dzień, 2 dnitemu bylam u lekarza i poza czerwony m gardlem wszystko oki, jutro znowu jade bo musze miec l4.
      • olus22 Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 02.03.15, 13:09
        Z babdań była morfologia crp,ob ldh, ck , rtg i ekg W szpitalu się znalazł ponieważ gorączkowała nic nie jadła i nie piła
        • aniksp1 Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 02.03.15, 14:40
          i jeszcze jestescie w szpitalu??? juz nie goraczkuje?
          • martatm5 Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 03.03.15, 21:11
            Moja córka dzisiaj też 7 dzień gorączki, pierwsze 5 dni miała pod 39, teraz tak 37,6. Dzisiaj badana, osłuchowo czysta, aczkolwiek trochę odwodniona, ma pić orsalit i do końca tygodnia w domu. Acha ma 7 lat. Mam też 9 miesięczniaczkę i aż się boję, bo na razie zdrowa.
      • mynia_pynia Re: Jak dlugo gorączka przy infekcji wirusowej 05.03.15, 13:32
        My po kontroli: ostre zapalenie migdałków, syn dostał antybiotyk i jak ręką odjął skończyła się gorączka po 2 dawce leku. gardło nadal czerwone, język soczyście czerwony ale widać że już mu lepiej. Następna kontrola w pn.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka