Dodaj do ulubionych

Nieprzyjemny zapach z ust

02.10.07, 09:39
Witam!
Od pewnego czasu wyczuwam u mojego 6-letniego syna brzydki zapach z
ust. Dbamy o higienę jamy ustnej, zatem przyczyną nie są zęby. Od
pewnego czasu syn skarży się na bóle brzucha. Może to coś z
przewodem pokarmowym? Co może być tego przyczyną? Może któraś z mam
też miała taki problem i się z nim uporała?
Pzdr
Obserwuj wątek
    • kerstink Re: Nieprzyjemny zapach z ust 03.10.07, 07:52
      Sprawdz u syna pasozyty: robaki, lamblia, candida. Moja corka miala nie tylko
      nieswiezy oddech gdy miala lamblie i candide (a robaki napewno tez byly). Po
      leczeniu zniknal. Podstawa leczenia jest zmiana dieta, zajrzyj na forum Alergie,
      tam duzo jest rowniez o pasozytach.
    • wiola_75 Re: Nieprzyjemny zapach z ust 04.10.07, 18:09
      Witam!mojej córci też nieprzyjemnie pachniało z buzi,lekarz polecił wykonanie
      Helicotestu ( należy kupić w aptece,jest bez recepty i zgłosić się do
      zabiegowego),niestety wyszedł dodatni.Jesteśmy już po leczeniu i nieprzyjemny
      zapach znikł.Dodam,że mała ma 2lata i 8 miesięcy.POZDRAWIAM
    • marzena604 Re: Nieprzyjemny zapach z ust 05.10.07, 21:54
      A tez nieprzyjemny zapach jest przez cały dzień? Pytam, bo moje dziecko też tak
      ma,ale generalnie raczej po spaniu. W dzień przed spaniem nie myję mu zębów. Ale
      na noc zawsze. Czy to normalne,czy już mam o pasożytach myśleć? Pozdrawiam. Marzena
    • mikolaj_danko Re: Nieprzyjemny zapach z ust 06.10.07, 22:52
      Pokazywałaś chłopca lekarzowi, oglądał gardło? Czasem przyczyną brzydkiego zapachu są czopy z resztek pokarmów tworzące się w kryptach migdałków. Chłopiec może mieć również refluks żołądkowo-przełykowy, który może powowdowac takie objawy. Pasożyty też trzeba brać pod uwagę, jeżeli wystepują również bóle brzucha, trzeba o nich myśleć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka