felinecaline 27.10.10, 11:33 Dzis owiany jesiennym wietrzykiem www.youtube.com/watch?v=z7-Tb_FsWRw&feature=related Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marguyu Re: Dziendoberek 27.10.10, 12:56 To ja leszkeim Dlugoszem odpowiem www.youtube.com/watch?v=qpbcrvpg4bg Odpowiedz Link
kotwbuciorach Re: Dziendoberek 27.10.10, 19:25 To skoro juz tak jesiennie , to proponuje Roczenia www.youtube.com/watch?v=h1wvw7qLDQE lub Magde |Umer www.youtube.com/watch?v=kcf3dTEka_8 Odpowiedz Link
metodiw Re: Dziendoberek 27.10.10, 23:29 Jolix, jeżeli sfociłaś to osobiście, to zdolna jesteś Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dziendoberek 29.10.10, 11:34 Zagladam tutaj, bo zagladaczka sie przepelnila a nowego watku chyba nie ma co zakladac. Zaopatrzywszy sie wczoraj w Actifed i mogac oddychac wzglednie normalnie zasnelam tez blogo okolo polnocki. Obudzilam sie dzis w zupelnych ciemnosciach (nie swiecila sie nawet zadna czerwona "czuwajka" sprzetu av wiec stwierdzilam, ze pewnie jest tak wczesnie, ze nawet Pitka jeszcze nie zglodniala, normalnie bowiem to ona mnie budzi o 7.00 a w dni "bezrobocze", jak teraz o 8.00 Alisci moj pecherz mowil mi cos przeciwnego, drapiac mnie natarczywie w wyrostek mieczykowaty mostka (wczoraj nie pilam jakichs wiekszych ilosci, ktore oglyby sprowokowac taki konflikt anatomiczny). Wiec wstalam, probujac zapalic swiatlo i...klops! Czarna dziura wszedzie z lodowka i zamrazarka wlacznie; na szczescie mrozonki wszystkie jeszcze twarde. Nakarmilam Pitke, spojrzalam na zegar i - o zgrrrrrozo!!!! okazalo sie, ze jest 11.00!!!!!!!!!!!!!!! Czyli spalam bez mala przez caly cyferblat! Kto potrafi lepiej? Prad wlaczyli kwadrans temu, odpalil livebox no i jestem Milego dnia wam tez i pozyczam. ...przy nutkach piosenki: "jak dobrze wstac skoro swit"... Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dziendoberek 30.10.10, 10:57 Nostalgicznie i bardzo retro: www.youtube.com/watch?v=PSIqf8jIc0U&translated=1 Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dziendoberek 31.10.10, 08:36 Chyba dziś ten kwiat odpowiedniejszy www.youtube.com/watch?v=djJGEWeeNUo&feature=related Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dziendoberek 31.10.10, 10:23 Dzieki! Wlasnie te piosenke mialam na mysli na dzisiaj, ale...zaspalam , Odpowiedz Link
metodiw Re: Dziendoberek 31.10.10, 11:33 To się ciesz! Mój kot nie przestawił sobie zegarka w brzuszku, więc o jakiejś haniebnie wczesnej godzinie obudziło mnie MIAUUUUUUUUUUU!!! Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dziendoberek 31.10.10, 12:20 Pitka litosciwie zbudzila mnie o "zimowej" 8.30, ale potem zaraz wslizgnelam sie pod koldre. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dziendoberek 31.10.10, 16:29 Jeden z psów mojej Mamy, którymi sie chwilowo zajmuję, zrobił mi poranne świnstwo. Nie uznał zmiany godziny i nie wyprowadzony o siódmej rano po prostu "zrobił w majtki". I nawet nie mogłam na niego nawrzeszczeć, bo czy da się wychować prawie dziewiętnastoletniego psa? Odpowiedz Link
metodiw Re: Dziendoberek 31.10.10, 16:56 No, w tym wieku, to psu się wybacza robienie w majtki Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dziendoberek 31.10.10, 17:10 I wredotę i głupotę i brzydotę i całą resztę Przyplatało mi sie to to w 96 pod nogi w Bieszczadach. Mial być uśpiony, bo niczyj, wredny i gryzący był. Nie dałam. Sama nie mogłam go wtedy wziąć, bo we Francji dokonywał żywota mój psio ukochany. Wtryniłam rodzicom (ojciec do dzisiaj mi to wypomina). I temu paskudnemu, wrednemu, ale po prostu straszliwie do tamtej chwili potraktowanemu przez ludzi psu, nareszcie sie udało. On tak sie zakochal w rodzinie rodziców ze na spacery nie chcial chodzić. W spacerze najważniejszą chwila (do dzisiaj) był powrót do domu. Przez kilka lat był w miarę wredny, teraz, z wiekiem zwrednial do imentu, ale i Maćma i ja nadal go kochamy (jak chodzi o mnie to od kiedy moja Krowisia postanowiła go wciągną nosem to bez wzajemności) Nasz ci on jest Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dziendoberek 31.10.10, 18:35 Pitce w 19 jesieni jej kociego zywocika tez czasem zdarzy sie nie "wycelowac" do kuwety, ale przeciez nie moge jej tego miec za zle, ja, smarkula - ona ma juz 98 lat a ja przy niej to siksa jeszcze jestem ;D Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Dziendoberek 31.10.10, 19:38 A ja od pewnego czasu żyję w nerwowym dygocie. Krowisia w lipcu miala skręt żołądka, wyszła z niego śpiewająco(sic). Niestety w trakcie jakiejś kroplowki wykazałam się skrajnym debilizmem i podliczyłam jej wiek. Od tej chwili żyję w zawieszeniu wyroku, ja nie psia, ona o niczym nie wie i nadal myśli że jest szczeniakiem. NiemniejW wedug tabeli moja psia ma ponad 73 lata i tylko jednego mogę sobie życzyć, żeby z Maćmą (o wieku zbliżonym) nadal zachowywały taka sama dziką energię, aktywność, inteligencję i pełną nieświadomość upływu czasu. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dziendoberek 31.10.10, 20:22 Ja od 15-lecia Pitki wole nie liczyc. Kiedy w2.01.2009 ogladal ja Pan weterynacz, ktory mial jej usunac guzka ze skory brzucha (ograniczonego na szczescie do skory !) kilka razy pytal o wiek "klientki", na co ja niewzruszenie odpowiadalam, ze "prawie 17" . Nie bardzo, doktorzyna biedny sie kwapil jac skalpela ale jak mial ja zbadac a kocica pokazala mu pazury i wigor, na jaki ja stac zawyrokowal, ze wytrzyma uspienie i zapewne cala reszte. I wytrzymala spiewajaco tzn przywieziona po operacji zaczela mialczec domagajac sie zarciucha, bo przeciez biedna zmuszona zostala do glodowania od kolacji w przeddzien. Potwierdzenie doskonalej formy nastapilo u Pana Veta w dwa tygodnie pozniej, kiedy bezlitosnie podrapala mnie przy probie wyciagniecia jej z torby - asystentka stwierdzila, ze sama asystowac nie bedzie, wiec dostapilam przywileju wespolasystowania (po raz pierwszy od 20 lat bylam za druga asyste , no ale jestem dumna, to byla wyjatkowa pacjentka. Teraz Pisia ma sie calkiem - calkiem, pod warunkiem ostroznosci w podawaniu jej takiego czy innego jedzonka, po niektorych puszkach zyga (pardon) dalej niz widzi, zreszta od dluzszego czasu woli zarcuicho nasze od puszkowego. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Dziendoberek 01.11.10, 10:15 Dla wszystkich Naszych, ktorzy juz sa tam... Odpowiedz Link
felinecaline <a href="http://www.youtube.com/watch?v=JE2muDZksP4" target="_blan 01.11.10, 10:16 ...( ' )... Odpowiedz Link
felinecaline Alez gorzka 03.11.10, 10:26 dzis moja kawa-bis - ani jednego postu, ktory by ja oslodzil... Odpowiedz Link