k.karen
16.03.17, 11:20
Waldemar Kuczyński na fb:
"Wyobrażacie sobie, jakby dziś rano drżała Europa, gdyby Wilders pokonał liberałów? Oby był to początek odwrotu od szaleństwa. Marsz populistycznej prawicy to byłby prędzej czy później marsz Europy ku wojnie. Bo nacjonalizm to krew i ruiny.To co nazywamy dziś mgliście populizmem to naciek mentalności faszyzoidalnych z XX wieku na XXI. Coś nowego, ale z tamtej rodziny. Wymaga opisania i zanalizowania, nie można robić prostych identyfikacji.
Wyszedł dil z worka Jacku. Prezes już obiecał Ci ważną fuchę. Nie jesteś Rejtan, jak chciałbyś. Jesteś "konfiturotropista".
W tej minucie gdy przyszła wieść o wolcie Jacka Saryusza Wolskiego napisałem na Twitterze; to dil za MSZ. Z odroczeniem, by nie było za nachalnie i by można opowiadać bajki o patriotycznych motywach a nie o akacie kupna - sprzedaży.
I moja reakcja na słowa Kaczyńskiego, że kto się cieszy z wyboru Tuska to członek nurtu zdrady narodowej. Ja się cieszę i piszę Ci tak; Ty Kaczor nie jesteś zdrada narodowa, którą innym zarzucasz.Ty jesteś siarkowodór narodowy. Twój odór czuć w całej Polsce. Już po raz drugi zasmradzasz nam wolność"