czysta_fikcja 20.11.06, 15:45 a podobno nie można usuwać włosów z górnej linii brwi bo można uszkodzić sobie jakieś nerwy (tak słyszałam). Ciekawe:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coneja W brew 21.11.06, 14:07 "Na pierwszy zabieg regulacji warto wybrać się do kosmetyczki. Może ona niepotrzebne włoski wydepilować woskiem - odrosną dopiero po kilku tygodniach." A co za różnica czy włoski będą wydepilowane pensetą czy woskiem? Efekt jest taki sam- usunięcie włoska wraz z cebulką. A pozatym przy depilacji woskiem usuwane są również małe niewidoczne włoski , które później mogą odrosnąć ciemniejsze. Plusem wybrania sie do kosmetyczki na pierwszy zabieg (wykonany pensetą) jest to, że profesjonalistka prawidowo dobierze nam kształt brwi do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ogia Re: W brew 22.11.06, 08:44 nie warto usuwac wloskow z gornej linii brwii, poniewaz na starosc tracimy czesc wloskow i mozemy pozostac praktycznie bez brwi... ale to dotyczy bardziej pan robiacych sobie cienkie kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
syrena2005 Re: W brew 28.12.06, 18:36 ja tez slyszalam, ze nie wolno usuwac wloskow z gornych czesci brwi i zaprzestalam juz kilka lat temu, zauwazylam ze ladniej mi sie ukladaja... teraz to przycinam troszczenke zeby sie lepiej ukladaly. mam z natury geste i mocne wiec czasem jakies pojedyncze wyskocza, a przycienie troszke je poskromi. Odpowiedz Link Zgłoś
superautomat Re: W brew 23.04.07, 12:03 A moja dziewczyna ma krzaczaste brwi niczym Breżniew. No, może trochę przesadziłem.. I jak mam ją przekonać do tego, ażeby o nie zadbała? Odpowiedz Link Zgłoś
frygga Re: W brew 24.04.07, 01:17 Kup jej na urodziny kupon do gabinetu kosmetycznego. Oczywiście nie kupon na regulacje brwi, tylko o szerszym zakresie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś