Dodaj do ulubionych

Tak Nie Musialo Byc

IP: *.cvx1-b.cam.dial.ntli.net 20.09.02, 00:37
Jestem absolutnie zdumiony i zdruzgotany faktem upadniecia tego forum.Cos nie
pozwala jeszcze mi tego zarejestrowac.Oddawac te Gliwiska Wokande w rece
kilku mlodych,sfrustrowanych pseudo-niemcow? Bylem na kilku Forum ktore
upadly przez takich wlasnie "pajacy",sa tez takie ktore sie bronia i maja sie
dobrze.Trudno mi wierzyc,kiedy Ballest nie temperuje tego.Byl jednym z
pierwszych tutaj.Cala "stara gwardia" odeszla, pisza jakies malolaty
z ".de",albo to bezrobotne i ma pretensje do calego swiata,albo sfrustrowani
troche starsi wiekiem bo trudno im sie zaasimilowac i powodzi nie tak jak by
chcieli.A teraz moja drobna uwaga: Ballest ktoremu dobrze sie powodzi nie
wypisuje awantur.Bylby to skandal aby to Forum tak stracic.Przemyka mi przez
mysl, ze kiedy wypala sie juz w koncu te brodne natchnienia i bedzie mialo
wygladac tak jak bylo, ktos tu bedzie chcial wrocic(to tylko naturalne)i w
tedy bedzie od nowa ciezko.Czy nie lepiej pisac juz teraz i po prostu
ignorowac? -kidd-
Obserwuj wątek
    • Gość: ballest Re: Tak Nie Musialo Byc IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 20.09.02, 07:20
      Dzieki Kidd, piszesz mi z serca, ja tez uwazam, ze wszystkie inne FORA sa malo
      dostepne i stosunkowo malo czytane.
      Jedni poszli na lewo drudzy na prawo a w srodku robi sie proznia.
      Dlaczego ? !!!? nie szukaj winy tylko u malolatow z "D" byc moze pare osob z
      drugiej strony tez nie doroslo, zeby na GW pisac, nie tylko, ze tez obrazali
      bez powodu, to nie wiedza , ze ignoroacja tp tez cecha ludzka, ktora czasami
      pomga w zyciu.
      To nie tylko Gliwice, to samo dzieje sie na innych FORACH.
      Dalej uwazam, ze mozemy pisac na wszystkie tematy , nawet na temat zbrodni nie
      tylko hitlerowskich, polskich czy radzieckich, ale takze USA, Izraela , OASu
      czy czerwonych Khmerow.Polaryzacja rozwija dyskusje.
      Mnie to jest obojetnie, mnie tylko wkurza , ze jak ktos nie potrafi na jakis
      temat cos powiedziec, to traci etykiete i nie znajac czlowieka zaczyna go
      wyzywac.

NIE WIEM CZY MOJEGO ZDANIA JESTESCIE, ALE MYSLE ZE TO FORUM JESZCZE ODDYCHA:
      "Totgesagte leben länger"
      • Gość: Ee Re: Tak Nie Musialo Byc IP: 157.158.202.* 20.09.02, 12:51
        Jeszcze oddychamy.. :)
        • Gość: Ballest Re: Tak Nie Musialo Byc IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 20.09.02, 13:04
          Wlasciwie, mialem kogos innego na mysli, ale wy macie czym oddychac :)***
        • hanys_hans Re: Tak Nie Musialo Byc 20.09.02, 13:24
          Gość portalu: Ee napisał(a):

> Jeszcze oddychamy.. :)

Dychoomy, dychomy bo dychac´ muszymy bo jak pszestanymy to wykorkujymy!
      • Gość: Dieter Re: Tak Nie Musialo Byc IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.02, 13:21
        Gość portalu: ballest napisał(a):

>
        > NIE WIEM CZY MOJEGO ZDANIA JESTESCIE, ALE MYSLE ZE TO FORUM JESZCZE ODDYCHA:
        > "Totgesagte leben länger"
        >

Totgesagte leben eben doch länger nur eben manchmal anders...
        • bwanakubwa Re: Tak Nie Musialo Byc 20.09.02, 13:36
          Gość portalu: Dieter napisał(a):

> Gość portalu: ballest napisał(a):
          >
          >
          > >
          > > NIE WIEM CZY MOJEGO ZDANIA JESTESCIE, ALE MYSLE ZE TO FORUM JESZCZE ODDYCH
          > A:
          > > "Totgesagte leben länger"
          > >
          >
          > Totgesagte leben eben doch länger nur eben manchmal anders...
          .... jiinkle noblede

• Gość: Hector Re: Tak Nie Musialo Byc IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.02, 14:11
            bwanakubwa napisała:

> .... jiinkle noblede
            >

Un autre membre noblede cette famille ancienne fut Henry de Mélier de Labarthe,
            lieutenant au régiment de Miromenil, Hector-Louis-Jean de Mélier de Labarthe,
            officier d'infanterie, fut élu membre de l'assembléede la noblesse en 1789.
            Descendant de la lignée originaire de Languedoc, Léopold-Louis-Joseph de Mélier
            de Labarthe fut un soldat exemplaire de capitaine en 1870, et aussi décoré
            comme un chevalier de la Légion d'Honneur. Le nom de la famille devint aussi
            connu sur le plan de la médecine notamment par Léopold-Adolphe Joseph-Alexandre
            de Mélier de Labarthe qui fut docteur en médecine et lauréat de la faculté de
            Toulouse. Parmi les membres notables de cette famille à l'époque, il y avait
            Léopold-Louis-Joseph de Mélier de Labarthe, lieutenant, capitaine et officier
            de la Légion d'Honneur.
            • Gość: kidd Re: Tak Nie Musialo Byc IP: 5.2.* / 62.253.128.* 20.09.02, 16:44
              Masz racje Ballest,polaryzacja rozwija dyskusje i chyba po to wszyscy tu
              jestesmy.Pisalem juz miesiace temu, ze na herbate i ciasteczka moge isc do
              cioci.Tutaj oczekuje troche krwi i potu.Sa jednak pewne granice, za ktorymi
              nuda i monotonia sie skrada.Nie mozna "w kolko Macieju" pisac o tym samym!Zeby
              jeszcze jakas nowa mysl lub oryginalne zagladniecie do tematu.Z Toba osobiscie
              duzo sie wadzilem wczesniej, ale to wlasnie dlatego zeby jakas akcje
              miec.Sprawdzilem ostatnio Twoje wpisy tu i tam(nik-Ballest)i podobalo mi sie co
              widzialem.Na pewno masz duza wiedze o swojej(naszej?)czesci Slaska i trzymasz
              jedna linie,nie jestes dwulicowy,to jest bardzo wazne.Nie przeszkadza mi to w
              niczym i przypuszczam,ze dalej bedziemy troche wojowac.Jezeli mozemy pisac na
              wszystkie tematy(cytuje Ciebie), to czy mozemy tak przez dluga chwile zapomniec
              wlasnie o zbrodniach i zaczac pisac o tym co sie dzieje za oknem? -kidd-
              • meg_s cóż złego w ciasteczkach... 20.09.02, 17:14
                Gość portalu: kidd napisał(a):

> Masz racje Ballest,polaryzacja rozwija dyskusje i chyba po to wszyscy tu
                > jestesmy.Pisalem juz miesiace temu, ze na herbate i ciasteczka moge isc do
                > cioci.Tutaj oczekuje troche krwi i potu...

Ty oczekujesz tego, kto inny nie - urokiem pierwszych miesięcy forum było to,
                że każdy mógł znaleźć coś dla siebie, z jednych wątków można się było
                dowiedzieć wiele o historii, z innych o dzisiejszych problemach z komunikacją -
                a na osłodę był cały wachlarz wątków "smakowitych"
                ...i tak jak z tym kawiorem u Laskowika: "komu to przeszkadzało"
                • Gość: kidd Re: cóż złego w ciasteczkach... IP: 5.2.* / 62.253.128.* 20.09.02, 17:40
                  Tak to wlasnie Meg,postawila mnie do kata.Trudno sie z nia nie zgodzic.Na swa
                  obrone moge tylko powiedziec, ze czuje sie absolutnie niewinny.Ckni mi sie za
                  tymi "niewinnymi" tematami tak jak i na pewno wielu.
                  • meg_s Re: cóż złego w ciasteczkach... 20.09.02, 17:54

> Tak to wlasnie Meg,postawila mnie do kata.

:-)))
                    nie to było moim zamiarem - chciałam tylko przez to powiedzieć, że nie każdy ma
                    taką ciocię ;-)
                    • ballest Re: cóż złego w ciasteczkach... 21.09.02, 08:09
                      Meg napisala:
                      Ty oczekujesz tego, kto inny nie - urokiem pierwszych miesięcy forum było to,
                      że każdy mógł znaleźć coś dla siebie, z jednych wątków
                      można się było
                      dowiedzieć wiele o historii, z innych o dzisiejszych
                      problemach z komunikacją -
                      a na osłodę był cały wachlarz wątków "smakowitych"
                      ...i tak jak z tym kawiorem u Laskowika: "komu to
                      przeszkadzało

Mnie sie tez te pierwsze chwile podobaly, czasami sie dziwilem, bo jak
                      wspomnialem Ville Caro, to mnie sie zaczeli "dzisiejsi" Gliwiczanie pytac, co
                      to jest.Oczywiscie ich nie zbluzgalem ;-)))* tylko wytlumaczylem.
                      Dzisiaj Villa Caro zna chyba kazdy w Gliwicach.
                      Ballestremow tez chyba nie znali, uwazam, ze dla wzajemnego zrozumienia te
                      poczatki najwiecej przyniosly.
                      Pamietam tez pierwsze ataki, jak napisalem co mi sie nie podoba u Polakow za
                      granica i u polskich kibicow w Harrachowie, zreszta powtorzylem ten watek takze
                      w tym roku.
                      Nie widze w tym nic zlego , jak dlugo sie to nie zmieni, bede to dalej robil.

Z innej beczki, Kidd dlaczego Cie nie bylo tyle czasu na Forum ???

Pyrsk
                      Ballest
                      • Gość: kidd Re: cóż złego w ciasteczkach... IP: *.cvx1-b.cam.dial.ntli.net 22.09.02, 13:17
                        Przez dlugi czas server Gaz.Wyb.nie pozwalal mojej skromnej osobie wpisywac
                        ciezko wypoconych spostrzezen.Moglem czytac,ale nic wiecej.Nie udawalo sie
                        nawet oficjalnie zalogowac.Zniechecilem sie ,pisalem na innych,az tu niedawno
                        pokazywalem komus jak wyszukiwac Fora,jak sie logowac,jak wpisywac i tak ot po
                        prostu mowie:a tutaj mam jedno na ktorym mnie nie chca,jakie bylo moje
                        zdziwienie kiedy... -kidd-
                        • ballest Re: cóż złego w ciasteczkach... 22.09.02, 21:13
                          NIC NIE ROZUMIEM, co chcesz powiedziec, byles ZABLOKOWANY??? nie wierze,
                          WYTLUMACZ !!!
                          • Gość: kidd Blokada, Abo IP: *.cvx1-a.cam.dial.ntli.net 28.09.02, 16:01
                            Czy blokada, trudno stwierdzic choc byl taki moj tok rozumowania przez dluzszy
                            czas.Teraz sadze, ze byla to jakas techniczna niesprawnosc.Jak juz wspominalem,
                            moglem czytac natomiast pisac nie.Proby wysylania moich tekstow byly fiaskiem
                            (wiadomosc nie zostala wyslana), oraz na czerwono "aby pisac musisz sie
                            zalogowac". Logowac sie nie moglem,server nie rejestrowal mojego
                            kwestionariusza.Czytajac wpisy innych widzialem, ze maja oryginalne adresy
                            swoich krajowo-lokalnych IP.Czyli ci sie nie musza rejestrowac.Konkluzja dla
                            mnie byla jednoznaczna.I tak to sprawy sie
                            mialy.

-kidd-
                            • hanys_hans Re: Blokada, Abo 28.09.02, 16:31

> Czy blokada, trudno stwierdzic choc byl taki moj tok rozumowania przez
                              dluzszy
                              > czas.Teraz sadze, ze byla to jakas techniczna niesprawnosc.Jak juz
                              wspominalem,
                              >
                              > moglem czytac natomiast pisac nie.Proby wysylania moich tekstow byly fiaskiem
                              > (wiadomosc nie zostala wyslana), oraz na czerwono "aby pisac musisz sie
                              > zalogowac". Logowac sie nie moglem,server nie rejestrowal mojego
                              > kwestionariusza.Czytajac wpisy innych widzialem, ze maja oryginalne adresy
                              > swoich krajowo-lokalnych IP.Czyli ci sie nie musza rejestrowac.Konkluzja dla
                              > mnie byla jednoznaczna.I tak to sprawy sie
                              >
                              mialy.
                              >
                              >

>
                              > -kidd-

kidt, pierniku jedyn, robisz za mocka feleroow besto tak je! Dlo takich jak ty
                              to ino czytac´ czytac´ i jeszczev rous czytac´ inakszy niypochytosz tyj
                              gramatyki.

pyrsk_hanys_hans
                              • Gość: kidd Dobro Rodo IP: *.cvx1-b.cam.dial.ntli.net 28.09.02, 18:54
                                Tak,tak hanys_hanys,dobra rada, bede staral sie cos wiecej czytac,jezeli to ma
                                pomoc, dlaczego nie?
                                • Gość: Ballest Re: Dobro Rodo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.02, 20:22
                                  Hanys,mosz na mysli, ze jak synek zjy pecynek, to bydzie wszystko wiedziou!!!
                                  • hanys_hans Re: Dobro Rodo 28.09.02, 20:33
                                    Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Hanys,mosz na mysli, ze jak synek zjy pecynek, to bydzie wszystko wiedziou!!!

Coby go ku lepszymu skludzić i zeby wyszou synek na ludzi!

pyrsk_hanys_hans
                                    • Gość: ballest Re: Dobro Rodo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.02, 20:40
                                      Hanys, uon nie ja najgorszy, tak richtig uostudy to jeszcze nie narobiou, to
                                      juz inni wiyncy naporchali !!
                                      • hanys_hans Re: Dobro Rodo 28.09.02, 21:14
                                        Gość portalu: ballest napisał(a):

> Hanys, uon nie ja najgorszy, tak richtig uostudy to jeszcze nie narobiou, to
                                        > juz inni wiyncy naporchali !!

Ballest, starej sie na tymat szkryflac´!
                                        Sam noom wcale niy idzie o jakos´ uostuda ino o poprawno gramatyka pisanio
                                        bajtragoow! O uostudzie pogodoomy kyjnedy!

pyrsk_hanys_hans
                                        • Gość: Ballest Re: Dobro Rodo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.02, 21:33
                                          To jest na tymat, tu chodzi uo uostuda, bo tymat jest "Tak nie musialo byc"
                                          Myslam,ze sie nie mylam, uonymu chodzi uo ta UOSTUDA a uo nic innego !!!
                                        • Gość: kidd Re: Baitragii IP: *.cvx1-a.cam.dial.ntli.net 28.09.02, 21:37
                                          Gdzie to jo niepoprawnie bajtragii pisza?
                                          • hanys_hans Re: Baitragii 28.09.02, 22:02

> Gdzie to jo niepoprawnie bajtragii pisza?

Noo yntlich poprawny baytrag zes´ naszkryflou!
                                            Ballest, bier pszikuad a niyroob uostudy
                                            • Gość: @losza Tak Nie Musialo Byc IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.02, 22:05
                                              Nie zawsze jest tak jakby sie chcialo tego naprawde ! poza tym plany byly inne
                                              a inaczej wyszlo... pewnie juz tak musialo byc nie da sie tego ukryc.
                                              • Gość: kidd Tak Czy Siak IP: *.cvx1-a.cam.dial.ntli.net 28.09.02, 22:48
                                                Okazuje sie, ze sa dwa watki tego mojego watka.Gdzie jest "prawy" a
                                                gdzie "lewy" nikt tego nie wie.Wszyscy to chyba zrozumieja, ze polskim jezykiem
                                                nie wladam na co dzien i tylko tu jest to moja jedyna okolicznosc. -kidd-
                                                • Gość: ballest Re: Tak Czy Siak IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.09.02, 23:57
                                                  Wiysz jak to jest, Wladki niym wladaja a Hanysy niym godajom.
                                                  • Gość: kidd Re: Tak Czy Siak IP: *.cvx1-b.cam.dial.ntli.net 29.09.02, 03:39
                                                    Wiem o tym.
                                                  • ballest Re:zacznijmy od nowa 29.09.02, 09:42
                                                    Uwazam, ze tworzenie Forow regionalnych (tkzw.metastaz)nie przyniesie wiekszego
                                                    efektu.
                                                    Oczywiscie,rozpowszechnianie wiadomosci o Regionie, publikacje albumow, tras
                                                    turystyczych itp.to ta droga niezastapiona jest, ale tworzenie regionalnych
                                                    Forow i calkowicie znikniecie z GW (jak np.Szwager czy M.M)
                                                    jest WIELKIM bledem.
                                                  • Gość: @losza Re:zacznijmy od nowa IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.02, 12:40
                                                    ballest napisał:

> Uwazam, ze tworzenie Forow regionalnych (tkzw.metastaz)nie przyniesie
                                                    wiekszego
                                                    >
                                                    > efektu.
                                                    > Oczywiscie,rozpowszechnianie wiadomosci o Regionie, publikacje albumow, tras
                                                    > turystyczych itp.to ta droga niezastapiona jest, ale tworzenie regionalnych
                                                    > Forow i calkowicie znikniecie z GW (jak np.Szwager czy M.M)
                                                    > jest WIELKIM bledem.
                                                    >
                                                  • Gość: @losza Re:zacznijmy od nowa IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.02, 12:48
                                                    polcountry.medianet.pl/pawel1/teksty/moj_glos_moj_krzyk.html#zacznijmyodnowa
                                                  • Gość: kidd Re:zacznijmy od nowa IP: *.cvx1-b.cam.dial.ntli.net 01.10.02, 18:37
                                                    Na forum "Gliwiczanie" bardzo ladnie im sie wiedzie, tylko pozazdroscic jak sam
                                                    wiesz.Osoby z ciagotkami do wandalizmu nie maja tam szans.Rozkreca sie jeszcze,
                                                    ze hej.Problem jest kiedy ten pierwszy impet minie organizatorom, a jest to
                                                    robione na zasadach dobrowolnosci nie zawodowo. Problemy z praca, klopoty
                                                    rodzinne co wtedy?
                                                  • meg_s Re:zacznijmy od nowa 02.10.02, 07:03

> Problem jest kiedy ten pierwszy impet minie organizatorom, a jest to
                                                    > robione na zasadach dobrowolnosci nie zawodowo. Problemy z praca, klopoty
                                                    > rodzinne co wtedy?

wiadomo, że materiału "zasadniczego" nie będzie przybywać w tym tempie co na
                                                    początku, bo "zasoby" się kurczą - a na zdobywanie faktycznie brakuje czasu -
                                                    (ale, jszcze sporo czeka w "kolejce") ale jeśli chodzi o ruch na forum, to jest
                                                    to nie kwestia czasu, ale jego atrakcyjności, a więc umiejętności
                                                    przyciągnięcia "świeżej krwi"
                                                  • Gość: kidd Re:zacznijmy od nowa IP: *.cvx1-a.cam.dial.ntli.net 05.10.02, 17:51
                                                    Droga Meg ; nie bede daleki od prawdy mowiac , ze Forum na "Gliwiczanie" nie
                                                    jest za bardzo atrakcyjne ostatnimi czasy. Poczatki byly bardzo energiczne,
                                                    wypelnione wpisami ciekawymi, co zawsze mozna zobaczyc w archiwach.Dziwie sie,
                                                    ze Polonia ktora wpisuje sie w Ksiedze Gosci nie kontynuuje do Forum. Tak to
                                                    juz jest. "Mirek" pisal, ze jestescie bardziej informatyczni niz dyskusyjni,
                                                    moze tu moze byc caly ten problem. -kidd-
                                                  • Gość: Ballest Re:zacznijmy od nowa albo bravo Kidd IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.02, 20:09
                                                    Dziekuje za WPIS !!!
                                                  • meg_s Re:zacznijmy od nowa 05.10.02, 21:06

> Droga Meg ; nie bede daleki od prawdy mowiac , ze Forum na "Gliwiczanie"
                                                    > nie jest za bardzo atrakcyjne ostatnimi czasy.

No patrz - znowu muszę się z Tobą zgodzić :-))
                                                    właśnie dlatego pisałam o "świeżej krwi" - bo myśmy się już chyba za dobrze
                                                    między sobą poznali ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka