bereklon 12.09.08, 12:42 niedawno um obiecał że wybuduje estakade łączącą os.kopernika z ul.portową co sprawiłoby że tiry miałyby zakaz jechania obwodnicą osiedla niestety sprawa cichła a tiry na koperniku stały się normą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opserfer skoro niedawno to czas czasem 12.09.08, 12:44 nie czujesz sam, że robisz z siebie błazna? Odpowiedz Link Zgłoś
bereklon [...] 12.09.08, 12:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: Tiry na osiedlu kopernika 12.09.08, 21:58 niedawno um obiecał że wybuduje estakade łączącą os.kopernika z ul.portową co sprawiłoby że tiry miałyby zakaz jechania obwodnicą osiedla niestety sprawa cichła a tiry na koperniku stały się normą --------------------------------------------------------------------- Nie zauważyłem, żeby cokolwiek ucichło. Wręcz przeciwnie. Ostatnio widziałem, że na ul. Portowej wyburzono budynek w miejscu, gdzie ma biec estakada. Z tego, co wiem, to obecnie powstaje projekt tej estakady i pewnie na wiosnę przyszłego roku (a może nawet jeszcze w tym?) jakaś budowa ruszy. A co do rzekomych tirów na os. Kopernika, to po pierwsze, nie są one na osiedlu, a na obwodnicy osiedla. Żeby sobie ktoś nie pomyślał, że tiry nam między blokami jeżdżą. A po drugie, jest ich tyle, że aż trudno na jakiegoś trafić. Kiedyś celowo poszedłem ich poszukać i byłem "zawiedziony", że tak mało ich jeździ. Odpowiedz Link Zgłoś
quilheure Re: Tiry na osiedlu kopernika 13.09.08, 10:15 mieszko966 napisał: > niedawno um obiecał że wybuduje estakade łączącą os.kopernika z > ul.portową co sprawiłoby że tiry miałyby zakaz jechania obwodnicą > osiedla niestety sprawa cichła a tiry na koperniku stały się normą > --------------------------------------------------------------------- > > Nie zauważyłem, żeby cokolwiek ucichło. Wręcz przeciwnie. Ostatnio > widziałem, że na ul. Portowej wyburzono budynek w miejscu, gdzie ma > biec estakada. Z tego, co wiem, to obecnie powstaje projekt tej > estakady i pewnie na wiosnę przyszłego roku (a może nawet jeszcze w > tym?) jakaś budowa ruszy. > > A co do rzekomych tirów na os. Kopernika, to po pierwsze, nie są one > na osiedlu, a na obwodnicy osiedla. Żeby sobie ktoś nie pomyślał, że > tiry nam między blokami jeżdżą. A po drugie, jest ich tyle, że aż > trudno na jakiegoś trafić. Kiedyś celowo poszedłem ich poszukać > i byłem "zawiedziony", że tak mało ich jeździ. A wiesz coś więcej na temat tej inwestycji ? Pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bene Re: Tiry na osiedlu kopernika IP: *.adsl.wanadoo.nl 13.09.08, 20:10 Cos widze ze Cie leszczu pogielo,lub pelnia ksiezyca wali Ci na braina. Wiedz juniorze,ze 1)To droga osiedlowa,mimo charakteru obwodnicy tegoz,i jest obliczona na obciazenie osi pojazdow max 6 ton. 2)Jest tam kilka zakretow majacych zmusic kierowcow do spokojniejszej jazdy,ktore to dlugie ciezarowki MUSZA scinac,bo sie nie mieszcza w nich. 3)Porusza sie ta droga bardzo wiele pieszych,o ktorych to na ogol obcy kierowcy ciezarowek nie wiedza,wiec ciezkie wypadki z pieszymi sa tam juz zaprogramowane. 4)Poki co,w centrum logistycznym,gdzie podazaja ciezarowki,wieje jeszcze nuda,wiec dlatego niewiele ciezarowek,sytuacja sie zmieni gdy centrum pojdzie na cala zdolnosc. Moglbym jeszcze wiecej niebezpieczenstw opisac,ale to powinno Ci mlodzieniaszku pozwolic,bys przejrzal na oczy,i nie pisal takich glupot. Pozdrawiam,ucz sie dalej,bo daleko Ci do zrozumienia zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon tiry sa w calych Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 13:10 Frankiewicz wprowadzil je wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś