Dodaj do ulubionych

Przywitanie

IP: *.osi.gda.pl 08.05.01, 09:32
Witam serdecznie Gliwice! Juz niedlugo stane sie pelonprawna obywatelka Waszego
miasta :-)) Opuszczam moje rodzinne, zimne strony (3miasto)i przenosze sie na
Slask :-)) Jak mowia: "Tam skarb Twoj, gdzie serce Twoje", wiec chyba bede
szczesliwa :-)))
Pozdrawiam wszystkich Gliwiczan :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: meg Re: Przywitanie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.01, 14:57
      ja też już jedną nogą jestem mieszkanką Gliwic - chciałabym dowiedzieć się od
      zasiedziałych Gliwiczan, za co lubią Gliwice
      bądźcie aktywniejsi - popatrzcie na Wrocław
      • Gość: Piast Re: Przywitanie nowych IP: 62.67.12.* 08.05.01, 23:26
        Hi Dziolchy,
        Witamy w Gliwicach w najladniejszym miastu na calym Slasku. to tutaj Baildon
        swoj pierwszy wysoki piec na eur. kontynencie postawil.
        Radiostacja jest wprawdzie z drzewa (modrzew), ale ladniejsza jak wieza Eifla.
        Po za tym gliwicka poczta to cudenko mozna tylko z gdanskim Arturem porownac.
        Po za tym w powiacie zobaczcie w Plawniowicach magiczny zamek Ballestremow.
        W internecie pod
        adresem:http://www.gornyslask.pl/slaskie/p_gliw_rudziniec/plawniowice.html#top
        Pozdrawia Piast
        P.S. Mysle ze sie wiecej bedzie dzialo na Gliwickich stronach
        • Gość: kuzz Re: Przywitanie nowych IP: *.wbp.zabrze.pl 09.05.01, 09:38
          również witam serdecznie nowe mieszkanki naszego pięknego grodu. Chciałbym
          także dodać że nasze miasto jest wyjątkone również dlatego, że jest zupełnie
          nie podobne do innych miast Śląska!!!!!
          pozdrawiam i zapraszam na piwko :)))

kuzz
        • Gość: meg Re: Przywitanie nowych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.01, 07:37
          Dziękuję za miłe przywitanie
          Gliwice rzeczywiście są inne od pozostałych miast śląskich - mają swój klimat
          Chciałabym żeby to forum się ożywiło, ale bez udziału panoszących się na
          różnych wątkach frustratów
          A znacie pioękne drewniane kościółki ziemi gliwickiej?
          • Gość: piast Re: Przywitanie nowych IP: 62.67.1.* 11.05.01, 22:29
            Hallo meg,
            Ja juzTobie podalem adres z Plawniowic, kosciolka drewnianego tam nie ma ale
            jest przepiekny kosciolek w Rudzincu i w Rachowicach wiecej Tobie na ten temat
            napisac nie moge bo mieszkam juz od 26 lat za granica.
          • Gość: kuzz Re: Przywitanie nowych IP: *.wbp.zabrze.pl 12.05.01, 23:38
            witam ponownie
            ostatnio (jakieś kilka miesięcy temu) otwarto kościółek drewniany na
            ul.Kozielskiej.Jest to kościółek żywcem przeniesiony z cmentarza centralnego
            (deska po desce). Został pięknie odnowiony i nawet odbywają się w nim msze św.
            PIĘKNY!!
            pozdrawiam
            kuzz
            • Gość: meg Re: Przywitanie nowych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.01, 08:01
              Kozielska to ta która prowadzi na Cmentarz Centralny ?

patrząc na twój adres zastanawiam się, dlaczego nie ma cię na zabrzańskich
              stronach
              • Gość: kuzz Re: Przywitanie nowych IP: *.wbp.zabrze.pl 15.05.01, 11:35
                bo w Zabrzu tylko pracuję a mieszkam w gliwicach :)
                tak Kozielska to właśnie ta ulica

pozdrawiam
                kuzz
                • Gość: kuzz Re: Przywitanie nowych IP: *.wbp.zabrze.pl 15.05.01, 11:37
                  zreszą to nie mój adres tylko serwera przez który wchodzędo sieci :))
                • Gość: meg Re: Przywitanie nowych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 20:22
                  tak naprawdę, to ja trochę oszukałam, bo jestem z Zabrza, a Gliwice znam z
                  czasu studiów i po sąsiedzku, ale miałam nadzieję, że zacznę na forum spotkanie
                  miłośników Gliwic, ale niestety mało ludzi tu zagląda,
                  dziękuję jeszcze raz za miłe powitanie
                  • Gość: Ballest Re: Przywitanie nowych IP: 62.67.4.* 15.05.01, 21:08
                    Nie masz racji , na Gliwickie strony zaglada coraz wiecej osob a to jest
                    zasluga takich osob jak Magicznej , Kuzza czy Ciebie.
                    Jak dostajesz sie do Internetu, w pracy?
                    • Gość: kuzz Re: Przywitanie nowych IP: *.wbp.zabrze.pl 16.05.01, 12:03
                      słuchajcie czy nie prościej i milej będzie spotkać się na chacie???
                      jeśli tak to dajcie znać. mój nick już znacie!!!
                      ad.ja wchodzę na net z pracy

pozdrawiam
                      kuzz
                    • Gość: meg Re: Przywitanie nowych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 05:16
                      Witam! Pracuję w domu, jak widać nawet w takich bestialskich godzinach - więc
                      trudno mi powiedzieć, czy łączę się z domu czy z pracy, ale zaglądam tu dopiero
                      od miesiąca, więc po najbliższym rachunku telefonicznym niewykluczone że
                      zamilknę z wrażenia.
                      Chat jest dla mnie za szybki, bo lubię przed wysłaniem wiadomości spojrzeć na
                      błędy i sens wypowiedzi
                      Cieszę się, że zagląda tu jeszcze ktoś
          • Gość: piotlik Re: Przywitanie nowych IP: *.warsnet.trzepak.pl 17.05.01, 13:51
            Pozdrawiam. Ale czemu tu tak mało osób?
            • Gość: kuzz Re: Przywitanie nowych IP: *.wbp.zabrze.pl 18.05.01, 19:24
              niestety :(((((((((((((((((
            • Gość: Ballest Re: Przywitanie nowych IP: 62.67.1.* 19.05.01, 22:25
              Malo osob?
              Jak widze jest coraz wiecej a jak znam GLIWICE to
              jako miasto nauki sie nie da speszyc i nie potrwa
              dlugo to jestesmy przed vratislavem!!!!!!!!
              • Gość: meg Re: Przywitanie nowych IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.01, 22:55
                rzućcie jakiś nowy chwytliwy tytuł, bo ten zrobił się chyba zbyt prywatny na
                zainteresowanie innych
                • Gość: mesco Re: Przywitanie nowych IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.01, 12:46
                  • Gość: XJ600 Re: Przywitanie nowych IP: *.necik.pl 22.08.01, 17:33
                    Gość portalu: mesco napisał(a):

MESCO KOCHAM CIĘ
                    • Gość: Ballest Re: Przywitanie nowych IP: 195.122.188.* 23.08.01, 00:38
                      A gdzie jest nasza MAGI ??????????????
                      • Gość: Patriota Przywitanie IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 09:03
                        Gość portalu: Magiczna napisał(a):

> Witam serdecznie Gliwice! Juz niedlugo stane sie pelonprawna obywatelka
                        Waszego
                        >
                        > miasta :-)) Opuszczam moje rodzinne, zimne strony (3miasto)i przenosze sie na
                        > Slask :-)) Jak mowia: "Tam skarb Twoj, gdzie serce Twoje", wiec chyba bede
                        > szczesliwa :-)))
                        > Pozdrawiam wszystkich Gliwiczan :-))

Patriota zasmarkany, tfu! :-/
                        • meg_s Re: Przywitanie 23.02.02, 09:23
                          Gość portalu: Patriota napisał(a):

> Patriota zasmarkany, tfu! :-/

kto mu da coś na katar?

• Gość: Pieron Re: Przywitanie IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 10:23
                            Meg wydowo mi sie , co on(a) mo ale recht - ta Alah. Magiczno abo se za wiela
                            pozwoloua w stosunku do wiadomyj osoby, abo ino sie tak sam wiynkszosci zdowo
                            (?)- ale jak tak to powinna tak czy tak sie do swojej niyfajnyj wypowiedzi abo
                            ustosunkowac (poniywczasie) abo ajnfach przeprosic. Take je moje zdanie na tyn
                            temat.
                        • meg_s Re: Przywitanie 23.02.02, 10:46
                          > Gość portalu: Magiczna napisał(a):
                          > Witam serdecznie Gliwice! Juz niedlugo stane sie pelonprawna obywatelka Waszego
                          > miasta :-)) Opuszczam moje rodzinne, zimne strony (3miasto)i przenosze sie na
                          > Slask :-)) Jak mowia: "Tam skarb Twoj, gdzie serce Twoje", wiec chyba bede
                          > szczesliwa :-)))
                          > Pozdrawiam wszystkich Gliwiczan :-))

Gość portalu: Patriota na to tak

Gość portalu: Pieron tak to komentuje
                          Meg wydowo mi sie , co on(a) mo ale recht - Magiczno abo se za wiela pozwoloua w
                          stosunku do wiadomyj osoby, abo ino sie tak sam wiynkszosci zdowo (?)- ale jak
                          tak to powinna tak czy tak sie do swojej niyfajnyj wypowiedzi abo
                          ustosunkowac (poniywczasie) abo ajnfach przeprosic.
                          Take je moje zdanie na tyn temat.

to ja już nic nie rozumiem - ZA CO ONA MA I KOGO PRZEPROSIĆ ???
                          • Gość: Pieron Re: Przywitanie IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 10:50
                            za te jej tfu - ale jakech pedziou, to je ino moje zdanie.
    • Gość: hak Re: Przywitanie IP: *.oepd.com.pl 23.02.02, 13:09
      Witam,witam serdecznie!Miło przeczytać że to właśnie nasze miasto wybrałaś!Ja
      tu mieszkam od urodzenia,a moje korzenie sięgają dziewiętnastego wieku.Więc co
      tu mówić KOCHAM TE MIASTO.
      Nie mówcie że niewielu tu zagląda,sam mało piszę(kłopoty z opanowaniem
      klawiatury)ale zaglondam codziennie i to o każdej porze.
      pozdrowienia hak.
    • Gość: ... Re: Przywitanie IP: 2.3.STABLE* / 192.168.0.* 07.09.02, 23:42
      ???
      • Gość: kidd Re: Przywitanie IP: 5.2.* / 62.253.128.* 08.09.02, 00:25
        Hello Magiczna -kidd-
        • Gość: Patriota Re: Przywitanie IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.02, 12:59

--------------------------------------------------------------------------------
          Re: ADAM, SIMON czy SVEN ?
          Autor: Gość portalu: Magiczna
          Data: 13-02-2002 15:22 adres: *.bmj.net.pl

--------------------------------------------------------------------------------
          ballest napisał(a):

> Kto dzisiaj zwyciezy?
          > Stawiam na Svena !!!

• piotlik Przywitanie 08.09.02, 15:18
            Przywitanie

www.bart.com.pl/honda/fiction/C~000058.jpg
            • Gość: kidd Re: Przywitanie IP: *.cvx1-a.cam.dial.ntli.net 08.09.02, 16:48
              Tak trzymac.Czlowiek od razu czul sie akceptowany.A potem z kolesiami poszlismy
              do mnie do domu. -kidd-
              • Gość: @losza Re: Przywitanie IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.02, 22:07
                www.rotfl.prv.pl/lepper02.jpg
                • Gość: Obrzida Re: Przywitanie IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.02, 19:29
                  Moje zdjęcie
                  www.fun.from.hell.pl/2002-08-26/SMTSFLSH2.swf
                  • Gość: Mada Przywitanie IP: *.necik.pl 12.09.02, 21:24
                    Nawiązując tylko do tytułu wątku- chciałam po raz kolejny po niejakiej przerwie
                    przywitać serdecznie uczestników forum.. Miło mi znowu czytać Wasze wpisy
                    • Gość: Ballest Re: Przywitanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.09.02, 22:15
                      Ciesze sie , ze znowu zawitalas, mysle, ze tez cos skreslisz na nasze tematy.
                      • Gość: kidd Mada i Ang.Kuchnia IP: 5.2.* / 62.253.128.* 15.09.02, 05:23
                        Droga Mado:wydruk Twojej oceny Kuchni Angielskiej byl przebojem nie tylko na
                        peryferiach gdzie mieszkam, ale i w Londynie.Aktualnie,ktos zabral to do Polski
                        z soba, aby pokazac rodzicom i znajomym.Mam nadzieje,ze bedziesz
                        kontynuowac. -kidd-
                        • Gość: Mada Re: Mada i Ang.Kuchnia IP: *.necik.pl 15.09.02, 14:00
                          Ojejku... Brzmi to dla mnie nieprawdopodobnie, że ktoś chciał czytać jakiś z
                          moich wpisów.. A już to,że "stał się przebojem" :)) - Nie do wiary....
                          Jest mi bardzo, bardzo miło to czytać, Kidd :)) Dziękuję.
                          Może pomyślę o dziennikarstwie... :))
                          Na temat kuchni angielskiej, niestety, niewiele mogę dodać, gdyż nie miałam
                          [nie]szczęścia jej próbować w ostatnim czasie.. Ale inne kuchnie, dlaczego nie?
                          Z przyjemnością, równą niemal jedzeniu...:))
                          • Gość: kidd Re: Mada i Ang.Kuchnia IP: *.cvx1-a.cam.dial.ntli.net 16.09.02, 16:20
                            Droga Mada: moze natchnie Cie napisac cos o Londyjskiej Polonii(bylas,
                            widzialas),a moze ogolnie o tubylcach zamieszkujacych te wyspe. Dlaczego
                            dziennikarstwo jest dla Ciebie pod znakiem zapytania? Jestes naturalna
                            dziennikarka,inne tego sie ucza. -kidd-
                            • Gość: Mada Wielka Brytania IP: *.necik.pl 16.09.02, 22:39
                              A dyplom, to dyplom:)))
                              Kidd,niestety nie miałam żadnego kontaktu z Polonią Londyńską.
                              Za granicę wybieram się najczęściej w czasie wakacji,w celach raczej
                              rekreacyjnych.W efekcie Polska i jej obywatele, czy to turyści, czy stali
                              mieszkańcy danego kraju, znajdują się zwykle na szarym końcu mojej listy
                              zaintersowań. Patriotyzm mój odstawiam wtedy do lamusa:))
                              Ale TY na pewno możesz coś o Polonii napisać, czekam więc z
                              niecierpliwością, by czegoś się dowiedzieć. Jestem też ciekawa, jak Twoim
                              zdaniem można po dłuższym pobycie w Wielkiej Brytanii zrewidować popularne
                              stereotypy na temat Brytyjczyków? Albo na przykład, co wiedzą oni o Polsce?
                              Ja , niestety, byłam zbyt krótko i każdy mój wniosek ( może oprócz tego na
                              temat jedzenia:))) byłby uogólnieniem.
                              • Gość: kidd Re: Wielka Brytania IP: *.cvx1-b.cam.dial.ntli.net 19.09.02, 23:27
                                Droga Mado;calkiem ciekawy tekst ktory "pocilem" jakos sie nie wydrukowal.Jest
                                to bardzo denerwujace.Ma czlowiek raz na rok troche literackiej inspiracji, a
                                tu szlag system trafia. -kidd-
                                • Gość: @losza Przywitanie IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.02, 20:31
                                  www.photo.net/photo/pcd2488/welcome-to-peacham-13.3.jpg
                                • Gość: Mada Złośliwość przedmiotów martwych IP: *.necik.pl 21.09.02, 21:16
                                  Zdarzyło mi się tak kilkakrotnie, rozumiem więc co czujesz- oto przykład
                                  złośliwości przedmiotów martwych - ja tak to sobie tłumacze, co jednak mnie
                                  nie uspokaja.
                                  Liczę jednak,że nie zniechęci Cię ona( złośliwość) od kolejnej próby opisu..
                                  Czekam na przypływ natchnienia i chęć "popisania" :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka