lucknow 04.01.10, 21:32 Dziś nie było zbiórki posegregowanych śmieci. Czy to chwilowe czy po prostu od nowego roku nie będzie odbioru segregowanych odpadów? Czy może ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomkrt Re: segregacja śmieci w nowym roku 04.01.10, 23:32 Na początku listopada miasto ogłosiło przetarg. Rozstrzygnęło go niedawno umzabki.bip.org.pl/pliki/umzabki/ogloszenie_o_udzile_zam_39_09.pdf więc pewnie w najbliższym czasie dostaniemy nowy grafik odbiorów. Zakakujący jest rozrzuto ofert od ok ćwierć miliona do prawie miliona za roczną obsługę miasta w zakresie zbiórki selektywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
robert8882 Re: segregacja śmieci w nowym roku 05.01.10, 09:07 Czyli wory na ulicach należy sobie z powrotem zabrać do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
km.gdak Re: segregacja śmieci w nowym roku 05.01.10, 09:13 jeszcze nie jestem mieszkanką Ząbek ale będę ostatnio zastanawiałam się czy w Ząbkach jest w ogóle segregacja czy są jakieś zbiorcze pojemniki (tak jak w Warszawie) czy po prostu co jakiś czas przejeżdża śmieciarka na posegregowane odpady (tak jest u mojej babci no ale ona mieszka w domu) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrsson Re: segregacja śmieci w nowym roku 05.01.10, 11:44 Fajnie ma Twoja babcia,że może pomieszkać w domu....nie tak jak my bezdomni:-)))) A zima sroga.. Odpowiedz Link Zgłoś
km.gdak Re: segregacja śmieci w nowym roku 05.01.10, 13:39 no fajnie ma, fajnie mieszka tylko 230km od Warszawy :P Odpowiedz Link Zgłoś
lucknow Re: segregacja śmieci w nowym roku 05.01.10, 16:27 Zasadniczo raz w miesiącu wystawia się trzy worki (na papier, szkło i plastik)przed dom - przejeżdza śmieciara i je zabiera. Nie wiem czy to tak samo funkcjonuje na osiedlach. Odpowiedz Link Zgłoś
lucknow Re: segregacja śmieci w nowym roku 05.01.10, 16:50 Acha, jest informacja na stronie Urzedu Miasta - worki powinny poczekać do jutra. www.zabki.pl/teksty/ochrsrod/pliki/segregacja2010.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanka.zabek Re: segregacja śmieci w nowym roku 19.01.10, 23:05 Ostatnio zbierający śmieci nie zostawili nowych worków (drugi raz) Czy ktoś może wie, skąd je wziąć ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
seblas Re: segregacja śmieci w nowym roku 20.01.10, 16:15 Urząd miasta, I piętro, Referat Zagospodarowania Przestrzennego i Ochrony Środowiska (po schodach, w prawo i drzwi po prawej). Odpowiedz Link Zgłoś