sewcik 23.11.04, 10:30 Wczoraj robiłam zakupy w BYBKU!! I bardzo się zawiodłam!!!!!!! A Wy gdzie robicie zakupy na Powstańców? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1975sylwek Re: BYBEK czy inny 23.11.04, 13:02 A czemu sie zawiodlas ? Moze cos wiecej poza czysta krytyka bez podania powodu ! Slawek Odpowiedz Link Zgłoś
sewcik Re: BYBEK czy inny 23.11.04, 14:20 Wczoraj kupilam groszek konserwowy w puszce. W domu okazał się zepsuty. Wiem, to może nie ich wina. Ale zgodnie z naszym prawem za towar odpowiada SPRZEDAWCA. Kiedyś byłąm świdkiem jak facet reklamował sałatę, która zawinięta była w folie, ale widocznie długo musiała leżeć skoro pod wierzchnimi liśćmi była zepsuta. taki towar powinien być automatycznie przeglądany i zdejmowany z półki. A w ogóle asortyment w tym sklepie też pozostawia wiele do życzenia. Kiedyś sama osobiście chciałam kupic mrożony groszek z marchewką. Nie było, a to przecież nie jest jakiś wymyślny asortyment. Ale za to super nowoczesne Warzywa na patelnie były. Odpowiedz Link Zgłoś
arek_k Re: BYBEK czy inny 23.11.04, 14:33 sewcik napisała: > Wczoraj kupilam groszek konserwowy w puszce. W domu okazał się zepsuty. Wiem, > to może nie ich wina. Ale zgodnie z naszym prawem za towar odpowiada > SPRZEDAWCA. No ale napisz jak sie skonczylo ? Poszlas z reklamacja a oni odrzucili czy o co chodzi ? > Kiedyś byłąm świdkiem jak facet reklamował sałatę, która zawinięta była w > folie, ale widocznie długo musiała leżeć skoro pod wierzchnimi liśćmi była > zepsuta. taki towar powinien być automatycznie przeglądany i zdejmowany z półki No i jak sie skonczyla ta reklamacja ? Bo piszesz tylko niby zarzuty bez przedstawiania calej sytuacji ! Przeciez w spozywce moze sie tak zdarzyc kwestja tylko jak podchodza do klienta w reklamacji ? Bo co innego ze sie zdarzylo a co innego jezeli nawyzywali klienta i puscili z kwitkiem nie zunajac reklamacji. Jak piszesz takie przyklady to opisuj je konkretnie bo tak oczerniasz kogos nie podajac dlaczego dokladnie. Ja tam kupuje od ich poczatkow i jestem bardzo zadowolony ale moze mialem farta. > A w ogóle asortyment w tym sklepie też pozostawia wiele do życzenia. Kiedyś > sama osobiście chciałam kupic mrożony groszek z marchewką. Nie było, a to > przecież nie jest jakiś wymyślny asortyment. Ale za to super nowoczesne Warzywa W tej kwestji to wez i dogodz wszystkim ... Ty chcesz groszek mrozony a ja nigdy bym tego nie kupil ! To mysle ze nie zarzut a pobozne zyczenie zeby DYBEK mial asortyment HIPERMARKETU. Napisz cos wiecej ! Pozdrawiam Arek > > na patelnie były. Odpowiedz Link Zgłoś
citrocar Re: BYBEK czy inny 23.11.04, 14:49 Pani sewcik to chyba tak ogolnie lubi sobie ponarzekac co ? p.s. Wedlug mnie to chyba DYBEK a nie BYBEK ale moze sie myle Odpowiedz Link Zgłoś
hit2 Re: BYBEK czy inny 24.11.04, 13:24 citrocar napisał: > Pani sewcik to chyba tak ogolnie lubi sobie ponarzekac co ? > > > p.s. Wedlug mnie to chyba DYBEK a nie BYBEK ale moze sie myle Jednak się mylisz, to jest BYBEK Odpowiedz Link Zgłoś
maciek21o Re: BYBEK czy inny 23.11.04, 14:44 A pani sewcik to przypadkiem nie z konkurencyjnego sklepiku ? Odpowiedz Link Zgłoś
sewcik Re: BYBEK czy inny 23.11.04, 15:10 Nie!!! Nie jestem z konkurencji i nie należę do osób, które lubią narzekać. A w tym sklepie robię zakupy od początku i od początku go nie lubię. Owszem przy artykułach spożywczych jest ten szczegół, że towar się psuje. Ale OBOWIĄZKIEM sprzedawcy jest przeglądanie asortymentu i eliminacja zepsutych lub podejrzanie wyglądającycyh. Wiem, bo sama po liceum dorabiałam sobie praca w sklepie właśnie spożywczym na Zaciszu. Reklamacja sałaty została uznana, facet mógł sobie wymienić, ale ile go to musiało kosztować fatygi, czasu, a nie wspomnę już jeżeli inna sałata byłaby też zepsuta. W moim przypadku nie mogłam iść z reklamacją, bo wczoraj była okropna śnieżyca, a po drugie nie mogłam wyjść z domu (dziecko). Więc to właśnie jest okropne, jesteś na ich łasce. A groszki w naszym sklepie są Bounduelle lub IGA. Samo to powoduje, że dyskryminują polskie chociażby Pudliszki. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkoo Re: BYBEK czy inny 23.11.04, 15:24 sewcik napisała: > Nie!!! Nie jestem z konkurencji i nie należę do osób, które lubią narzekać. > A w tym sklepie robię zakupy od początku i od początku go nie lubię. NO TO JA CZEGOS NIE ROZUMIEM PRZECIEZ NA POWSTANCOW JEST JAK DOBRZE LICZE COS PONAD 3 SKLEPY SPOZYWCZE NIEDALEKO SIEBIE !!! A TY ROBISZ TAM ZAKUPY OD POCZATKU I OD POCZATKU ICH NIE LUBISZ :))) NIEZLE A TY WIESZ CZEGO TY W OGOLE CHCESZ OD SKLEPU ?? > W moim przypadku nie mogłam iść z reklamacją, bo wczoraj była okropna śnieżyca, NOOOOOOOO TAK TO ELIMINUJE REKLAMACJE ! NIEUZNALIBY JEJ DZISIAJ BO WCZORAJ BYLA SNIEZYCA :)))))) > a po drugie nie mogłam wyjść z domu (dziecko). Więc to właśnie jest okropne, > jesteś na ich łasce. NIE ! NIE JESTES ! MASZ NA WPROST SZKOLY DRUGI SKLEP A POTEM PRZY DUBKU TRZECI I CHYBA JESZCZE W STRONE GIELDY SPOZYWCZEJ KOLEJNY. A POZA TYM SA SKLEPY INTERNETOWE I ONE DOSTARCZAJA POKARM DO DOMU :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sewcik Re: BYBEK czy inny 23.11.04, 15:40 Czytajac Wasze posty nasuwa sie jeden wniosek: nie dziwię sie, że od jakiegoś czasu jest to martwe forum, kiedyś było żywiej i więcej ludzi się wypowiadało i bardziej życzliwie. A Wy atakujecie. Nawet slooggi teraz jest aktywny gdzie indziej. A cała ta okolica (sądząc po Was) faktycznie składa sie z napływowych ludzi z innych małych miejscowości, którzy mają małe wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
arek_k Re: BYBEK czy inny 24.11.04, 08:42 sewcik napisała: > Czytajac Wasze posty nasuwa sie jeden wniosek: nie dziwię sie, że od jakiegoś > czasu jest to martwe forum, kiedyś było żywiej i więcej ludzi się wypowiadało i > > bardziej życzliwie. A Wy atakujecie. Nawet slooggi teraz jest aktywny gdzie > indziej. > A cała ta okolica (sądząc po Was) faktycznie składa sie z napływowych ludzi z > innych małych miejscowości, którzy mają małe wymagania. bardzo fajnie odwrocilas wlasnie kota ogonem zwalajac na jakies ciekawe sprawy zeby zakryc swoje narzekactwo na wszystko do okola ... i kto tu kogo krytykuje p.s. to forum nigdy nie bylo tak zywe jak jest teraz kiedys byl jeden post na jakis tydzien !!!!! Arek Odpowiedz Link Zgłoś
efbijaj DYBEK czy inny 24.11.04, 15:46 sewcik napisała: > Czytajac Wasze posty nasuwa sie jeden wniosek: nie dziwię sie, że od jakiegoś > czasu jest to martwe forum, kiedyś było żywiej i więcej ludzi się wypowiadało i > > bardziej życzliwie. A Wy atakujecie. Nawet slooggi teraz jest aktywny gdzie > indziej. Sloggi rozkreca fora i nasze udalo mu sie niezle rozkrecic wiec juz tak czesto tu nie bywa. Ma duzo roboty na innych forach ! > A cała ta okolica (sądząc po Was) faktycznie składa sie z napływowych ludzi z > innych małych miejscowości, którzy mają małe wymagania. Wydaje mi sie ze troche samokrytyki przydalo by sie w pierwszej kolejnosci - Pani. Natomiast jesli chodzi o sklepy to zawsze jak sie chce znajdzie sie jakies minusy i plusy danego sklepu. Ale opisywanie jaki to zly sklep bo sprzedal Pani cos popsutego a Pani nie chcialo sie pojsc tego zareklamowac itd jest samoosmieszaniem sie. Gdyby Pani napisala historie jak to sprzedali cos popsutego a potem odrzucili Pani reklamacje i Pania zwymyslali itd itp to wtedy jest to rzeczywiscie zasadna krytyka a takie pisanie ze sklep jest zly bo nie chcial domyslic sie ze cos jest nie tak i nikt ze sklepu wieczorem nie przyszedl do Pani do domu spytac sie czy kukurydza smakowala zakrawa na jakis zart ! Pozdrawiam normalnych klientow ! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: DYBEK czy inny 24.11.04, 22:46 Witam. Jestem tu każdego dnia. Czytam i czasami tnę, bo forum nie jest miejscem do wyładowywania agresji i jakichś niepowodzeń. Yapkoo - czy musisz krzyczeć na forum? Może jednak pokrzycz na ulicy, to serdeczna rada. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkoo Re: DYBEK czy inny 26.11.04, 14:41 przepraszam juz nie bede krzyczec po prostu strasznie chcialem sie odroznic od piszacego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: DYBEK czy inny 26.11.04, 21:24 yapkoo napisał: > przepraszam juz nie bede krzyczec po prostu strasznie chcialem sie odroznic od > piszacego :)) Nadzwyczaj Ci się to udało. A co do Bybka. to chyba jednak na początku bardziej się tam starano i dobór towaru. Teraz jest prawie monopolistą i takoż postępuje. Odpowiedz Link Zgłoś
czek_adka DYBEK,BASZTA,SZKOLA,GAZOMONTAZ, POWS15 24.11.04, 16:04 sewcik napisała: > ...nie należę do osób, które lubią narzekać. UUUCHA CHA CHA CHA TAAAAAAAAK TO WIDAC PO TWOICH WYPOWIEDZIACH :) > A w tym sklepie robię zakupy od początku i od początku go nie lubię. UUUCHA CHA CHA CHA TO CO POWIESZ NA TO: KUPUJE TE PERFUMY OD POCZATKU ALE ICH NIE LUBIE .... NIEZLA JESTES ! > Owszem > przy artykułach spożywczych jest ten szczegół, że towar się psuje. Ale > OBOWIĄZKIEM sprzedawcy jest przeglądanie asortymentu i eliminacja zepsutych lub > > podejrzanie wyglądającycyh. Wiem, bo sama po liceum dorabiałam sobie praca w > sklepie właśnie spożywczym na Zaciszu. CZY W TYM SKLEPIE NA ZACISZU MIELISCIE RENTGEN NA ZAPLECZU KTORYM PRZESWIETLALISCIE ZELAZNE PUSZKI ZEBY ZOBACZYC CZY GROSZEK W SRODKU SIE NIE POPSUL ? > W moim przypadku nie mogłam iść z reklamacją, bo wczoraj była okropna śnieżyca,a po drugie nie mogłam wyjść z domu (dziecko). JAK SIE TOBIE NIE CHCIALO ISC NA DRUGI DZIEN TO NIE ALE NIE ZWALAJ TU NA WICHURE I DZIECKO. TRUDNO TRAFILO SIE COS ZEPSUTEGO TO IDZIESZ Z REKLAMACJA NIE MOZESZ DZISIAJ IDZIESZ JUTRO A NIE BIADA DO NIEWIADOMO KOGO Z PRETENSJA ZE NIE WYMIENILI ... > Więc to właśnie jest okropne, > jesteś na ich łasce. NO TERAZ TO JUZ PRZESADZASZ DOOKOLA JEST KILKA SKLEPIKOW Z ZARCIEM ... NIE ZAUWAZYLAS PRZEZ TYLE LAT ?? > A groszki w naszym sklepie są Bounduelle lub IGA. Samo to powoduje, że > dyskryminują polskie chociażby Pudliszki. O RANY JAKIE OSTRE SLOWO .... DYSKRYMINUJA .... A MOZE PO PROSTU Z HURTOWNI Z KTOREJ BIORA NIE MA PUDLISZEK ? MYSLISZ ZE NIE BRALIBY CZEGOS TANSZEGO I DOBREGO GDYBY BYLO ? A MOZE MIELI PELNO REKLAMACJI NA PUDLISZKOWE POPSUTE KONSERWY I JE WYCOFALI ? A TAK NA KONIEC TO NIE PRZEJMUJ SIE ZE LUDZIE PISZA COS INNEGO NIZ TY TO JEST WSZYSTKO W ZARTACH I NIKT TU CIEBIE NIE CHCE OBRAZIC PO PROSTU W INTERNECIE SLOWO PISANE ROZWAZA SIE DOKLADNIE WIEC NASTEPNYM RAZEM POMYSL CHWIlE ZANIM KLIKNIESZ "wyslij" POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
clara2 Re: DYBEK,BASZTA,SZKOLA,GAZOMONTAZ, POWS15 24.11.04, 19:00 czek_adka napisała: > TO JEST WSZYSTKO W ZARTACH dość ostre to poczucie humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
mikosfajowy Re: BYBEK czy inny 24.11.04, 10:13 Owszem co do kazdego sklepu mozna sie przyczepic, nigdy nikomu sie nie dogodzi, zdazylo mi sie ostatnio kupic u nich kwasna wedline, a bylem bardzo zadowolony z wedlin u nich, niestety wiecej wedliny u nich nie kupie. Z reklamacja nie pojde bo nie chce mi sie o pare zlotych fatygowac. Wiem, ze nie jest latwo dopilnowac kazdego asortymentu. A zyczliwe sugestie klientow naprawde dla sklepu sa bardzo wazne. Bedac w sklepie nastepnym razem powiedzialem, ze sie zawiodlem. I to wszystko. A groszek taki czy siaki? Na tak małym metrażu i tak mają całkiem ładny asortyment. Nie jest taki zly ten sklep, zawsze mozna sie przyczepic do czegos. Na przyklad co do... cen - prawda? - temat rzeka. Wymagania kazdy ma inne, a Pani poprostu oczekiwala, że wszyscy Pania popra i powiedza, ze sklep faktycznie jest zly. A tu niespodzianka, kazdy mowi, ze nie jest tak zle. Przeciez nie musi Pani robic u nich zakupow. Nie zyjemy na odludziu, ze jestesmy skazani na jeden sklep. Chociaz patrzac na nasza droge i chodnik mozna odniesc takie mylne wrazenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ella.nowak Re: BYBEK czy inny 25.11.04, 11:19 Przeczytalam Twoja wypowiedz i uwazam ze rzeczywiscie nie wiesz chyba sama o co ci chodzi. Elka Odpowiedz Link Zgłoś