puchatek_dwa 27.09.05, 12:35 czy ktoś zgłaszał lub ma w planach w mieszkaniach gdzie łazienka i wc sąsiaduje ze sobą połączenie tych pomieszczen poprzez wyburzeni ścianki działowej i utworzenie "dużej" łazienki? [dw]. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafradol1 Re: przeróbki 27.09.05, 13:35 My zgłosiliśmy poprawkę do planu. NIe chcieliśmy scianki działowej między wc i łazienką. Tak naprawdę do do tej pory nie wiem czy będzie czy nie. Za pierwszym razem "zapomniano" poinformować wykonawcę i ściankę postawiono poźniej zapewniono nas że zostanie ona wyburzona bez dodatkowych kosztów Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Re: przeróbki 27.09.05, 13:44 To wszystko przez to, że biuro projektowe musiało zostać zmienione. Jeśli chodzi o poprawki, to ja mam ich od cholery i trochę ;-] Wystarczy porozmawiać z p. Kamilą. Ustalenie ścianek i elektryki idzie sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
puchatek_dwa Re: przeróbki 27.09.05, 13:51 a możesz się podzielić co jeszcze chcesz przerobić? my np. chcielibyśmy z kuchni zrobic pokój, a zamiast kuchni zrobic aneks w dużym pokoju w ten sposób z 2 pokojowego mieć 3 pokojowe mieszkanie [dw]. Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Re: przeróbki 27.09.05, 14:01 Zamiast kuchni sypialnia, zamiast sypialni - kuchnia -> muszą mi wodę pociągnąć przez pół mieszkania. Wywalone ścianki, zmniejszony fragment komina, inaczej postawione ścianki od łazienki. Na szczęście pani Kamila i pan Leszek jeszcze odbierają telefony ode mnie ;-]]] (Od Jersona zresztą też ;-]) Odpowiedz Link Zgłoś
jerson71 Re: przeróbki 29.09.05, 21:08 mowika napisała: > Na szczęście pani Kamila i pan Leszek jeszcze odbierają telefony ode mnie ;- ]]] > (Od Jersona zresztą też ;-]) - ZDRAJCO! A JA CI DRINKI SERWOWAŁEM :) Odpowiedz Link Zgłoś
sewrybak Re: przeróbki 11.10.05, 17:51 Witam Serdecznie Omawiany projekt mamy wykonany. Z dwóch pokojowego mamy trzy pokojowe i ładny aneks kuchenny. Lazienka jest troche mniejsza, ale po naszej wizycie wypadlo to nawet, nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
jerson71 Re: przeróbki 29.09.05, 21:12 My też połączyliśmy WC z łazienką, ale mieliśmy w sumie łatwo, bo wszystkie kominy wentylacyjne były w zasięgu ręki. A jeśli chodzi o zmiany - znają mnie na budowie jako "pana z okrągłą wanną" ;) Czytałem też, że chcecie z kuchni zrobić pokój itd. Zabawne, ale jak ostatnio rozmawialiśmy z P. Kamilą, opowiadała, że takie własnie zmiany robi w mieszkaniach, które mają być w drugim budynku... więc chyba trafiliście w dyszkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Re: przeróbki 12.10.05, 16:23 Przerobienie pokoju na kuchnię nie jest niemożliwe - jak tak właśnie robię. Powodzenia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerson71 Re: przeróbki 12.10.05, 23:16 mowika napisała: > Przerobienie pokoju na kuchnię nie jest niemożliwe - jak tak właśnie robię. Święte słowa droga sąsiadko. Jak się robi takie przeróbki to ma się komin w pokoju ;P Pozdrawialski Jerson71 Odpowiedz Link Zgłoś
mowika Re: przeróbki 13.10.05, 09:55 Przepraszam, nie widzę tu związku przyczynowo-skutkowego ;-P Nawet jakbym miała łazienkę na klatce, to cholerne słupy mieć będę niestety :-P Odpowiedz Link Zgłoś