yoma 06.01.11, 15:32 ja też tak chcę florawww.eeb.uconn.edu/images/location/2207_01.jpg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: o kurcze 06.01.11, 16:05 A gdzie to jest? Bo mi przypomniało kaktusiarnię w Rumi. Odpowiedz Link
lellapolella Re: o kurcze 06.01.11, 16:16 aż się wystraszyłam,ale Gott sei Dank, nie bierze mnie:) nie zniosłabym psychicznie i fizycznie rycia bez przerwy:) Odpowiedz Link
yoma Re: o kurcze 06.01.11, 16:39 W Connecticut. W Rumi jest kaktusiarnia? Cudze chwalicie... Odpowiedz Link
horpyna4 Re: o kurcze 06.01.11, 16:49 Jak będziesz w okolicach Trójmista, to koniecznie tam zajrzyj. Można też porobić zakupy. A na razie wyguglaj sobie "rumia kaktusiarnia", to czegoś się dowiesz. Choćby adresu i godzin otwarcia. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: o kurcze 06.01.11, 16:51 Miało być oczywiście "Trójmiasta", cóś za dużo literówek robię. To chyba początki tego Alz... Odpowiedz Link
yoma Re: o kurcze 06.01.11, 16:55 Raczej rozprzężenie świąteczne. W tej knajpie już byliście? :) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: o kurcze 06.01.11, 17:09 Byliśmy. Zeżarłam grillowane polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym z grillowanymi warzywami i zapiekanką z ziemniaków. Do tego oczywiście wińsko. No i przeżarłam się trochę. Knajpę mamy blisko, po drugiej stronie metra. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: o kurcze 06.01.11, 19:43 Niezła. Wystrój zdecydowanie rustykalny, ale skoro jest to Gospoda Pod Młynem, to pasuje. Żarcie dość dobre, najbardziej zresztą odpowiada mi tamtejszy łosoś, bo jest daniem zdecydowanie lekkim. Czasami są tam urządzane jakieś chrzciny, ale wtedy tylko część sali jest zajęta. Dziś akurat było prawie pusto. Zwykle czeka się trochę, bo nie są to dania z mikrofalówki. Ale podają czekadełko. I ceny nie są bardzo wysokie, jak na Warszawę. Odpowiedz Link
yoma Re: o kurcze 06.01.11, 19:47 > bo nie są to dania z mikrofalówki I o to chodzi... Odpowiedz Link
yoma Re: o kurcze 06.01.11, 16:55 PS KAktusy mnie jakoś nie ciągną. Ale sukulenty niekaktusy tak. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: o kurcze 06.01.11, 17:16 No właśnie w tej kaktusiarni jest sporo sukulentów niekaktusów i można kupować małe sadzonki. Uważam zresztą, że warto ją obejrzeć nawet wtedy, jeżeli nie zamierza się nic kupować. Fajna jest. Odpowiedz Link
yoma Re: o kurcze 06.01.11, 17:42 Tylko to może być niebezpieczne. Ale jak już będę mieć taras... W zasadzie balkon mam... Odpowiedz Link
leloop Re: o kurcze 06.01.11, 17:32 przejeżdżam kolo reklamy jak jadę z Gdyni do P. ale nigdy tam nie byłam a to przecie pod nosem, jak tez kaktusy niekoniecznie ale różne sukulentowate mnie się podobio :) Odpowiedz Link