yoma 03.05.12, 15:53 a tfu! gnojówka to zdatna jest do użytku, jak się przestanie pienić, prawdaż? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: Grochówka z pokrzywy 03.05.12, 15:56 no tak-MIESZAJ, to szybciej wypieni się. SKĄD bierzesz pokrzywę Odpowiedz Link
yoma Re: Grochówka z pokrzywy 03.05.12, 15:59 U mnie na piachu jeszcze większy :) Wyłazi tam, gdzie ongi zadałam kompostu. Jestem z niej dumna. Mieszam. W zasadzie już się wypieniło. Znaczy można? Odpowiedz Link
lellapolella Re: Grochówka z pokrzywy 03.05.12, 23:09 kurde, co wy z tą pokrzywą? dziś robiłam zdjęcia na obleśnej łące i tak: pokrzywa w całym wschodnim końcu jednolitym łanem, w innych plackowo...a najlepsze, że bagienko opadło, wlazłam sobie, żeby sfocić kaczeńce a tam w roli rośliny płytkowodnej mięta pieprzowa, com ją wywalała taczkami, przepleciona z rukwią. Jakby jaki głód czy co, będzie jak znalazł:) Odpowiedz Link
yoma Re: Grochówka z pokrzywy 04.05.12, 13:57 No przecież sama mówiłaś, że pokrzywa na wzmocnienie i pałer, a u mnie zimozielone po tej zimie nieszczęśliwe mocno. BTW mszyce przyatakowały mi twoją gallikę z szałem, dobrze, że miałam na nią oko. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Grochówka z pokrzywy 04.05.12, 18:40 A tak z ciekawości,gnojówka z pokrzyw to na pokrzywy tez zadziała? Odpowiedz Link
lellapolella Re: Grochówka z pokrzywy 04.05.12, 19:31 na pokrzywy najlepsza gnojówka z róż;) Odpowiedz Link
yoma Re: Grochówka z pokrzywy 05.05.12, 13:31 app róż nie oglądałam pterodaktyli, bo się boję, ale z Koszutów mi chyba podkładka wybija. Niezależnie od samych Koszutów, które idą ładnie. Mówiłaś, że oni na bezkolcowej szczepią? Pterodaktyle i plezjozaury... ale zoo... plezjozaur to jest Pleioblastus, czyli bambus, co wymyślilam, że zasłonię nim przyczepę. Ale go nie mam. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Grochówka z pokrzywy 05.05.12, 13:38 jo, pani się zaklinała, że na bezkolcowej i to, co wyłaziło mi kiedykolwiek z sadzonek rosariowych to były inermisy. Dokop się subtelnie jak dama do końca podejrzanego pędu i jak wyłazi spod miejsca szczepienia, to oderwij go jak najbliżej źródła. Spróbuję zapodać fotę źródłową:) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Grochówka z pokrzywy 06.05.12, 12:24 A u mnie piękny krzaczek pokrzywy wyrósł w iglaku płożącym. Dzisiaj już chyba go zetnę i będę czekała aż znów odrośnie :) Odpowiedz Link
yoma Re: Grochówka z pokrzywy 06.05.12, 12:54 A ja chyba wezmę wiaderko i pójdę do lasu na pokrzywy. Odpowiedz Link
yoma Re: Grochówka z pokrzywy 06.05.12, 12:53 Nie no, wiem, jak to się robi, ale "mi szkoda". Odpowiedz Link
yoma Re: Grochówka z pokrzywy 06.05.12, 12:55 A gnojówka z fąfalii zdatna do czego? :) Właśnie wyrwałam kilo cholery... Odpowiedz Link