Dodaj do ulubionych

Po zimnej nocy

18.05.12, 13:32
na mojej działce bez strat. Sąsiedzi narzekali, że ziemniaki podmroziło. Bałam się o dalie, ale nic im nie jest. Na minusie nie było, sadzę, że ok +1 przy gruncie, ale zimny wiatr w nocy był. Oby to już koniec zimnych nocy.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Po zimnej nocy 18.05.12, 13:38
      Koniec. Ja już storczyki zaczynam przywozić.
      • lampka_witoszowska Re: Po zimnej nocy 18.05.12, 14:07
        tralalalala, nie zdążyłam ogórków wysiać, wyszło, że dobrze, że nie zdązyłam

jutro sobie wsieję
        w grudniu będa jak znalazł :)
        • lellapolella Re: Po zimnej nocy 18.05.12, 14:18
          ogórki i tak w grudniu najlepiej smakują;) i czasu jest dość, by zaprawiać... myśmy przetrwali ze zniczami w foliaku, ogród chyba też. Dziś wynoszę towarzystwo z domu, bo nie wiem, jak to jest, ale pod dachem zawsze wszelkie mendy mi w rośliny włażą.
          • dorkasz1 Re: Po zimnej nocy 18.05.12, 17:22
            U mnie było -2. Zmroziło winogrona na tarasie, a tak ładnie już zarosły daszek... Zaraz przyjedzie Kizuk, to zobaczy jakie mam straty. Dalie, hosty przykrywałam wczoraj o 22.
            • hesperia1 Re: Po zimnej nocy 18.05.12, 20:04
              Wczoraj rano prószył śnieg nawet,a dziś super.Ciepło się zrobiło i żeby tak zostało:)
            • lellapolella Re: Po zimnej nocy 18.05.12, 20:05
              tata mój dzwonił, chyba od rodziny w Twojej okolicy, Dorkasz, i mówił, że bardzo mroziło, nawet orzechy włoskie ponoć. Wyrazy współczucia.
              A moje dalie ciągle w kubłach:O
              • asta6265 Re: Po zimnej nocy 18.05.12, 21:18
                Mnie niestety zmroziło 3 dalie, i kanny dostały popalić w donicach:( U nas o 5 było -2. Dalie odbiją? Pączki już miały:(
            • kizuk Re: Po zimnej nocy 18.05.12, 21:58
              Smutno te winogrona wyglądają u Dorkaszki.A tyle malutkich owocków było.:(
              Trochę innych też końcówki zmroziło.
              Ale widziałam cudny ogród i słuchałam : to od Yomy,tamto od Newilla,a to znów od Lelli itd,nie wszystko zapamiętałam,bo dużo takich było.

P.S.U mnie nic nie zmarzło,bo siałam i sadziłam kilka dni temu.Tylko 3 szałwie,kupione wczoraj.
              • lellapolella Re: Po zimnej nocy 18.05.12, 22:12
                Asta, jak były ładne karpy, to odbiją:) Kilka lat temu też wszystkie mi zmroziło ale ja nie umiem dzielić- jakie wyjmuję, takie zakopuję- ogromniaste(chyba, że coś samo odpadnie)
                • lampka_witoszowska Re: Po zimnej nocy 19.05.12, 10:48
                  sprowadźcie się do mnie :)
                  co prawda rok temu śnieg leżał przez cały 1.maja, kabaczki mi szlag trafił, ale w tym roku najzimniej to 4 st na plusie nocą było
                  idę siać ogórki, zeszłoroczna trauma pośniegowa i lenistwo opóźniło mi orkę
                  • hesperia1 Re: Po zimnej nocy 19.05.12, 16:13
                    A nam pomroziło wiśnie,agrest,porzeczki i kwiatków trochę.Pigwowiec i aronia na moje niewprawne oko jakoś się trzymają:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka