edziakrys 14.04.14, 07:32 Czy magnolia śmierdzi? zaproponowałam komus do ogrodu i usłyszałam taki tekst. Nie wspomnę już o marudzeniu, ze cos kwitnie tylko 2 tygodnie... A kuźwa ile maja kwitnąć rododendrony i magnolie???!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Magnolia 14.04.14, 08:41 magnolie "używane" w naszej strefie klimatycznej w zasadzie są bezzapachowe, silnie pachnie magnolia grandiflora ale ta lubi cieplej. może komuś rosła obok szamba ? Odpowiedz Link
szadoka Re: Magnolia 14.04.14, 08:48 nie widzialam smierdzacej nigdy, i kwitnie wg mnie dluzej niz dwa tygodnie....moze tej osobie zproponowac zawieszenie na drucikach sztucznych kwiatów, będzie jej kwitło cały rok .... Odpowiedz Link
edziakrys Re: Magnolia 14.04.14, 09:09 Dobre :) Ogródek 10X10 do tego pies i niezadowolona, że zaproponowałam liściaste... Parę iglaków dałam dla kompromisu...Wymiękam... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Magnolia 14.04.14, 09:37 Dla mnie magnolia to cudo :) Śliczności. Będąc ostatnio na urlopie latałam oglądając zabytki i - właśnie - pięknie kwitnące magnolie. fotoforum.gazeta.pl/photo/1/kj/fc/t7nd/ZZDnBd07h6vhPyeQsB.jpg Odpowiedz Link
leloop Re: Magnolia 14.04.14, 09:41 niezadowolona, że zaproponowałam liściaste... no tak, te opadające jesienią liście i wydzierające się ptaki, nie ma większego koszmaru ;) posadź jej choinki i powtykaj w nie sztuczne maki, będzie calorocznie zielono i kororowo Odpowiedz Link
d.wludyka Re: Magnolia 14.04.14, 10:30 Moje pachną, szczególnie intensywnie intensywnie fragrant cloud, rustica rubra i yellow lantern. Fragrant Cloud kwitnie już ponad 3 tygodnie, a yellow bird kwitnie późno ale bardzo długo - min. miesiąc. Odpowiedz Link
imbirova Re: Magnolia 17.04.14, 15:50 Mnie się magnolia bardzo podoba nawet w wersji bezlistnej. Odpowiedz Link
lellapolella Re: Magnolia 17.04.14, 20:00 też uważam, że jest fajna, ale odpuszczam, bo nie pasowałaby do całości a miejsce solitera w bardziej reprezentacyjnej części jest juz zajęte:) Odpowiedz Link
edziakrys Re: Magnolia 18.04.14, 08:34 Stellata tez pięknie pachnie... U mnie jakaś nędzna stoi, chyba muszę znaleźć jej lepsze miejsce. Odpowiedz Link