Dodaj do ulubionych

Miernik popularności

03.07.12, 19:01
Musze przyznać że na pewnym forum na którym stałem sie persona non grata, czyli zostalem wyrzucony pojawil sie wątek ktory szczerze mnie rozbawił. Zwłaszcza powyższe zdanie jest bardzo wymowne:

"Czyżby naprawdę w dzisiejszych czasach wyrażanie kontrowersyjnych opinii z użyciem dużej liczby wulgaryzmów wystarczało?"

forum.gazeta.pl/forum/w,183812,137083048,137106991,Re_Kominek.html
Widac kolega niezbyt uwaznie czytał posty na forum. Tak, dzisiaj aby zaistniec wystarczy byc odpowiednio agresywna osobą, umiec zgrabnie wplatac wulgaryzmy, wyśmiewac innych i to wszystko okraszone poczuciem wlasnej wyższości intelektualnej. To w zupelności wystarcza aby zaistnieć i stac sie osobą popularną.
Takie osoby są tolerowane, im nie wypada zwracac uwagi. Jednym slowem - chamstwo stało się wartościa pozytywną.
Obserwuj wątek
    • andrzej585858 Re: Miernik popularności 09.07.12, 09:55
      Bardzo dobra wypowiedż j. Weissa:

"Przełomem był »Big Brother«, który pokazał, że bohaterem mediów może być byle kto: ktoś, kto obłapi dziewczynę, śmiesznie się ubierze albo trafi pomidorem do celu. Rozbudzono przekonanie, że to my jesteśmy najważniejsi, i jeżeli śmieszy nas, jak ktoś głośno puszcza bąki, to powinni to pokazywać w telewizji" - mówi dalej Weiss.

Dziennikarz przyznaje również, że nie dziwi go fakt, iż wiele poprzednich kontrowersyjnych słów uchodziło Wojewódzkiemu i Figurskiemu na sucho. Jego zdaniem ich żarty były po prostu zgodne z interesami stacji, która ich zatrudniała. "Tak po prostu jest w mediach. Mnie razi miałkość tych żartów, ich doraźność, tymczasowość, utrwalanie w społecznej świadomości nazwisk, które na to nie zasługują" - mówi w rozmowie z "Tygodnikiem"."

Najwazniejsze przeciez aby było wesoło - i najgorsze że takie zachowania są aprobowane przez znaczną część spoleczenstwa. Ewidentnym przykladem jest aprobata dla Palikota i jego "gwiazd" - typ zachowania a la Wojewódzki trafil do Sejmu, wraz z aprobatą mediów ktore na schlebianiu najnizszym gustom robią po prostu kasę.
      Nic dziwnego więc że tym osobom, tak bardzo przeszkadza Kościół. Pomimo popelnianych błędów nadal glosi niezmienne prawdy i nie nazywa dobra złem i odwrotnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka