Dodaj do ulubionych

niepłodność - czy homeopatia może pomóc???

28.10.04, 09:36
Witam. Od razu przyznaję się że z homeopatią nigdy nie miałam nic wspólnego,
więc nie gniewajcie się jeśli zadaję głupie lub błahe dla Was pytania.
Bardzo interesuje mnie czy homeopatia może pomóc w leczeniu niepłodności. Mam
półtoraroczne dziecko. Zajście w wymarzoną ciąże kosztowało mnie wiele -
czasu, nerwów, stresu i pieniędzy. Zdiagnozowano u mnie PCOS. Obecnie od
ponad pół roku bezskutecznie staramy się o drugie maleństwo. Czy w moim
przypadku wizyta u homeopaty byłaby słuszną decyzją? Gdzie szukać takiego
lekarza - jestem z Lublina. A tak właściwie to jak mają się ceny leków
homeopatycznych do zwykłych?
Monika
Obserwuj wątek
    • patchwork30 Re: niepłodność - czy homeopatia może pomóc??? 28.10.04, 10:03
      wlasnie homeopatia moze w takich problemach skutecznie pomoc, zwlaszcze, ze
      piszesz, ze jedno dziecko juz masz :))) i mozna wykluczyc nieplodnosc ze wzgledu
      na zaburzenia dziedziczne.
      Szczegolnie w takich sytuacjach konieczne jest podejscie calosciowe do sprawy, i
      ja bym polecala homeopate klasycznego.
      Leki homeopatyczne prawie nic nie kosztuja, za to wizyta u lekarza jest glownym
      kosztem.
      Link do adresow lekarzy, ktorych proponuja forumowicze znajduje sie w naglowku forum
      • monika_oli Re: niepłodność - czy homeopatia może pomóc??? 28.10.04, 10:26
        Dziękuję. Znalazłam namiary na lekarkę w moim mieście. Ale męczę dalej -
        dlaczego wizyta jest tak długa (2 godziny) i droga?, jak właściwie ona wygląda?
        czy powinnam zabrać ze sobą wyniki dotychczasowych badań czy może nie będą one
        dla homeopaty zbyt istotne, bo np. będzie przeprowadzał swoje?
        • astria1 Re: niepłodność - czy homeopatia może pomóc??? 28.10.04, 10:57
          Dobrze ze znalazłaś ale dobrze bedzie jesli to bedzie wlasnie KLASYCZNY homeopata bo w taki wlasnie sposob homeopatia jest w stanie Ci pomoc - musisz być potraktowana przez homeopatię CAŁOŚCIOWO a nie objawowo więc jesli Twoja lekarka którą znalazłaś jest wlasnie homeopatą klasycznym to ok w przecinym razie moze się okazać ze wyrzuciłaś pieniądze, homeopatia nie zadziałała a ty się zrazisz do tej dziedziny i to własciwie nieporzebne. Twoja przypadłośc jest o tyle specyficzna ze ja sama nie widzę mozliwosci aby w inny sposob Tobie pomoc widzę tylko Całosciowe zabranie się za Ciebie.

Dlaczego dwie godziny ? czasem i trzy godziny się spędza z pacjentem :-)) aby dobrać prawidłowo lek należ usiaśc sobie z pacjentem, rozłozyć repertorium i materię medicę :) i zabrać się za przeprowadzanie wywiadu. W trakcie wywiadu homopata zadaje Ci mnostwo pytań, czasem wydaje Ci się ze to bez związku z chorobą ale naprawdę kazde pytanie ma na celu doprowadzenie homeopaty do pewnośći ze lek który Ci zaproponuje będzie własciwym.

Wyniki mozesz zabrać, choć tak naprawdę klasyczny homeopata nimi się nie kieruje, bo klasyczna homeopatia nie leczy jajnika, ucho , przewlekły katar - klasyczna homeopatia rózni się od alopatii własnie tym podejsciem że leczy całego pacjenta a nie jego "częsci"

pzdr
          Anna
      • beba2 Re: niepłodność - czy homeopatia może pomóc??? 28.10.04, 11:46
        O żesz kurna - JAK MOŻNA ODZIEDZICZYĆ NIEPŁODNOŚĆ ??? PO KIM, SIĘ PYTAM ?
        PO RODZICACH ?
        • patchwork30 Re: niepłodność - czy homeopatia może pomóc??? 28.10.04, 16:58
          moze sie niezbyt dobrze wyslowilam. Chodzilo mi raczej o genetyczne podstawy
          nieplodnosci, a dokladniej o niezbalansowanie chromatyd w chromosomach, albo
          trisomie. Wieksza czesc kobiet z niezbalansowanym chromosomem dostala go od
          jednego z rodzicow, u ktorego to nie sprawialo jeszcze problemu z rozmnazaniem.
          U drugiej czesci kobiet to niezbalansowanie jest nabyte i ogranicza sie do
          komorek rozrodczych
          • very_martini Re: niepłodność - czy homeopatia może pomóc??? 28.10.04, 18:10
            Ale te genetyczne podstawy to i tak niewielki procent wszystkich podstaw... Tak
            więc ja myślę, że skoro tę możliwość wykluczono, bo w końcu masz już jedno
            dziecko. to wszystko przed Tobą;)

16%VOL
            22%VAT

• astria1 Re: niepłodność - czy homeopatia może pomóc??? 28.10.04, 10:24
      Monika w Lublinie masz klasycznego homeopatę jest nim dr. Paweł Klimkowicz nie wiem czy to jest prawidłowy adres ale tel. mozna to sprawdzić:
      *ul. Początkowa 33; Lublin a pod tym numerem mozna się do
      niego zarejstrować 081/ 746 - 97 - 38O

Spotkaj się z nim, porozmawiaj bo na odległość nie da się Tobie tego określić. Musiałabyś poczytać całe nasze forum od praktycznie początku aby dojśc do stwierdzenia ze tak naprawdę homeopatia nie będzie działała na zespol polic.jajników lecz zadziała na cały Twoj organizm regulująco- my sami nie wiemy na ile homeopatia pomoże organizmowi a na ile to organizm jest w stanie się "zmienić" pod jej wpływem.
      Zawsz warto jednak spróbować :) Jesli zdecydujesz się na wizytę u dohtora :) dobrze będzie jak znami pozostaniesz na forum, bo pytań napewno będziesz miała cały worek :-))

Finanse:-)
      Zapewne wizyta u homeopaty nie nalezy do taniutkich,(najdrożej w polsce ceny dochodzą do 200 zł) ale powtarzam warto trafić do BARDZO dobrego - zwlaszcza ze spotykać będziecie się zadko, więc się to własciwe zrekopensuje :-) a leki ? jeden lek który prawdopodobnie dostaniesz może kosztować najdrożej coś ok. 14,00 żl (czternascie złotych PLN) :-) lub i nawet siedem złotych a to wszystko zalezy od zapisanych rozcieńczen :-)))

Prawda ze leki są taniutkie ?
      Napisz co zdecydowałas :-)

pzdr
      Anna
      • astria1 Re: niepłodność - czy homeopatia może pomóc??? 28.10.04, 10:25
        Heheheh :-) To żesmy z Olą Patchwork zgadały :-))))))))))
      • very_martini Re: niepłodność - czy homeopatia może pomóc??? 28.10.04, 10:59
        Albo i 4 zeta...
        Monika, ja kiedyś rozmawiałam o niepłodności z moim lekarzem (chciałam komuś
        pomóc, a chodziło o to, żeby nie robić niepotrzebnie nadziei), i on stwierdził,
        że "warto podjąć próbę" chyba że problemy wynikają z naprawdę potężnego
        rozchwiania hormonalnego, z którym natura sobie nie poradzi - homeopatia może
        baaaaardzo dużo, ale nie wszystko. Terapia homeopatyczna świetnie natomiast
        sprawdza się tam, gdzie głównym problemem jest stres i blokada pscyhiczna z nim
        związana

16%VOL
        22%VAT

• beba2 Re: niepłodność - czy homeopatia może pomóc??? 28.10.04, 11:53
          I ja dowalę do tego całego zamieszania, że nie tylko klasyk moze poradzić sobie
          z tym problemem.
          Znam osobiścię jedno dziewczę, które zostało cudownie ozdrowione po kilku
          latach beznadziei w staraniach o dziecko (teraz ma dwoje). I nie było to
          leczenie klasyczne.
      • monika_oli Re: niepłodność - czy homeopatia może pomóc??? 28.10.04, 12:40
        Wybiorę się chyba do tego lekarza, którego namiary podałaś. Niestety zapewne
        dopiero koło połowy listopada, narazie nie mam funduszy.
        Pozdrawiam
        Monika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka