Dodaj do ulubionych

na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek?

07.02.05, 17:28
Mam hemoroidy.Nabawiłam się od czasu chodzenia na ćwiczenia areobowe i
siłowe. Wyłażą mi na zewnątrz-muszę wpychać po każdym wypróżnianiu. Wczoraj
pojawiło się bardzo duże krwawienie. Wiem,ze do lekarza musze pójśc. Ale czy
znacie jeiś dobry specywik na tę dolegliwość? Stosowałam maść Avenoc.
Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • akownik Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 07.02.05, 19:13
      homeopatia ma na to lek.
      • joanna.c Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 07.02.05, 19:18
        A jaki? :)
        • beba2 Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 07.02.05, 20:05
          Nie wiem czy odpowiedź Akownika będzie miala ciąg dalszy, ale według mnie
          mozesz sprobować: Aloe 5 CH 2 x dziennie i Arnica 9 CH co dwie godziny. Jedna
          dawka kazdego z leków to 3 kulki. Do smarowania kup sobie świetną maść o nazwie
          Hamamelis virginiana.
          • adzienia Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 08.02.05, 10:48
            A mnie mój homeopata powiedział, że hemoroidy znikną jak wzmocnię organizm. No
            i znikły - po pół roku brania różnych leków klasycznych dobrancyh tylko dla
            mnie.
          • patchwork30 Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 08.02.05, 11:12
            W repertorium w rubryce
            odbyt; hemoroidy; wychodzące podczas wypróżniania, jest 26 środków, ale nie ma
            wśród nich ani aloe, ani arniki.
            Moim zdaniem do wyleczenia tej przypadłości potrzebny będzie dokładniejszy
            wywiad i środek całościowy od homeopaty (-tki). Arnika może ewtl. pomóc nieco
            na zranienie, ale nie wyleczy tendencji do występowania hemoroidów.

Pozdrawiam serdecznie
            Ola
            • beba2 Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 08.02.05, 13:34
              Owszem Olu, tendencji nie wyleczy, ale jakby na to nie spojrzeć, dziewczyna ma
              stan ostry ( krwawienie ) więc arnica jest moim zdaniem niezbędna. Nie trzeba
              być geniuszem i opierać się wyłącznie na teorii, żeby to wiedzieć. Pomijam, że
              w moim repertorium są właśnie te dwa leki ( wśród wielu innych, nie przeczę).
              Aloe również, przede wszystkim przy wypadających żylakach odbytu.
              Oczywiście to tylko podpowiedź leczenia objawowego. Jak zawsze najlepiej udac
              sie do homeopaty, a już ze schorzeniem przewlekłym - koniecznie !
              • akownik Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 08.02.05, 16:43
                aloe jest lekiem hemoroidow wypadajacych,ale bez krwawienia.arnica nie nadaje
                sie do hamowania krwawien.do hamowania krwawien nalezy uzyc albo hamammelis albo
                millefolium.jezeli te leki nie potrafia zahamowac krwawienia to jest wielce
                prawdopodobne,ze potrzebna bedzie operacja/w szczegolnosci przy krwawieniach
                wewnetrznych/.arnica dobra jest przy wynaczynieniach.przy aloe /zeby bylo
                skuteczne/dobrze by bylo zeby wystepowala biegunka/nie wiemy jak jest w tym
                przypadku/.poza tym warto zapytac czy nie ma problemow z watroba,a w
                szczegolnosci z zyla wrotna/znajdujaca sie w watrobie/.to wlasnie tam maja
                poczatek hemoroidy.dlatego koniecznie do homeopaty.
                • patchwork30 Do Beby i Akownika 08.02.05, 19:07
                  Jakich repertoriów używacie? W Synthesis nie ma aloe przy wypadających, przy
                  hemoroidach jako takich natomiast jest, trzywartościowe.
                  • akownik Re: Do Beby i Akownika 08.02.05, 21:44
                    mowi sie o tym w materia medica heringa,vanier`a,jest w repertorium kenta a
                    takze w materia medica francuskich autorow:demarque,jounnay i inn.o ile mnie
                    pamiec nie myli to po zjedzeniu kilku gram aloesu zmarl/z powodu biegunki/jeden
                    z krolow francuskich okolo X wieku.o aloe d4 jako srodku przeczyszczajacym pisal
                    madaus ,do hemoroidow krwawiacych zalecal hamamelis oligopleks/w latach
                    osiemdziesiatych i pozniej sprzedawany w polsce jako hamamelis compleks/a nie
                    bylo w nim aloe.
                    • patchwork30 Re: Do Beby i Akownika 09.02.05, 08:33
                      A po cholerę ten król żarł aloes? Na cerę?
                      • beba2 Re: Do Beby i Akownika 09.02.05, 21:34
                        Ja tego króla nie znałam, umarł zanim przyszłam na swiat :P
                • beba2 Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 09.02.05, 21:31
                  Do Akownika.
                  W powyższym poscie napisałeś : "...arnica nie nadaje się do hamowania
                  krwawień." Oczy wyszły mi na wierzch, no ale odpusciłam. Jednak do czasu, jak
                  widać.
                  W ramach akcji ratowania starych watków znalazłam jeden taki...A że jestem
                  czepliwa z natury i nie lubię niedomowień, to...proszę bardzo:

• Re: usunięcie zęba
                  awinn 28.07.2004 15:11 + odpowiedz

Wez sobie Aconite 200CH rano i wieczor i znow rano w dzien przed wyrwaniem
                  zeba. Po wyrwaniu zeba jak dziaslo krwawi to wez Arnica 5CH co pol godziny
                  przez 2 godziny. Jesli nie przestanie krwawic zglos sie do mnie na maila. Na
                  gojenie rany po Arnice wez Calendula 200CH, 4 razy dziennie. Na bol mozesz
                  wziasc Hypericum 200CH co pol godziny.

Jakoś mi się wydaje, ze Awinn wiedział co mówi.
                  • joanna.c Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 09.02.05, 21:45
                    Dziękuję wszystkim za cenne porady. Sama jeszcze szparałam w Internecie i
                    znalazłam informację o kroplach: www.kalpol.pl/oferta-krople-show.htm?
                    id=22
                    Co o tym myslicie?
                    Pozdrawiam
                    • very_martini Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 09.02.05, 22:27
                      Raczej nie mamy zdania na temat preparatów kompleksowych, większość z nas nie ma
                      z nimi doświadczeń. Myślę, że dostępnych jest przynajmniej kilkanaście
                      preparatów różnych firm.

16%VOL
                      22%VAT
                  • akownik Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 09.02.05, 22:04
                    arnica moze byc od biedy uzyta do leczenia krwawien skapych i mikroskopowego
                    krwinkomoczu.do krwawien obfitych trzeba uzyc hamamelis lub millefolium.arnica
                    dziala ochronnie na sciany naczyn.hamamelis stosuje sie przy krwotokach ciemna
                    krwia a millefolium przy krwotokach jasna krwia.
                    a co do metod awinna...opowiedzialbym ci historie pewnej dziewczyny...
                    • beba2 Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 10.02.05, 17:09
                      To opowiedz. Chyba jej nie uśmiercił. A zreszta jeśli nawet popełniał
                      błędy...czyżby innym się to nie zdarzało?
                      W wątku, który opisałam Ty również polecaleś m.in. arnicę na krwawienie po
                      wyrwaniu zęba.
                      Zresztą tak czy inaczej przekonałam się nie raz, ze przy różnych krwotokach
                      arnika działa.
                      • very_martini Re: na krwawiące hemoroidy-jest homeopat lek? 10.02.05, 22:20
                        Ja mam tu jak byk w 3 źródłach napisane - pierwsza pomoc przy krwawieniu plus
                        wszelkich historiach związanych z naczyniami krwionośnymi (typu udary i inne
                        tego typu historie). Może te moje źródła jakieś niedokształcune.

16%VOL
                        22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka