Dodaj do ulubionych

Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info

04.02.05, 23:50
witam,
podczytuje forum systematycznie i zawsze znajde cos dla moich dzieci.
Ostatnio hitem jest Julek i Julka, niestety mamy tylko druga część I nie
mozemy kupic pierwszej( gdyby ktos widział w Krakowie to prosze o infomację).

Tym razem mam pytanie.Czy ktoś zna :Kacperiada.Opowiadania dla łobuzow i nie
tylko Grzegorza Kasdepke
Chciałabym kupić książke dla mojego Julka(3 lata i 4 miesiące).
Czy ksiązka nadaje się dla dziecka w tym wieku?

Pozdrawiam wszystkich małych i dużych czytelników :-)
Obserwuj wątek
    • bea-sjf Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 05.02.05, 12:24
      Czytaliśmy jakiś czas temu (potem przepadła -przy przeprowadzce straciliśmy
      pudło z książkami:( )- niewiele szczegółow pamiętam ,ale bardzo sie nam
      podobała ,na pewno watro ją mieć ,a czy przypadnie do gustu 3,5 latkowi ?jeśli
      nie od razu to za rok czy dwa będzie jak znalazł.Gdzie ją widziałaś w Krakowie ?
      Pozd.Beata -od kilku miesięcy też w Krakowie
    • kolorko Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 05.02.05, 12:35
      To zalezy od dziecka:) Myslę, że dla mojego synka byłoby za wcześnie, ma teraz
      6,5 roku i "Kacperiadę" dostał pod choinkę, ale myślę, że juz 2 lata temu byłby
      nią zainteresowany. Opowiadania są krótkie ( może trochę dłuzsza niż w "Julku i
      Julce") i zabawne, w większosci "z życia wzięte". Autor zapewniał, że opisywał
      swojego synka- przedszkolaka ( byliśmy z Jaśkiem na spotkaniu z panem Kasdepke,
      opowiadał o swoich książkach, i czytał fragmenty min "Kacperiady" ).
      Ja myślę, że mozesz kupić i poczytać synkowi, jak mu się teraz nie spodoba, to
      poczeka na półce, a jeszcze lepiej wypozyczcie z biblioteki:)
      Aha, u nas z twórczosci pana Kasdepke najbardziej podobają sie "Wakacje
      potworaka" ( i Jaskowi i 3-letniej Julce), Jasiek prosi też często o czytanie
      książki "Bon czy ton, savoir-vivre dla dzieci".

pozdrawiam:)
    • akve Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 05.02.05, 12:42
      Dziękuje Wam bardzo :-)
      Zawsze mozna na Was liczyć i za to lubię to forum , posty nie pozostają bez odp.
      Kupie i już ,najwyżej poczeka na Julka ,a na pewno poczytamy z 8 -letnim Jasiem.
      bea- chce kupić w wysyłkowej nie w "realnym " sklepie.W Krakowie nie widziałam,
      a wysyłkowej kupie sporo ksiązek.Mają dobre ceny i opłaci się mimo kosztów
      przesyłki.
      Pozdrawiam serdecznie
      • bea-sjf Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 05.02.05, 12:59
        Znalazłam w merlinie - okazuje się ,ze jest wznowienie .Super!
        Bea
    • i2h2 Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 31.05.05, 08:18
      Na ostatnich Targach Książki w Warszawie pojawił się Kacper i nie zaprzeczał,
      że książka opowiada jego "przypadki" ;-) Nawet podpisywał książkę wdzięcznym
      czytelnikom :-)Tak więc stwierdzam, co następuje: Kacper naprawdę istnieje!

Pozdrawiam
      • gkasdepke Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 06.06.05, 23:00
        Istnieje, istnieje... Moge stwierdzic to z cala stanowczoscia, albowiem jestem
        autorem zarowno "Kacperiady...", jak i Kacpra.
        Pozdrawiam,
        g.
        • agnost Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 07.06.05, 02:25
          Sądząc po Kacperiadzie, również i Kacper musi być całkiem udanym dziełem.
          Autorowi obu gratuluję.
        • mama_kasia Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 07.06.05, 11:51
          Oooo :-)
          Miło tutaj autora spotkać. "Kacperiadę" mamy, a i
          Kacpra, choć pod innym imieniem występującego, nam nie brakuje ;-))
          To tak trochę, jakby się o swoich dzieciach czytało :-))
        • i2h2 Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 08.06.05, 14:13
          Miło, że Pan zagląda- z powitaniem się spóźniłam, bo zajmowaliśmy się wczoraj
          produkcją pasiastego sorbetu ( z tym, że u nas okazja się zmieniła: dzieci
          stworzyły to dzieło na imienimy Taty, zamiast laurki). Czuję się więc
          usprawiedliwiona podwójnie, bo i solenizant usatysfakcjonowany, i mogę z całą
          odpowiedzialnością potwierdzić, że książka kucharska na medal. Czekamy
          niecierpliwie na ciąg dalszy, z nadzieją, że tom trzeci również się ukaże, np.
          surówkowy ( tak ta prośba o marchewkę zamiast sorbetu mnie natchnęła).
          Pozdrawiam
    • elaw2 Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 07.06.05, 12:50
      Moja Kaśka przepada za Kacprem. Najbardziej lubi opowiadanie o uszach w wannie,
      co to niby Kacper się rozpuścił... Książeczkę mamy od trzech miesięcy, więc
      wtedy mysza była w wieku Twojego synka. Jeśli nawet teraz Twoja pociecha nie
      będzie zainteresowana, to Ty będziesz miała uciechę! Moja mama płakała ze
      śmiechu nad przygodami Kacpra! Ja zresztą też. Przy okazji, jeśli można trochę
      prywaty: pozdrowienia dla Kacpra i jego taty.
    • gkasdepke Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 08.06.05, 15:27
      Witam,
      kilkakrotnie ostatnimi czasy zachecano mnie, azebym tu zagladal - zagladam wiec
      i ciesze sie, ze tyle osob chce ze soba gadac o ksiazkach. Obiecuje, ze bede
      wpadal tu czesciej, prosze wiec o slowa krytyki. Ale nie tylko, rzecz jasna; z
      pewnoscia maja Panstwo swoje przemyslenia na temat literatury dla dzieci - byc
      moze poszukuja Panstwo ksiazek, ktorych nie ma, bo ich nie napisano. Bede
      wdzieczny za podpowiedz, jakie maja byc te ksiazki.
      :)
      g.
      • czytelniczka1975 Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 09.06.05, 15:07
        O, jak miło, że jeszcze jeden Autor do nas zajrzał! Witamy! A może otworzyć specjalny watek, w którym bedzie mowa np. o tym, jak powstają ksiażki? Jak się nad nimi pracuje, co sprawia trudność, a co przychodzi łatwo, może ilustratorzy też sie dopiszą? Co Wy na to?
    • i2h2 Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 20.03.06, 00:29
      W oczekiwaniu na kolejną książkę ...
      Pozdrawiam
      • abepe Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 20.03.06, 08:32
        Hehe, kiedyś słyszałam, w radiowej "trójce" chyba, rozmowę z panem Kasdepke
        (może nawet i bohater tam był, nie pamiętam). Straszliwie jakoś liberalny
        wydawał mi się pan Tato, za bardzo. A jak patrzę teraz na swoje podejście do
        mojego Grzesia, hahahahahahahahahaha. Nie, żeby całkiem bezstresowo ale jednak
        granice sa dośc szerokie (inna sprawa, że Grześ jest z tych raczej mało
        brojących). Chyba sięgnę po Kacperiadę.
        Niech żyją Grzegorze:)))
        • abepe Re: Kacperiada- ktoś zna ? prosze o info 10.05.06, 22:54
          abepe napisała:

> Hehe, kiedyś słyszałam, w radiowej "trójce" chyba, rozmowę z panem Kasdepke
          > (może nawet i bohater tam był, nie pamiętam). Straszliwie jakoś liberalny
          > wydawał mi się pan Tato, za bardzo.

A bo nie! To był Jacek Pałka i Bazylek. Skojarzyłam dopiero, gdy znalazłam w
          księgarni. Co myślicie o tym duecie?

A Kacperiada była na allegro niedawno. A ja przegapiłam:(

> Niech żyją Grzegorze:)))

Niezmiennie.
          Dobranoc.
          • bea-sjf Jacek Pałka i Bazylek 11.05.06, 10:41
            Proszę bardzo - tu próbka talentu pana Jacka:
            www.badmofuker.blog.pl/
            Decydując się na książki należy brać pod uwagę ,że Bazylek jest w nich młodszym
            chłopcem ( 5-6 lat) .Osobiście wraz z Sarą jesteśmy fankami życiowej prozy
            Bazylkowej:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka