asma_anna 12.07.05, 17:52 ... a Wam? Mi bardzo, ale dziecka bym tak nie nazwała. Staroświeckie nieco. No i jak to zdrabniać?(to nie jest pytanie retoryczne) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tawananna Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 12.07.05, 18:05 Mnie też bardzo się podoba, lubię w ogóle imiona na -cja. Zdrabniać można pięknie, np. Letka, Letysia, Letycyjka, Tysia, Tynka, Cysia, Tysiaczek, Letynka, Tyneczka, Letusia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 12.07.05, 18:51 Hm..... tak jak w przypadku Oliwii i Liwii, tak i Letycja za bardzo zalatuje mi Patrycja, choc wiem, ze to imiona raczej z innej beczki. Niestety tej ostatniej nie trawie jako imienia, wiec..... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 12.07.05, 18:53 Mi sie też bardzo podoba i mam nadzieję, że Letycji będzie wkrótce więcej Staroświeckie, ale zarazem nowoczesne, a poza tym jakże urokliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 12.07.05, 22:55 Dla mnie jest raczej neutralne, ale jesli ktos chce nadac, to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
girlfriend Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 14.07.05, 10:47 mi się kojarzy z akimś południowoamerykańskimi telenowelami.... Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 14.07.05, 11:15 Jestem jak najbardziej za! Imie bardzo rzadkie (byl kiedys o nim watek), piekne i niedziwaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
poliksena Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 20.07.05, 13:44 Bardzo ładne, o wiele bardziej wdzięczne od popularnej Patrycji. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 20.07.05, 13:48 Bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
amadores Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 28.07.05, 22:44 Mam znajomą Hiszpankę o tym imieniu i wszyscy tam wołaja na nia Leti. a Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 29.07.05, 16:26 Akurat w Hiszpanii pewnie teraz jest modne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 25.12.05, 14:24 Kto zna hiszpański? Chętnie bym się dowiedziała, czy ich instytut statystyczny publikuje dane o imionach: www.ine.es/ Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 25.12.05, 14:45 na tej stronie jest jedynie taka informacja(2003 r) www.ine.es/daco/daco42/mnp/nomnac03.xls A jeżeli chodzi Ci o napisanie do nich i zapytanie czy mają jeszcze inne dane,to niestety nie pomogę(Hiszpański umiem w stopniu podstawowym-rezultat samodzielnego uczenia,czasu i chęci mi zabrakło po tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 25.12.05, 14:46 llora napisała: > na tej stronie jest jedynie taka informacja(2003 r) > www.ine.es/daco/daco42/mnp/nomnac03.xls O to chodziło, dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 25.12.05, 15:25 są tez dane z 2002r. ale nie moge ich otworzyć nie wiem dlaczego... zaraz jeszcze raz spróbuje Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 26.12.05, 14:42 ogólnie może być ale zależy czy współgra z nazwiskiem a to ważne, tak na marginesie tak sie wabi pies mojej przyjaciółki w skrócie Leti...Letusia... Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 29.12.05, 20:32 Staroświeckie?? Nigdy mi się tak nie wydawało kojarzy mi się tylko z sałatą (ang) Odpowiedz Link Zgłoś
lodium Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 29.12.05, 23:09 po francusku wymawia sie Letisja, nie jest to tutaj rzadkim imionem Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 30.12.05, 08:43 Podoba mi sie. Nie do wszystkich nazwisk pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
adelle33 Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 31.12.05, 14:36 Letitia Chistian Tyler byla zona 10-tego prezydenta Stanow Zjednoczonych Johna Tyler (1841-1845). Odpowiedz Link Zgłoś