Dodaj do ulubionych

Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie podoba

12.07.05, 17:52
... a Wam?
Mi bardzo, ale dziecka bym tak nie nazwała. Staroświeckie nieco. No i jak to
zdrabniać?(to nie jest pytanie retoryczne)
Obserwuj wątek
    • tawananna Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 12.07.05, 18:05
      Mnie też bardzo się podoba, lubię w ogóle imiona na -cja.

Zdrabniać można pięknie, np. Letka, Letysia, Letycyjka, Tysia, Tynka, Cysia,
      Tysiaczek, Letynka, Tyneczka, Letusia itd. smile
    • bonnie75 Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 12.07.05, 18:51
      Hm..... tak jak w przypadku Oliwii i Liwii, tak i Letycja za bardzo zalatuje mi
      Patrycja, choc wiem, ze to imiona raczej z innej beczki. Niestety tej ostatniej
      nie trawie jako imienia, wiec..... sad
    • gaudencja Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 12.07.05, 18:53
      Mi sie też bardzo podoba i mam nadzieję, że Letycji będzie wkrótce więcej wink
      Staroświeckie, ale zarazem nowoczesne, a poza tym jakże urokliwe.
      • abiela Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 12.07.05, 22:55
        Dla mnie jest raczej neutralne, ale jesli ktos chce nadac, to czemu nie?
    • girlfriend Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 14.07.05, 10:47
      mi się kojarzy z akimś południowoamerykańskimi telenowelami....
    • lukrecja_mniam Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 14.07.05, 11:15
      Jestem jak najbardziej za! Imie bardzo rzadkie (byl kiedys o nim watek), piekne
      i niedziwaczne.
    • poliksena Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 20.07.05, 13:44
      Bardzo ładne, o wiele bardziej wdzięczne od popularnej Patrycji.
    • madziarek_edziecko Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 20.07.05, 13:48
      Bardzo ładne.
    • amadores Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 28.07.05, 22:44
      Mam znajomą Hiszpankę o tym imieniu i wszyscy tam wołaja na nia Leti.
      a
      • aniadm Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 29.07.05, 16:26
        Akurat w Hiszpanii pewnie teraz jest modne smile
        • gaudencja Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 25.12.05, 14:24
          Kto zna hiszpański? Chętnie bym się dowiedziała, czy ich instytut statystyczny
          publikuje dane o imionach:
          www.ine.es/
          • llora Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 25.12.05, 14:45
            na tej stronie jest jedynie taka informacja(2003 r)
            www.ine.es/daco/daco42/mnp/nomnac03.xls

A jeżeli chodzi Ci o napisanie do nich i zapytanie czy mają jeszcze inne
            dane,to niestety nie pomogę(Hiszpański umiem w stopniu podstawowym-rezultat
            samodzielnego uczenia,czasu i chęci mi zabrakło po tygodniuwink
            • gaudencja Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 25.12.05, 14:46
              llora napisała:

> na tej stronie jest jedynie taka informacja(2003 r)
              > www.ine.es/daco/daco42/mnp/nomnac03.xls

O to chodziło, dzięki! smile
              • llora Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 25.12.05, 15:25

są tez dane z 2002r. ale nie moge ich otworzyć nie wiem dlaczego...

zaraz jeszcze raz spróbujesmile
    • tucik Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 26.12.05, 14:42
      ogólnie może być ale zależy czy współgra z nazwiskiem a to ważne, tak na
      marginesie tak sie wabi pies mojej przyjaciółki w skrócie Leti...Letusia...
    • bodomlake Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 29.12.05, 20:32
      Staroświeckie?? Nigdy mi się tak nie wydawało smile kojarzy mi się tylko z sałatą
      (ang)
      • lodium Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 29.12.05, 23:09
        po francusku wymawia sie Letisja, nie jest to tutaj rzadkim imionem
        • cataluna Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 30.12.05, 08:43
          Podoba mi sie. Nie do wszystkich nazwisk pasuje.
    • adelle33 Re: Letycja - mojej przyjaciółce się strasznie po 31.12.05, 14:36

Letitia Chistian Tyler byla zona 10-tego prezydenta Stanow Zjednoczonych Johna
      Tyler (1841-1845).
    • gaudencja podciąganie dla bejzja n/t 14.03.06, 09:59

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.