Dodaj do ulubionych

Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie.

IP: *.pro-internet.pl 04.03.07, 22:31
Witam!
Chcemy wybrać się na Teneryfę na poczatku maja. To nasza pierwsza podróż na Kanary. Proszę pomóżcie wybrać miejsce, hotel.
Będziemy z małym dzieckiem (lat 3), chcemy wypożyczyć samochód, lubimy pozwiedzać, interesują nas hotele 4* , atrakcje dla dziecka.
Północ czy południe wyspy? Czytałam że na północy chłodniej i czarne plaże. Czy ten piasek brudzi? W maju bedzie chłodniej na północy?

Przegladamy oferty biur niemieckich, rozważamy. Kto ma z was doświadczenie i mógłby doradzić? Wylot raczej z Berlina.
Obserwuj wątek
    • bah77 Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. 05.03.07, 09:50
      Witaj Dario!

> Proszę pomóżcie wybrać miejsce.

Proponuję Los Gigantes - dogodne położenie do zwiedzania, najpiękniejsze widoki.

> hotel.

Na hotelach się nie znam, ale w LG proponuję wybrać wygodny apartament, z ładną
      panoramą, którą szpecić może tylko wieżowiec, będący właśnie jedynym hotelem w
      LG (****, pokoje chyba tylko dla dorosłych):

www.losgigantesluxury.com/area.htm

www.resortsinspain.com/tenerife/los-gigantes.htm

Jeśli uda Ci się załatwić bez wyżywienia, to będziesz mogła popróbować
      miejscowej kuchni podczas wycieczek.

Jeśli jednak koniecznie musi być to hotel, sprawdź np. w sąsiednim Puerto de
      Santiago.

> Czytałam że na północy chłodniej... W maju bedzie chłodniej na północy?

W maju średnio:
      - na południu TF: od 17 w nocy do 24 st. w dzień;
      - na północy TF: 12 do 19 st.

> Północ czy południe wyspy?

Los Gigantes jest na południowym-zachodzie.

> Czytałam że na północy czarne plaże.

Kogo czytałaś?
      Jedyna naprawdę żółta plaża jest właśnie na północy - w San Andres.

> Czy ten piasek brudzi?

Oczywiście nie.
      W/g mnie, piasek czarny jak smoła - taki jaki jest w okolicy Los Gigantes, jest
      bardzo atrakcyjny, bo niezwykły.

> Wylot raczej z Berlina.

Tym lepiej - łatwiej będzie wybrać ofertę fajnego apartamentu.

Pzdr

bah77

• Gość: Daria Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. IP: *.pro-internet.pl 05.03.07, 11:35
        Dzięki za odpowiedź. Czyli chłodniej na północy, a czytałam że ciekawiej.
        Ze względu na dziecko wolimy hotel z fajnymi basenami, brodzikiem. Też uważam, że czarny piasek to atrakcja.

Jeszcze nie podrózowaliśmy z Niemiec, zawsze z Polski. Mamy obawy czy sie nie pogubimy? Czy trafimy na odpowiednie lotnisko w Berlinie ;) Brak rodaków w samolocie, może nawet i w hotelu. Jak jest z pozostawieniem samochodu na parkingu?

Może jeszcze się ktoś odezwie.
        • Gość: Maraska Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. IP: *.chello.pl 05.03.07, 15:44
          Daria odpisalam Ci na meila.
          ja Cie doskonale rozumiem, jadac z dzieckiem tez szukam hotelu z brdozikiem i
          innymi udogodnieniami. Tan w ktorym ja bylam, Park Club Europe, uwazam jest
          siwetny, ma dwa baseny, sztuczna plaze, pyszne jedzenie, plazc zabaw, klub dald
          zieci, wiefzorne animacje, niska zabudowe - bungalowy i jest swietnie
          polozony...no moze kawalek do plazy, ale spoko da sie przyzyc zreszta ja nie
          korzystalam. jedyny mankament to dojazd wszedzie na polnoic gdzie faktycznie
          jest wiecej atrakcji...ale to ze wszystkich miejscowosci na poludniu bedziesz
          miala taki sam klopot...
          pozdrawiam
          Maraska
          • Gość: Daria Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. IP: *.pro-internet.pl 05.03.07, 19:08
            Maraska, dzięki serdeczne odebrałam. Napisałam już do tego biura w Szczecinie. Czekam na oferty.

Napisz mi jeszcze ile czasu jedzie się z południa wyspy na północ.
            • bah77 Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. 05.03.07, 20:44
              > Napisz mi jeszcze ile czasu jedzie się z południa wyspy na północ.

Może niepotrzebnie się wtrącam, ale "Północ" Teneryfy ma ok. 100 km długości,
              więc dobrze jest napisać - dokąd na Północy?

bah77
          • bah77 Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. 05.03.07, 20:37
            > jedyny mankament to dojazd wszedzie na polnoic gdzie faktycznie
            > jest wiecej atrakcji...ale to ze wszystkich miejscowosci na poludniu bedziesz
            > miala taki sam klopot...

M.in. dlatego zaproponowałem właśnie Los Gigantes, skąd na północ jest prawie
            40 km bliżej... :-)

bah77
            • Gość: daria Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. IP: *.pro-internet.pl 05.03.07, 21:35
              bah77 masz rację , powinnam określić miejsce, ale tego jeszcze nie wiem.
              Obawiam sie trochę tej temperatury powietrza w okolicach Los Gigantes. A może niepotrzebnie.

Mam jeszcze pytanie o Aqaparki. W jakiej miejcowości znajdziemy i jaki duży.
              • bebicka Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. 05.03.07, 23:20
                Dario chyba obawiasz sie zupelnie niepotrzebnie. wwe wszystkich miejscowosciach
                na poluniu i poludniowym zachodzie tempertaury powinny byc w porzadku. To przede
                wszystkim gory i masyw Teide zatrzymuja masy cieplego powietrza.
                bah poleca fajna miejscowosc...ale ja jednak biorac pod uwage ze bedziesz z
                dizeckim bede sie trzymac swojej wersji. Zreszta mi sie nawet na Playa de las
                Americas calkiem podobalo. Wydaje mi sie poza tym...ale moze sie myle ze w Los
                Gigantes gorzej z plaza???
                Aquapark masz w Playi de las Americas na pewno, nie wiem gdzie jeszcze, nie
                krozystalam. Dla dzieci oczywiscie Loro parque, moj syn byl zachwycony pokazami,
                wspomina do dzisiaj. Atrakcje nr dwa stanowily oczywiscie plaze...atrakcje nr 3
                przejazdka kolejak po Palya de las Americas ;-)
                a w hotelu...no to juz inna historia, piosenke z mini disco sluchamy nadal i
                tanczymy:-)
                Ja nie wiem...znaczy sie wiem ze sa pewnie inne fajne a nawet lepsze hotel na
                teneryfie, ale swojego bede bronic pazurami, byl swietny:-)
                Maraska
                • bah77 Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. 06.03.07, 00:09
                  > Wydaje mi sie poza tym...ale moze sie myle ze w Los Gigantes gorzej z plaza???

Dla mnie wystarczyłaby w zupełności: ;-)

www.info-spain.co.uk/canary.islands/tenerife.royal.sun.apartments.php

Marasko, a może Ty znasz odpowiedź na moje pytanie (nikt nic napisał):

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39880&w=45505697&a=57664973

Pozdrawiam

bah77
                • anetta38 Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. 09.03.07, 21:45
                  Ja również uważam,że jest to jeden z najlepszych hoteli w Playa...jeśli chodzi
                  o pobyt z dzieckiem.położenie jest żwietne,plaża blisko i to jedna z
                  najładniejszych w Palaya(oczywiście moim zdaniem)jedzenie w hotelu
                  bombowe.Hotelowi ani obsłudze nie mozna nic zarzucić(wiem co mówię bo na
                  Teneryfie w przeciągu 2-ch lat byliśmy 4-krotnie.)Jesteśmy fanami Kanarów,a
                  szczególnie Teneryfy ze wzglądu na podróze z małym dzieckiem.Jeśli chcesz
                  prześlę ci sporo zdjeć z tego hotelu)lub obejrzyj sobie otwierająć zdjęcia
                  Tomcia pod spodem postu.
                  • anetta38 Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. 09.03.07, 21:52
                    Zdjecia Tomaszka-grudzień 2005:tu się znajduja zdjęcia z Hotelu park Club
                    Europa.
              • bah77 Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. 05.03.07, 23:58
                > Mam jeszcze pytanie o Aqaparki. W jakiej miejcowości znajdziemy i jaki duży.

W Costa Adeje:

www.aqualand.es/tenerife/mapaparque.php

bah77
              • Gość: azulejo Re: Teneryfa z dzieckiem - pomóżcie. IP: *.ipt.aol.com 10.03.07, 12:47
                polecam los gigantes, my bylismy w apartamentach poblado marinero, tuz przy
                samych klifach i plazy, w bezposrednim sasiedztwie mariny.

spokoj, cisza...rewelacja.

samochod wypozyczyc mozna na miejscu (niza cars), blisko do wawozu masca,
                orotavy, wlasciwie nie ma problemu z dogodnym dojazdem wszedzie. na polnoc
                pojechalismy przez srodek wyspy (park krajobrazowy teide), wracajac poludniowa
                strona wyspy przez stolice "szybka "autostrada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka