Gość: Dorota 222 IP: *.provident.pl 18.06.07, 14:30 Leci ktoś w tym terminie do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojtekd Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.06.07, 23:10 My lecimy ale od 01.07 do 15.07. Mam nadzieje że dokonaliśmy dobrego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
mako.mako Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 19.06.07, 12:23 My też lecimy 8 lipca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekd Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.06.07, 23:23 mako.mako zauwazyłem że lecicie w podróż poślubną. To tak jak my Odpowiedz Link Zgłoś
mako.mako Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 21.06.07, 11:18 wojtek mam nadzieję,że dokonaliśmy dobrego wyboru :))) Razem na miejscu będziemy tydzień bo my przylatujemy 8 lipca, musimy się jakoś złapać na miejscu :) Napisz do mnie na meila Odpowiedz Link Zgłoś
mako.mako Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 06.07.07, 09:21 nikt więcej się nie wybiera do Costa Calmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikut Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 13:23 Lece z rodzinka i znojomymi od 5 do 19 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seala1 Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.Red-80-59-64.staticIP.rima-tde.net 21.07.07, 11:16 hotel najgorszy syf, marne jedzenie.najwyzej 2,5 gwiazdki a nie tak jak jest w ofertach 4. odradzam odradzam odradzam kamienista plaza, kompletnie bez dojscia do oceanu. my bylismy jedn noc i po wielkiej awanturze przeniesli nas do innego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 21:40 Napisz może coś więcej i konkretniej dlaczego było aż tak źle i co było nie tak. Do jakiego innego hotelu Was przenieśli? Trochę z przymrużeniem oka traktuję Twoją opinię, ponieważ znacznie odstaje od większości opinii Niemców, które zostały zgromadzone na stronie: www.holidaycheck.pl/hotel-informacje+o+podro%C5% BCy_hotel+Costa+Calma+Beach-hid_10721.html No chyba że oczekiwaniem był standard warszawskiego Mariotta czy Sheratona (też mają po 4 gwiazdki) ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.53.jawnet.pl 24.07.07, 15:59 Niemcy są tam kwaterowani w zupełnie innej części hotelu. W pokojach dla Polaków na ścianach jest grzyb, robale i inne historie... Odpowiedz Link Zgłoś
seala1 Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 27.07.07, 16:11 moezsz potraktowac z przymruzniem oka.wracamy 29 (mam taka nadzieje) moge przeslac pare zdjec zagrzybialych pokoi i plazy przy hotelu costa calma. przeniesli nas do barcelo jandia playa i to jest hotel 4 gwiazdkowy. tez czytalismy opinie na nimieckich stronach i dlatego nasz wybor padl na ten hotel. niemcy dostaja niestety inne pokoje niz polacy.......polakow kwateruja w hotelu nautilus beach ktory jest ¨przyklejony¨do costa calma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loco Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 21:29 za prawie 9 tys zł nie mam zamiaru mieszkać z grzybem ;-) i juz przez wyjazdem zrobimy rozpierduche w biurze Itaki.. a na miejscu NAPEWNO nie damy sie skoszarować na 2 tyg z dzieckiem w jakis slamsach.. a jak bedzie cos nie tak to zawsze są sądy i federacja konsumentów - nie nalezy łatwo odpuszczac oszustom!!!! Jak możecie to wstawcie gdzieś zdjęcia z tego zapyziałego pokoju o którym piszecie - z przyjemnoscią pokaże je Itace!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtekd Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.chello.pl 28.07.07, 13:28 Witam! Wróciłem z tego hotelu 15 lipca z 2 dniowym powrotem( samolot nie doleciał). Prawda jest taka iż jest główna cześć hotelu która jest fajna. My akurat byliśmy w tej części. Rzeczywiście standard Nautiliusa jest gorszy. Uwaga! Wydaje nam się ze kwaterują tam osoby z Polski które wykupiły widok na morze!!!!. Tak naprawdę było że mieszkaly tam osoby co dopłaciły za widok. Więc chyba nie warto dopłacac. Ogólnie hotel OK ale zbyt dużo ludzi jak na restaurację obsługujaca Nautiliusa i Beach Resort. All inclusive niezły. Pamiętajcie tylko o wiatrach ktore czynią iż wieczorami jest naprawde chłodno. Warto zabrac jakies sweterki i długie spodnie( inaczej nie wpuszcza na kolację) Ogólnie urlop był OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.11.radom.pilicka.pl 30.08.07, 14:19 a z jakiego biura leciales Odpowiedz Link Zgłoś
seala1 Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 28.07.07, 16:56 ja wiem jedno, ze na pewno wiecej z itaka nie polece. to byl pierwszy i ostatni raz. nastepny bedzie z niemieckiego biura podrozy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 01:54 Potwierdzam fatalne warunki w tym hotelu. Grzyb na scianach, klimatyzacja zepsuta (zapewniano, że bedzie ręcznie sterowana),karaluchy w jadalni, pchły skaczące po recepcyjnych kanapach (osobiscie zostalam pogryziona), powszechnie wałęsajace się koty, nawet po zostawionych na stołach przygotowanych na następny dzień naczyniach, odór kocich odchodów w pokojach w części, w której kwaterują większość Polaków. Obsługa fatalna!!! Plaża przy hotelu to kamienista skarpa z wystającymi czarnymi kamieniami(biedne dzieci) i całą masą chyba nigdy nie sprzątanych wodorostów. Lepsza plaża - znacznie dalej.Jawne oszustwo ze strony ITAKI.Ten hotel z całą pewnoscią nie powinien otrzymac 4*, max to 2,5 (część Nautilus, inne ponoć nieco lepsze).Materace na na leżakach przy basenie baaardzo wiekowe i zniszczone. Rezydentka biura ITAKA Magda dwojga nazwisk - brak jakochkolwiek kompetencji do wykonywania tego zawodu. Zapominała o spotkaniach, odwlekała podejmowanie decyzji, brak słow!!!.Tez przeniesono nas do Barcello Jandia Playa i tu już było lepiej, ale za to do plaży trzeba było przechodzić przez ruchliwą ulicę, a tego nie mielismy w planach, kupujac wycieczkę.Itaka, to oszusci!!! Z rozmów z innymi podróżujacymi z Itaka turystami wnioskuje, ze min 80% osób zostało wystawionych do wiatru.Widzialam wpisy pochwalajace Itake, ze zapewnili hotel turystom, którym przesuwali termin odlotu, dali możliwość skorzystania z darmowych wycieczek. To żadna łaska z ich strony, jesli podpisują umowy z takim beznadziejnym przewoźnikiem jak Prima Charter, musza sie z tym liczyc. Jestem zawiedziona i rozczarowana, bo urlop rozpoczęliśmy od ogromnego stresu, podróżując (o zgrozo) 2 dni zamiast 5 godzin, i dodatkowo marnując kolejny dzień, czekając na walizkach na ciągle przesuwane w czasie spotkania z rezydentka Magda i zamianę hotelu. Nie spotkałam się jeszcze z taką ignorancją.Reasumując: długo oczekiwany wypoczynek I TAKA beznadzieja!!! Pozdrawiam wszystkich Polaków z Barcello Jandia Playa i Costa Calma Beach "wypoczywających" w terminie 15-29.07.2007. Nigdy wiecej nie pojadę z Itaką i nikomu nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
l.kruk Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 28.08.07, 23:45 pozdrawiamy Cię Aga Asia Lenka i Łukasz podpisujemy się ekami i nogami pod tym postem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivka Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 10:12 Ja byłam na Fuerte w terminie 15.07.-29.07. w hotelu Sunrise Jandia Resort i muszę powiedzieć, że jestem zadowolona bo wszystko było OK.Szczęśliwie trafiłam do nowej częsci hotelowej 4*więc cała reszta udanych wakacji zależała juz od mojej inwencji.Tam tez jest taki system lokowania ludzi w pokojach-starej części-dalekiej od standartu 4*, ale wydaje mi sie ze jest to polityka hotelu z przyzwoleniem BP Itaka albo wspólny plan oszczędnościowy.Dlatego trzeba dokładnie wiedziec co sie wykupilo i o jakim standarcie zeby na miejscu nie wchodzic w niepotrzebne polemiki z recepcją-bo oczywiście na rezydentke Magde, która nawet dopuszcza się rękoczynów w stosunku do turystów,nie ma co liczyć. Potwierdzam fakt, ze ludzie ktorzy wykupili Costa Calma-byli poprostu zbulwersowani, historie o kotach i pchłach w tym hotelu to fakt!!!!Tak jak ktos juz to opisal, udało się co poniektórym wywalczyc przekwaterowanie do Barcelo Jandia.Ale to chyba nie o to chodzi w wyjęździe wakacyjnym, zeby czlowiek musiał sie jeszcze denerwowac za wlasne pieniądze!!!!!Moim zdaniem lepiej cos z tym zrobic jeszcze na miejscu, bo potem usłyszycie od rezydentki , ze w innych hotelach nie ma miejsc, ze ona nic nie moze zrobic i zalatwiajcie to sobie przez biuro w Polsce poza tym P, Madga stwierdzila ze nie trzeba cudowac bo i tak do pokoju chodzimy TYLKO SPAĆ!!!!!!!!heheehehehehhheheheheh,,,,,,ma baba poczucie humoru Odpowiedz Link Zgłoś
omeb Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 15.09.07, 02:06 Czy udało się załatwić coś w Itace przed wyjazdem? Jestem w podobnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzejc Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.08, 21:38 czytajac te opinie utwierdzam sie w pprzekonaniu ze problem to nie Hotel tylko biuro podroży Itaaka. Nie niemcy, ale goście niemieckich biur są traktowani należnie. Ja wykupiłem w niemieeckim biurze TUI. jesli by Itaka wymagała godziwych warunków to też by tak było. Jedynym wyjściem jest przestać korzystac z usług ITAKI, ja miałem dzięki niemieckiemu tUI super urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 16:21 a my bylismy w terminie 8.07-22-07 na FUERTEVENTURZE w hotelu BRONCEMAR BEACH! jak najbardziej polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina22 Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: 217.96.29.* 19.09.07, 09:54 czy costa calma to są 3 hotele? nie bardzo interesowałam sie opiniami ludzi ktorzy tam byli, ale wyjezdzamy 30 wrzesnia i widze że może nas czekac na miejscu niespodzianka... "Powiedzcie" wiec, przy rezerwacji jaką czesc hotelu wybrac, bo z wpisów juz wiem że nie Nautilius i nie z widokiem na ocean ? tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzejc Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.08, 21:05 byłem w CostaCalma Beach Resort od 06.09.2008., do dzis / 13.09.2008/ i było super, ale tylko dlatego że niie wykupiłem mojego urlopu w Polsce, tylko Niemczzech w biurze TUI. Czytam te opinie i dziiwie się ponieważ niczego złego ttam nie doznałem, na pewno nie spotkałem się ze złą obsługą, pokój super, klima bez zastrzerzeń, czysto, codziiennie sprzątanie ii wymiana ręczników, jedynym minusem były małe slady rdzy na górnym odpływiie wanny / widocznie były to niezbyt stare ślady/ . Obsługa bardzo miła i usłużna, i od samogo poczattku wpisano mnie jako Polaka / bo nim jestem/ tylko moim biurm podrużu było niemieckie TUI. Jedzzenie ciagle świeże i pod dostatkiem, w barach również nie brak niczego i obsługa super. mieszkaliśmy z zona w praawym skrzydle głownej części w pokoju z widokiem na ocean - BEZ DOPŁAT. Moje biuro zapewniło mi w cenie całego urlopu - przejazd pociagieem na lotnisko / pojechałem samochodem/,pomoc na lotnisku w monachium, przelot liniami TUI, napoje i śniadannie, obiad i slodki poczęstunek podczas lotu. Lot trwa 5 - 6 godzin. Na wyspie opieka i przejazd autobusem TUI z lotniska do hotelu, w hotelu wszystko załatwioe że nie potrzebny przedstawiciel biura. Wszystko zgodnie z wpisami na bilecie otrzymalem, traktowani byliśmy ie gorzej od niemców, holendrów czy innych hiszpanów. Po zakonczeniu udanego urlopu / była to podróz z okazji 30 jubileuszu małżeństwa/ powrót mieliśmy równie przyjemny jak wyjazd. Po przeczytaniu waszych opinii proponujęe kupowannie wycieczzek w niemickim biurze tUI, które nie korzysta z tanich przewoxnikóww a posiada wszystko własne. Za wszystko na dwie osoby zapłaciliśmy 1600 Euro, i nie trzeba placić zadnych napiwwkóww, a potrfel możzna zamknać w sejfie w pokoju. Pzdrawiam i do zobaczenia na kolejnym urlopie z TUI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzejc Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.08, 21:17 spróbuję odpowiedzieć Ci na Twoje pytanie - Ewelino, Costa Calma to miejscowość, Hotel nazywa się w tej miejscowości Costa Calma Beach Resort i on ma trzy budynki / jeden hotel/, główny budynek ma dwa skrzydla, ponadto jest drugi budynek Aapartmeent / hotel apartameentowy, oraz budynek gdzie Itaka kwateruje swoich gosci. Ja z żona mieszkałem w budynku głównym i jestem barrdzo zadowolony. Hotel posiada jszcze dwa inne hotele w miejscowości Costa Ccalma orraz hotele w innych miejscowościach na Fuerteventurze np w Jandia Odpowiedz Link Zgłoś