Dodaj do ulubionych

Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertaventura

IP: *.provident.pl 18.06.07, 14:30
Leci ktoś w tym terminie do tego hotelu?
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtekd Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 18.06.07, 23:10
      My lecimy ale od 01.07 do 15.07.
      Mam nadzieje że dokonaliśmy dobrego wyboru
      • mako.mako Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 19.06.07, 12:23
        My też lecimy 8 lipca :)
        • Gość: wojtekd Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.06.07, 23:23
          mako.mako zauwazyłem że lecicie w podróż poślubną.
          To tak jak my
          • mako.mako Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 21.06.07, 11:18
            wojtek mam nadzieję,że dokonaliśmy dobrego wyboru :)))

Razem na miejscu będziemy tydzień bo my przylatujemy 8 lipca, musimy się jakoś
            złapać na miejscu :)

Napisz do mnie na meila
            • mako.mako Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 06.07.07, 09:21
              nikt więcej się nie wybiera do Costa Calmy?
    • Gość: Sikut Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 13:23
      Lece z rodzinka i znojomymi od 5 do 19 sierpnia
      • Gość: seala1 Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.Red-80-59-64.staticIP.rima-tde.net 21.07.07, 11:16
        hotel najgorszy syf, marne jedzenie.najwyzej 2,5 gwiazdki a nie tak jak jest w
        ofertach 4. odradzam odradzam odradzam
        kamienista plaza, kompletnie bez dojscia do oceanu. my bylismy jedn noc i po
        wielkiej awanturze przeniesli nas do innego hotelu
        • Gość: loco Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 21:40
          Napisz może coś więcej i konkretniej dlaczego było aż tak źle i co było nie
          tak. Do jakiego innego hotelu Was przenieśli?
          Trochę z przymrużeniem oka traktuję Twoją opinię, ponieważ znacznie odstaje od
          większości opinii Niemców, które zostały zgromadzone na stronie:
          www.holidaycheck.pl/hotel-informacje+o+podro%C5%
          BCy_hotel+Costa+Calma+Beach-hid_10721.html

No chyba że oczekiwaniem był standard warszawskiego Mariotta czy Sheratona (też
          mają po 4 gwiazdki) ;-)))
          • Gość: Ala Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.53.jawnet.pl 24.07.07, 15:59
            Niemcy są tam kwaterowani w zupełnie innej części hotelu. W pokojach dla
            Polaków na ścianach jest grzyb, robale i inne historie...
          • seala1 Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 27.07.07, 16:11
            moezsz potraktowac z przymruzniem oka.wracamy 29 (mam taka nadzieje) moge
            przeslac pare zdjec zagrzybialych pokoi i plazy przy hotelu costa calma.
            przeniesli nas do barcelo jandia playa i to jest hotel 4 gwiazdkowy. tez
            czytalismy opinie na nimieckich stronach i dlatego nasz wybor padl na ten
            hotel. niemcy dostaja niestety inne pokoje niz polacy.......polakow kwateruja w
            hotelu nautilus beach ktory jest ¨przyklejony¨do costa calma
            • Gość: loco Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 21:29
              za prawie 9 tys zł nie mam zamiaru mieszkać z grzybem ;-) i juz przez wyjazdem
              zrobimy rozpierduche w biurze Itaki.. a na miejscu NAPEWNO nie damy sie
              skoszarować na 2 tyg z dzieckiem w jakis slamsach.. a jak bedzie cos nie tak to
              zawsze są sądy i federacja konsumentów - nie nalezy łatwo odpuszczac
              oszustom!!!!
              Jak możecie to wstawcie gdzieś zdjęcia z tego zapyziałego pokoju o którym
              piszecie - z przyjemnoscią pokaże je Itace!!!
              • Gość: wojtekd Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.chello.pl 28.07.07, 13:28
                Witam!
                Wróciłem z tego hotelu 15 lipca z 2 dniowym powrotem( samolot nie doleciał).
                Prawda jest taka iż jest główna cześć hotelu która jest fajna. My akurat byliśmy
                w tej części.
                Rzeczywiście standard Nautiliusa jest gorszy. Uwaga! Wydaje nam się ze kwaterują
                tam osoby z Polski które wykupiły widok na morze!!!!. Tak naprawdę było że
                mieszkaly tam osoby co dopłaciły za widok. Więc chyba nie warto dopłacac.
                Ogólnie hotel OK ale zbyt dużo ludzi jak na restaurację obsługujaca Nautiliusa i
                Beach Resort.
                All inclusive niezły.
                Pamiętajcie tylko o wiatrach ktore czynią iż wieczorami jest naprawde chłodno.
                Warto zabrac jakies sweterki i długie spodnie( inaczej nie wpuszcza na kolację)
                Ogólnie urlop był OK
                • Gość: ania Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.11.radom.pilicka.pl 30.08.07, 14:19
                  a z jakiego biura leciales
              • seala1 Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 28.07.07, 16:56
                ja wiem jedno, ze na pewno wiecej z itaka nie polece. to byl pierwszy i ostatni
                raz. nastepny bedzie z niemieckiego biura podrozy
                • Gość: A Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 01:54
                  Potwierdzam fatalne warunki w tym hotelu. Grzyb na scianach, klimatyzacja
                  zepsuta (zapewniano, że bedzie ręcznie sterowana),karaluchy w jadalni, pchły
                  skaczące po recepcyjnych kanapach (osobiscie zostalam pogryziona), powszechnie
                  wałęsajace się koty, nawet po zostawionych na stołach przygotowanych na
                  następny dzień naczyniach, odór kocich odchodów w pokojach w części, w której
                  kwaterują większość Polaków. Obsługa fatalna!!! Plaża przy hotelu to kamienista
                  skarpa z wystającymi czarnymi kamieniami(biedne dzieci) i całą masą chyba nigdy
                  nie sprzątanych wodorostów. Lepsza plaża - znacznie dalej.Jawne oszustwo ze
                  strony ITAKI.Ten hotel z całą pewnoscią nie powinien otrzymac 4*, max to 2,5
                  (część Nautilus, inne ponoć nieco lepsze).Materace na na leżakach przy basenie
                  baaardzo wiekowe i zniszczone. Rezydentka biura ITAKA Magda dwojga nazwisk -
                  brak jakochkolwiek kompetencji do wykonywania tego zawodu. Zapominała o
                  spotkaniach, odwlekała podejmowanie decyzji, brak słow!!!.Tez przeniesono nas
                  do Barcello Jandia Playa i tu już było lepiej, ale za to do plaży trzeba było
                  przechodzić przez ruchliwą ulicę, a tego nie mielismy w planach, kupujac
                  wycieczkę.Itaka, to oszusci!!! Z rozmów z innymi podróżujacymi z Itaka
                  turystami wnioskuje, ze min 80% osób zostało wystawionych do wiatru.Widzialam
                  wpisy pochwalajace Itake, ze zapewnili hotel turystom, którym przesuwali termin
                  odlotu, dali możliwość skorzystania z darmowych wycieczek. To żadna łaska z ich
                  strony, jesli podpisują umowy z takim beznadziejnym przewoźnikiem jak Prima
                  Charter, musza sie z tym liczyc. Jestem zawiedziona i rozczarowana, bo urlop
                  rozpoczęliśmy od ogromnego stresu, podróżując (o zgrozo) 2 dni zamiast 5
                  godzin, i dodatkowo marnując kolejny dzień, czekając na walizkach na ciągle
                  przesuwane w czasie spotkania z rezydentka Magda i zamianę hotelu. Nie
                  spotkałam się jeszcze z taką ignorancją.Reasumując: długo oczekiwany wypoczynek
                  I TAKA beznadzieja!!! Pozdrawiam wszystkich Polaków z Barcello Jandia Playa i
                  Costa Calma Beach "wypoczywających" w terminie 15-29.07.2007. Nigdy wiecej nie
                  pojadę z Itaką i nikomu nie polecam.

• l.kruk Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 28.08.07, 23:45
                    pozdrawiamy Cię Aga
                    Asia Lenka i Łukasz
                    podpisujemy się ekami i nogami pod tym postem
                  • Gość: olivka Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 10:12
                    Ja byłam na Fuerte w terminie 15.07.-29.07. w hotelu Sunrise Jandia Resort i
                    muszę powiedzieć, że jestem zadowolona bo wszystko było OK.Szczęśliwie trafiłam
                    do nowej częsci hotelowej 4*więc cała reszta udanych wakacji zależała juz od
                    mojej inwencji.Tam tez jest taki system lokowania ludzi w pokojach-starej
                    części-dalekiej od standartu 4*, ale wydaje mi sie ze jest to polityka hotelu z
                    przyzwoleniem BP Itaka albo wspólny plan oszczędnościowy.Dlatego trzeba
                    dokładnie wiedziec co sie wykupilo i o jakim standarcie zeby na miejscu nie
                    wchodzic w niepotrzebne polemiki z recepcją-bo oczywiście na rezydentke Magde,
                    która nawet dopuszcza się rękoczynów w stosunku do turystów,nie ma co liczyć.
                    Potwierdzam fakt, ze ludzie ktorzy wykupili Costa Calma-byli poprostu
                    zbulwersowani, historie o kotach i pchłach w tym hotelu to fakt!!!!Tak jak ktos
                    juz to opisal, udało się co poniektórym wywalczyc przekwaterowanie do Barcelo
                    Jandia.Ale to chyba nie o to chodzi w wyjęździe wakacyjnym, zeby czlowiek musiał
                    sie jeszcze denerwowac za wlasne pieniądze!!!!!Moim zdaniem lepiej cos z tym
                    zrobic jeszcze na miejscu, bo potem usłyszycie od rezydentki , ze w innych
                    hotelach nie ma miejsc, ze ona nic nie moze zrobic i zalatwiajcie to sobie przez
                    biuro w Polsce poza tym P, Madga stwierdzila ze nie trzeba cudowac bo i tak do
                    pokoju chodzimy TYLKO SPAĆ!!!!!!!!heheehehehehhheheheheh,,,,,,ma baba poczucie
                    humoru
              • omeb Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent 15.09.07, 02:06
                Czy udało się załatwić coś w Itace przed wyjazdem? Jestem w podobnej
                sytuacji.
            • Gość: andrzejc Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.08, 21:38
              czytajac te opinie utwierdzam sie w pprzekonaniu ze problem to nie Hotel tylko
              biuro podroży Itaaka. Nie niemcy, ale goście niemieckich biur są traktowani
              należnie. Ja wykupiłem w niemieeckim biurze TUI. jesli by Itaka wymagała
              godziwych warunków to też by tak było. Jedynym wyjściem jest przestać korzystac
              z usług ITAKI, ja miałem dzięki niemieckiemu tUI super urlop.
    • Gość: ann Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 16:21
      a my bylismy w terminie 8.07-22-07 na FUERTEVENTURZE w hotelu BRONCEMAR BEACH!
      jak najbardziej polecam!
      • Gość: Ewelina22 Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: 217.96.29.* 19.09.07, 09:54
        czy costa calma to są 3 hotele?
        nie bardzo interesowałam sie opiniami ludzi ktorzy tam byli, ale
        wyjezdzamy 30 wrzesnia i widze że może nas czekac na miejscu
        niespodzianka...
        "Powiedzcie" wiec, przy rezerwacji jaką czesc hotelu wybrac, bo z
        wpisów juz wiem że nie Nautilius i nie z widokiem na ocean ? tak?
        • Gość: andrzejc Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.08, 21:05
          byłem w CostaCalma Beach Resort od 06.09.2008., do dzis / 13.09.2008/ i było
          super, ale tylko dlatego że niie wykupiłem mojego urlopu w Polsce, tylko
          Niemczzech w biurze TUI. Czytam te opinie i dziiwie się ponieważ niczego złego
          ttam nie doznałem, na pewno nie spotkałem się ze złą obsługą, pokój super,
          klima bez zastrzerzeń, czysto, codziiennie sprzątanie ii wymiana ręczników,
          jedynym minusem były małe slady rdzy na górnym odpływiie wanny / widocznie były
          to niezbyt stare ślady/ . Obsługa bardzo miła i usłużna, i od samogo poczattku
          wpisano mnie jako Polaka / bo nim jestem/ tylko moim biurm podrużu było
          niemieckie TUI. Jedzzenie ciagle świeże i pod dostatkiem, w barach również nie
          brak niczego i obsługa super. mieszkaliśmy z zona w praawym skrzydle głownej
          części w pokoju z widokiem na ocean - BEZ DOPŁAT. Moje biuro zapewniło mi w
          cenie całego urlopu - przejazd pociagieem na lotnisko / pojechałem
          samochodem/,pomoc na lotnisku w monachium, przelot liniami TUI, napoje i
          śniadannie, obiad i slodki poczęstunek podczas lotu. Lot trwa 5 - 6 godzin. Na
          wyspie opieka i przejazd autobusem TUI z lotniska do hotelu, w hotelu wszystko
          załatwioe że nie potrzebny przedstawiciel biura. Wszystko zgodnie z wpisami na
          bilecie otrzymalem, traktowani byliśmy ie gorzej od niemców, holendrów czy
          innych hiszpanów. Po zakonczeniu udanego urlopu / była to podróz z okazji 30
          jubileuszu małżeństwa/ powrót mieliśmy równie przyjemny jak wyjazd. Po
          przeczytaniu waszych opinii proponujęe kupowannie wycieczzek w niemickim biurze
          tUI, które nie korzysta z tanich przewoxnikóww a posiada wszystko własne. Za
          wszystko na dwie osoby zapłaciliśmy 1600 Euro, i nie trzeba placić zadnych
          napiwwkóww, a potrfel możzna zamknać w sejfie w pokoju. Pzdrawiam i do
          zobaczenia na kolejnym urlopie z TUI.
        • Gość: andrzejc Re: Costa Calma Resort Beach 8 lipca - Fuertavent IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.08, 21:17
          spróbuję odpowiedzieć Ci na Twoje pytanie - Ewelino, Costa Calma to miejscowość,
          Hotel nazywa się w tej miejscowości Costa Calma Beach Resort i on ma trzy
          budynki / jeden hotel/, główny budynek ma dwa skrzydla, ponadto jest drugi
          budynek Aapartmeent / hotel apartameentowy, oraz budynek gdzie Itaka kwateruje
          swoich gosci. Ja z żona mieszkałem w budynku głównym i jestem barrdzo
          zadowolony. Hotel posiada jszcze dwa inne hotele w miejscowości Costa Ccalma
          orraz hotele w innych miejscowościach na Fuerteventurze np w Jandia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka