Dodaj do ulubionych

Takeoff Abc Desing-opinie!

18.02.08, 13:42
Prosze o opinie tego wozka, zastanawiam sie nad jego kupnem, musze podjac decyzje do srody i nie wiem czy sie zdecydowac.
W wyborze kieruje sie lekkoscia, zwinnoscia i co najwazniejsze by malemu bylo wygodnie, ma 2 latka.
Czy ktoras z Was ma lub miala do czynienia z tym cudenkiem.?
www.baby-markt.de/cosmoshop/pix/a/z/5905709/b0.jpg
Zastanawiaja mnie te male koleczka, czy sa wygodne w prowadzeniu wozka?
Prosze o obiektywne opinie, dziekuje bardzo!
Obserwuj wątek
    • elka.net Re: Takeoff Abc Desing-opinie! 18.02.08, 15:26
      Wznawiam zapytanie bo spadamy na dol i nikt mnie pozniej nie przeczyta-buuuu.
      Plisss odniescie sie do tego wozka!
      • pstrabiedronka Re: Takeoff Abc Desing-opinie! 18.02.08, 15:38
        nikt nie pisze to ja napisze choc nie lubie tak - bo wózka w realu
        nie widziałam.

O gustach sie nie dyskutuje ale dla mnie to wyjątkowe paskudztwo....

Jeśli szukasz lekkiego to on najlżejsze nie jest - pisza że ponad 8
        kg. Realna waga np. Malcarena techno XT to 7 więc kilogram mniej. A
        dla dwulatka mógłby byc nawet Maclaren Quest - 6 kg i pasek do
        noszenia na ramieniu.

W take Off nie podoba mi sie to że jest całkowicie odkryty, nie ma
        żadnych boczków. To juz w Maclarenie sa lepsze. No i daszek - to
        raczej imitacja daszka.

Nie podoba mi sie także podwozie bardzi nisko zawieszone nad ziemią.
        Wydaje mi się, że w terenie innym niz płyta lotniska lub Centrum
        Handlowe ten wózek polegnie - łatwo zawadzic o jakis kamień czy
        krawężnik.

Ale jeszcze raz powtórze - wózka nie znam i nie używałam. Moja
        opinia może być mylaca - byc moze on ma jakieś ukryte zalety, które
        okazują się w uzytkowaniu....
        • madaleena Re: Takeoff Abc Desing-opinie! 19.02.08, 19:29
          Tez sie zastanawiam nad kupnem tego wozka, ale niestety nie widziam go w realu.
          Czemu akurat ten, bo ma male rozmiary po zlozeniu, a chodzi mi glownie o wozek
          do poruszania sie na lotnisku.
          Firma cieszy sie dobra opinia wsrod klientow.

Male kolka nie powinny sprawiac problemu na gladkich nawierzchniach, na plaze
          raczej bym sie z nim nie wybrala. Mnie raczej zastanawia jaka jest jakosc tej
          pianki na kolach, czy po kilku przejechanych kilometrach sie nie zetrze.

Jesli podejmiesz jakas decyzje to daj znac. Jesli kupisz go bede wtedy miala do
          ciebie troche pytan.
          • elka.net W tym tygodniu napewno 19.02.08, 19:50
            Wozek przyjdzie moze jutro ewentualnie pojutrze, dzwonili ze w tym tygodniu bede
            juz go miala....
            Moj maly ma 2 latka , wiec nie szukam glebokiej spacerowki,taka wlasnie mamy z
            knorr (tez niemiecka firma), jest wygodny ale ciezki, powolny i malo zwrotny.
            Szukalam czegos na lato , cos co fajnie wyglada i jest wygodne, tak jak piszesz
            ze po zlozeniu zajmuje malo miejsca. A ze dziecko jest odkryte? We wszystkich
            prawie "parasolkach " jest odkryte a ten wozek wlasnie spelnia funkcje
            parasolki. Moze i na siarczyste zimy sie nie nadaje ale na lato jest super.
            Ciekawe jak z ta raczka sie prowadzi?
            Oczywiscie jak juz bede go miala to przetestuje i dam Ci znac jak wyglada w
            realu, czy jest taki dobry jak go reklamuja. Firme ta znam , mieszkam w Holandii
            i jest ona lubiana tutaj, nie sadze by ABC Desing "wypuscil" chale na
            rynek...ale mowie wozka jeszcze nie mam , pisze z tego co widze i jak mysle, no
            i kilka opinii Holenderek, ktore sobie go chwala na forach. Nie wiem moze
            dlatego ,ze tu co 5 min sa zjazdy z chodnikow, ze sa one proste i bez dziur i
            takie niskie podwozie nie stanowi przeszkody?
            pozdrawiam
            • madaleena Re: W tym tygodniu napewno 19.02.08, 20:39
              Skoro nie mieszkasz w Polsce, wiec podstawowy problem dziurawych chodnikow,
              wysokich kraweznikow odpada. Ja tez mieszkam poza granicami i tu takze wszedzie
              podjazdy, zjazdy, a na kraweznik to w sumie wjezdzalam moze ze 30 razy w ciagu
              trzyletniej praktyki wozkowej.

Moja mala wlasnie skonczyla rok, a ze czesto latamy do Polski, wiec
              stwierdzilam, ze czas zmienic wozek na taki, co zajmuje jak najmniej miejsca, by
              w razie czego miec wiecej przestrzeni bagazowej do dyspozycji. Po za tym,
              spodobala mi sie ta raczka, do ciagniecia zlozonego wozka.
              Masz racje, z tym odkrytym dzieckiem, w kazdej spacerowce - parasolce jest ono
              odkryte.

Do tej pory jezdzilam (lotnisko, jakis market)Inglesina Zippy, ale ona mimo iz
              parasolka jest dosc spora (jak kupowalam miala sie rozkladac do pozycji spiacej,
              bo pierwszy raz lecialam z mala do Polski, jak ona nie miala ukonczonych 3 miesiecy)
              Co do tej raczki, to wydaje mi sie, ze powinno sie dobrze prowadzic prawie tak
              jak wozki z pelna raczka.
              Pozdrawiam Magda
    • elka.net Re: Takeoff Abc Desing-opinie! 19.02.08, 21:59
      Dokladnie , o krawezniki , wertepy czy tez dziury w chodnikach sie nie boje, tu takowych nie ma,ale zastanawiam sie nad siedziskiem. Bo spotkalam sie z opinia ze nie jst wygodne dla malucha,ze male i wogole, choc wydawane byly na tzw."oko" , nie testujac wozka. Mam tez nadzieje,ze rozklada sie choc minimalnie by w razie czego dziecku bylo wygodnie.
      Mam jazde probna okreslona na 2 tyg. jakby mi cos tam nie odpowiadalo to w ciagu tego czasu wozek musze zwrocic nie ponoszac kosztow dodatkowych, czyli jakby nie patrzec nie mam nic do stracenia.
      • pstrabiedronka Re: Takeoff Abc Desing-opinie! 20.02.08, 09:52
        podpowiem Wam tylko, że tego typu rączkę do ciągnięcia ma tez
        PegPerego Pliko X-lite i jest 2 kg lżejszy...

www.baby.com.pl/imp/pegperegociagniety.jpg
      • madaleena Re: Takeoff Abc Desing-opinie! 20.02.08, 09:58
        Skoro nie masz nic do stracenia, to czemu nie sprobowac :)
        W opisiach wozka jest napisane, ze siedzisko jest z pelna regulacja, wiec sie
        rozklada.
        Tutaj jest opis
        edziecko.com.pl/index.php?p886,abc-design-take-off-bronze
        Jesli chodzi o wielkosc siedziska, to ja osobiscie sie nie martwie, bo moja mala
        to mrowka, co jako roczniak miesci sie w ubrania 68/74 wiec jezeli dla niej
        byloby za waskie to musial by to byc wozek dla lalek:)
        Pozdrawiam
    • koma.edziecko Re: Takeoff Abc Desing-opinie! 20.02.08, 10:02
      www.youtube.com/watch?v=dxbw3K0ZA3s
      tu jest fajna prezentacja wózka.
      |Ja lubię wszelkie dziwadła (dlatego kupiłam Bebe Confort Vit) firma
      też w porządku ale dla mnie jak na prostą przewozówkę to jego waga
      jest nie do przyjęcia.
      Wolałabym Maclarena Volo lub Chicco Caddy, leciutki składa się w
      trzy sekundy i można na ramię zarzucić.
      • madaleena elka.net 23.02.08, 14:36
        I co przyszedl juz wozek?
        Mam nadzieje, ze tak, wiec napisz jakie wrazenia.
        Pozdrawiam
        • elka.net jeszcze nie! buuu 27.02.08, 14:04
          Przed wczoraj dzwonilam do firmy z zapytaniem gdzie sie podziewa moj wozek,
          powiedzieli ze w ciagu 10 dni mam go miec w domu,czyli zostalo 8
          dni...Powiedzieli do 10 dni, wiec moze przyjsc w kazdej chwili-siedze w domu i
          czekam-nigdzie sie nie ruszam chyba,ze jest jakies zastepstwo hehe. Juz mnie to
          denerwuje bo na umowie bylo ,ze w ciagu 7 dni wozek ma przyjsc a Ja czekam i
          czekam,dziwne bo inne rzeczy z tej firmy niemieckiej przychodzily o czasie-buuuu.
          Dam znac ozywiscie jeszcze tego samego dnia i zdjecia podesle jakby co!Caluski
    • koma.edziecko A ja dzisiaj nim jeździłam 27.02.08, 17:36
      i powiem tak:
      składnaie rewelacja, pan w sklepie złożył go w 3 sekundy wyciagnął
      rączkę i super
      siedzonko głębokie, miękkie ale oparcie dosyć niskie (moja Oliwia ma
      96cm wzrostu i głowa jej wystawała sporo)
      Opacie się lekko pochyla ale dziwne to jest bo gdy rozkładasz
      oparcie to ono idze do przodu na dole więc zmniejsza się głebokość
      siedzika a opada trochę na górze, rozkłada się newiele
      rączka do prowadzenia bardzo wygodna
      kółka fajne - wózek super zwrotny z wyczuwalą amortyzacją
      jak go podniosłam bez dziecka to niestety czuć jego wagę ciężkawy
      jest.
      Ogólnie fajny ale bez większych zachwytów z moejej strony.
    • koma.edziecko Re: Takeoff Abc Desing-opinie! 27.02.08, 17:36
      A jeszcze podbijanie przednich kółek dobre bez wysiłku.
      • madaleena Re: Takeoff Abc Desing-opinie! 27.02.08, 19:19
        O, czyli ktos go troche przetestowal. Dzieki za opisanie wrazen, bardzo sie
        ciesze, ze wozek sie latwo sklada, bo to chyba jego najwiekszy atut - skladanie
        i rozmiary po zlozeniu. Powinien nam odpowiadac jako wozek ``lotniskowo -
        marketowy``.
        Moja mala to mrowka (po mamusi), wiec jej glowa na pewno nie bedzie wystawala.
        Jeszcze tylko takie pytanie, jaka jest tapicerka wozka - nie chodzi mi o kolor a
        o rodzaj materialu. Mam nadzieje, ze nie jest mocno ``szmatowaty``.

elka.net szkoda, ze tyle czasu musisz na niego czekac - ach te sklepy
        internetowe. Ja tez dzisiaj dzwonilam do jednego sklepu i owszem wozek bedzie,
        tyle tylko, ze moze w poniedzialek (wszystko zalezy od importera).
    • mamami Re: Takeoff Abc Desing-opinie! 27.02.08, 19:31
      Zdecydwanie nie podoba mi sie ten wozek. Nie chodzi o wygląd bo tu akurat jest
      odwrotnie i długo sie nad nim zastanawiałam, ba powiem wiecej pojechałam do
      sklepu i już właściwie za niego płaciłam mimo ze cieżkawy i dosc kiepsko sie
      podbija ale fajny, taki inny. Na szczescie postanowilam podjechac po dziecko.
      Maja miala 13 miesięcy jak ją mierzylam do tego wózka, połowa głowy wystawała
      jej ponad oparcie a jest dzieckiem zupełnie przeciętnym, w ogole siedziała na
      nim jak na stołku a po przesunięciu tego oparcia, niby do spania po prostu nie
      było miejsca na pupe, zawisła na pasach.
      • madaleena Re: Takeoff Abc Desing-opinie! 28.02.08, 11:53
        Dzwonilam dzis do jednego skleou, w ktorym maja ten wozek na stanie. Pani
        zmierzyla oparcie i jego wysokosc to 41 cm, wiec rzeczywiscie nie za duzo, ale
        czego sie spodziewac, jesli po zlozeniu powstaje taka mala walizeczka - cos za
        cos. Nie mozna miec wszystkiego.

• elka.net byl ale sie zbyl. 02.03.08, 17:35
          Dziewczyny wozek doszedl ...Fakt ze fajnie wyglada ale to nie jest wozek
          odpowiedni dla Jeremiego. Myslalam ze oszaleje gdy sie w nim nie miescil. Maly
          ma 2 latka i wazy 13 kg, tak jak pisalyscie wyzej glowka Mu wystaje, poza tym w
          siedzeniou bylo Mu wasko a przeciez to Jemu ma byc wygodnie a nie mi. Zaluje
          bardzo bo liczylam na ten wozek z powodu skladania sie...jeny jestem wsciekla,
          bo nie dosc ze zajelo im duzo czasu na wysylke to teraz tak naprawde jestem bez
          wozka.
          Dzwonilam do firmy i zaproponowano mi Römer Verdeck-Buggy "Verve" i "Quinny
          Zapp", ten ostatni troche mi nie pasuje bo sie nie rozklada (ten pierwszy odsuwa
          sie lekko w tyl) i quinny ma miekkie siedzisko i oparcie, bez zadnych
          usztywnien.Ten pierwszy ma wieksze siedzisko i jest usztywniane. Powiedzcie mi
          co sadzicie o tym pierwszym. Zamowilam go ale jakby co to odesle jak takeoff.
          Juz mam dosc-powaznie z tym calym zamieszaniem
          • elka.net Re: byl ale sie zbyl. 02.03.08, 17:38
            Chodzi o to ze zapp jest "plytki" a moj Bzik jednak to chlop heheh. Madalena jak
            Twoja maluska jest takiej "delikatnej" budowy to takeoff powinien Ci odpowiadac
            i napewno bedziesz zadowolona...powiem szczerze ze to jedyny moment kiedy zaluje
            im moj Bzik jest taki gabarytowy hehhe.
            • elka.net link do verve 02.03.08, 18:50
              www.mothercare.com/gp/product/B000ZNRYDS/sr=1-1/qid=1204480100/ref=sr_1_1/026-5813956-6577258?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44355031&mcb=core
              • koma.edziecko Re: link do verve 03.03.08, 07:34
                Ten Verve jest kiepski, rączkę ma bardzo wysoko, do tego dziwnie
                profilowaną, dziewczyny pisały że beznadziejnie się prowadzi.
                Zapp ma płytkie siedzonko i bardzo mało miejsca na nogi, a to
                skłądanie wcale nie jest łatwe.
                • elka.net Re: link do verve 03.03.08, 08:49
                  Kochana wczoraj do 1 w nocy na gazecie siedzialam i wlos mi sie na glowie zjezyl
                  jak przeczytalam opinie na temat tego verve. Lilka33 byla chwilowa uzytkowniczka
                  i kiepsko wypal w testach na chodniku. Dzis do nich zadzwonie niech anuluja
                  zamowienie, chociaz jakby przyszedl to przynajmniej zdjecia bym sobie porobila i
                  odeslala, dobrze ze nawet jak odsylam to gratis-oni pokrywaja koszty...
                  Czuje ze skonczy sie na zwyklym buggy z kolekcji Esprit, maja takie fajniutkie
                  spacerowki, nawet czesciowo zakryte ...HAUCK Buggy Speed Sun plus ESPRIT i cena
                  nie powala z nog bo tylko 89 euro. No coz nie bede modna na ulicy hehhe ale
                  przynajmniej malemu bedzie wygodnie.
                  W zyciu bym nie powiedziala ze zakup przewozowki czy tez buggy moze byc takie
                  stresowy, mam syna 11 lat i takich problemow nie mialam z nim moze dlatego ze i
                  wybor wtedy nie byl az tak wielki-hehhe.
                  Rezygnuje z verve i juz...tylko pieniadze sie wywali w bloto.
                  U Nas jest tak,ze jak kupujesz p[rzez neta to wysylaja Ci wozek, masz test 14
                  dni, jak w ciagu tych 2 tyg. nie zwrocisz to wysylaja Ci fakture do
                  zaplaty...czyli warunki sa swietne i mozna testowac do woli....no chyba ze oni
                  sie nie wkurza hehheh-to juz inna sprawa hehhe
                  • elka.net no i mam Chicco Simplicity 03.03.08, 09:50
                    takze z takeoff, przez verve doszlam do Chicco Simplicity i zadzwonilam przed
                    chwila i zamowilam. Dolozyli folie przeciedeszczowa w ramach zadoscuczynienia
                    ,ze bez wozka sie zostalam (mam wozek gleboko spacerowy z Knorr i juz mam go
                    dosc).Wzielam kolor marine/zand dla chlopczyka. Racza jest fajna, i palak taki
                    jak dla dzieci starszych- moze sie bedzie dobrze sprawowal. Zreszta wozek jest
                    mi potrzebny na kilka miesiecy bo wydaje mi sie ze maly juz pod koniec lata czy
                    jesieni zrezygnuje z 4 kolek. Najwazniejsze by na wyjezdzie wakacyjnym sie
                    sprawdzil. Moze bedzie klopot na lotnisku z przewozka tego wozka, bo po zlozeniu
                    nie jest wcale maly (tu placze po takeoff) ale ludzie nie takie rzeczy przewoza
                    heheh wiec damy rade.
                    I teraz pszczolki kochane powiedzcie ze dobrze zrobilam,bo sie zalamie
                    normalnie.Caluski
                  • madaleena Re: link do verve 03.03.08, 10:12
                    elka.net szkoda, ze po tak dlugim oczekiwaniu i tak zostalas bez wozka. Kiedys
                    patrzylam na wozek implastu QuickSmart
                    implast.com.pl/
                    osobiscie mi sie podoba tylko cena podobno powalajaca ( w porowaniu z take off)
                    okolo 1500zl.

Moja mala to naprawde mrowka (miesci sie jeszcze w spodnie 56 - 62, oczywiscie
                    siegaja jej do kolan, ale w pasie nie cisna i w tylku tez nie). Zobaczymy jak
                    tez wozek nam podpasuje, mam jeszcze trzy tygodnie - moze w tym czasie sprowadza
                    go do sklepu.
                    • elka.net do madaleeny 03.03.08, 10:19
                      Szczerze to Ci zazdroszcze Takeoff bez dwoch zdan, w sumie opinie sa podzielone
                      ale w wiekszosci nie podoba sie wizualnie, dla malych i drobnych dzieci wozek
                      jest swietny. Cudnie sie prowadzi- tak jakby plynal i jeszcze sie super sklada-
                      wozek naprawde suepr. Jeremy jest za duzy, w kwietniu konczy 2 latka a Ja Mu
                      kupuje ciuchy na 86-92 ,choc nie sa upiete ale mimo wszystko. Wiesz nie wyglada
                      na grubasa ale jest takie "zbity",chyba "gruba" kosc ma po mnie-buuu.
                      No nic bedzie ten Chicco Simplicity i tyle- nic nie poradze...mam nadzieje,ze
                      sie nie zawiode. Bo moj "stary" sadzi ze moglibysmy tym Knorr'em dojezdzic
                      jeszcze ten rok,ale Ja juz mam dosc wielkoluda, jest ciezki i zreszta super sie
                      sprawdza dla malych dzieci jako gleboka spacerowka, Ja juz chce cos lekkiego.
                      Obejrzalam wiele parasolek i wszystkie takie "ubogie" w wygladzie...myslisz ze
                      ten chicco fajny bedzie, na ulicach u mnie go nie widac...
                      • madaleena Re: do madaleeny 03.03.08, 10:37
                        Ja swojej malej kupuje ciuchy na 74, bo w 80 to tonie (poza spodniami, spodnie
                        80 sa dobre na dlugosc, ale w pasie to jeszcze polowe takiego dziecka bym
                        wlozyla). Ostatnio jak malej mialam kupic dzinsy, to stanelo na tym, ze kupilam
                        jej rozmiar 62 i stwierdzilam, ze bedzie miala rybaczki (dobrze ze dziewczynka,
                        bo z chlopcem by ten numer nie przeszedl :))

Ten chicco osobiscie mi sie nie podoba, ale siedzisko wyglada na wygodne, ma
                        duzy kosz na zakupy, wiec moze nie bedzie tak urodziwy jak funkcjonlany.

Jesli chodzi o mojego meza, to jego zdaniem tez moglabym w jednym wozku dwojke
                        dzieci przewiezc, przeciez mam ``taki fajny i wygodny wozek i niby czego ja
                        chce``. Dla sprostowania na codzien jezdze Driverem 3xl Implastu, jeszcze po
                        pierworodnym, i o dziwo nie narzekam na ten wozek, prowadzi sie dobrze, ale
                        sklada sie przeokropnie, wtedy jest wielka krowa, ktora na cale moje szczescie
                        nie miesci nam sie do samochodu (zwlaszcza teraz jak mamy na stale dwa foteliki
                        zamontowane). Dlatego tez kupilismy wczesniej Inglesine Zippy, ktora na stale
                        jest w samochodzie, tylko ona tez zajmuje troche miejsca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka