censorship 23.04.08, 19:44 Trybunał Konstucyjny stanął na wyskości zadania. Prawo omerty lekarskiej stało się bezprawiem: miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,5149673.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolejar Re: Nareszcie mogę mówić to co chcę. 24.04.08, 01:52 Wiesz co... Ja do tych Josefów Mengele od 20 lat chadzać nie zwykłem, tj., od kiedy mi "L-4" bezużyteczne, a WKU się odjebało ze swoimi powołaniami do "służenia ojczyźnie". Ja służę Ojczyźnie i tak jako oficer bezpieczeństwa tu, gdzie służę. Nie potrzebuję ich!!! No, poza może ostatnim wyjątkiem w postaci Przychodni MSWiA oczywiście w związku z podejrzeniem poszkodowania (siebie i innych) w związku z pełnieniem obowiązków służbowych. Ale "007" jestem, więc nic mi się stać nigdy nie mogło i się nie stało . Może jakąś realizacyjkę jako Sędzina byś zarządziła? Bo mi się nudzi troszkę ostatnio... Pośledzić kogoś konkretnie, zatrzymanko, przesłuchanko? Oj, nuda, nudaaaaa...... Odpowiedz Link
map4 Re: Nareszcie mogę mówić to co chcę. 24.04.08, 19:55 censorship napisała: > Trybunał Konstucyjny stanął na wyskości zadania. Prawo omerty lekarskiej stało > się bezprawiem: Dziwi mnie, że układający ten kodeks lekarski ułożyli go w tak zabawny sposób. Dziwi mnie również, że tym oczywistym przypadkiem zajmować się musi aż trybunał konstytucyjny osobiście. Odpowiedz Link
kolejar Re: Nareszcie mogę mówić to co chcę. 25.04.08, 01:49 map4 napisał: > Dziwi mnie, że układający ten kodeks lekarski ułożyli go w tak zabawny sposób. To nie dla każdego (znaczy pacjenta, a realnie więźnia) bywa zabawne. Na czele układających takie kodeksy i w ogóle luminarstwa medycznego wciąż trwa duch dra Josefa Mengele. Odpowiedz Link
skoonk o tempora, o mores 25.04.08, 08:41 ...wołali starozytni, tymczasem map4 napisał: > Dziwi mnie, że układający ten kodeks lekarski ułożyli go w tak zabawny sposób. > Dziwi mnie również, że tym oczywistym przypadkiem zajmować się musi aż trybunał > konstytucyjny osobiście. Do czego to doszło - Cenzor i Formap przeciw zmowie! Ludzie! Gdzie jesteś O'Rety? Cycero w grobie zębami dzwoni słuchając dziecioleń Kalisza. Cwaniaczkom ku kuryku: * tajemnica państwowa o ściśle tajne o tajne * tajemnica służbowa o poufne o zastrzeżone * tajemnice zawodowe (informacje wrażliwe) o tajemnica autorska o tajemnica bankowa o tajemnica biegłego rewidenta o tajemnica doradcy podatkowego o tajemnica funduszy inwestycyjnych o tajemnica dziennikarska o tajemnica geologiczna o tajemnica handlowa o tajemnica kontroli państwowej o tajemnica ksiąg rachunkowych o tajemnice medyczne + tajemnica lekarska + tajemnica pielęgniarska + tajemnica aptekarska + tajemnica zdrowia psychicznego o tajemnica maklerska o tajemnica oświadczeń majątkowych o tajemnica pomocy społecznej o tajemnica pracodawcy (dotycząca pracowników) o tajemnica przedsiębiorstwa o tajemnica w zawodach prawniczych + tajemnica adwokacka + tajemnica komornika sądowego + tajemnica notarialna + tajemnica radcowska (radców prawnych) + tajemnica sędziowska (por. wyrokowanie) o tajemnica skarbowa o tajemnica spowiedzi o tajemnica statystyczna o tajemnica ubezpieczeń społecznych o tajemnica wojskowa o tajemnica wynalazcza o tajemnica pocztowa Inne tajemnice * tajność wyborów * świadek incognito * świadek koronny * tajemnica korespondencji (komunikowania się) * prawo do prywatności, ochrona danych osobowych * tajemnica organizacji społecznej Inne znane tajemnice * konklawe * tajemnice fatimskie * Tajne Archiwa Watykanu * Wolnomularstwo * Towarzystwo Filaretów Tajna działalność * konspiracja * tajne komplety (nauczanie) * tajny współpracownik * obserwacja niejawna * ruch AA Tajemnice przysłowiowe * tajemnica poliszynela * tajemnica publiczna Gwarancje tajności * szyfrowanie * kryptografia * kontrwywiad Łamanie tajności * szpiegostwo * służby wywiadowcze Zobacz też * w prawie rzymskim: Lex Gabinia, Cassia i Papiria Odpowiedz Link
poloeschatolo Re: o tempora, o mores 25.04.08, 10:16 spośród podanych przez skoonka zaciekawiły mnie następujące pozycje skoonk napisała m.in.: > * tajemnice zawodowe (informacje wrażliwe) > > + tajemnica zdrowia psychicznego > > Inne znane tajemnice > > * Towarzystwo Filaretów > > Tajna działalność > > * ruch AA Odpowiedz Link
map4 Re: o tempora, o mores 28.04.08, 12:21 Tajemnica jest wyświechtanym sposobem podnoszenia atrakcyjności towarów w reklamie. To a' propos wątku o reklamie. Jej nadużywanie ma zaś przeważnie za zadanie ukrycie własnych brudów przed osądem ogółu. Pytanie z innej beczki : Dlaczego tak bardzo cieszymy się z takiej oczywistości ? Z tego słabego podmuchu normalności ? Dlaczego tak bardzo celebrujemy to malutkie zwycięstwo zdrowego rozsądku nad omnipotentnym biurokratyzmem ? Odpowiedz Link
poloeschatolo coś specjalnego dla bahnszuca 28.04.08, 00:35 znalazłem coś takiego pobozni-chlopcy.blogspot.com/ może byś się czymś popisał??? Odpowiedz Link