beata132 04.12.08, 11:26 Firma reklamuje go jako nowość, ale może któraś z Was już posiada ten wózek. tiny.pl/6rcb Interesuje mnie czy się dobrze prowadzi i składa. Z wyglądu odpowiada mi jak najbardziej. Nie ukrywam, że cena jest zachęcająca:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda19lenka Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 04.12.08, 14:00 Beata ja tez interesuję się tym wózkiem. Można by powiedzieć, że to mój "ideał", bo spełnia chyba 100%moich oczekiwań. Niestety sama nie znam nikogo kto go ma. To właśnie nowy model, a co ciekawsze, firma Mikado w ogóle nie ma go na swojej stronie, podobno jest on eksportowany, a w Polsce ma go tylko kilka hurtowni, dlatego chyba nie będzie zbyt dostępny. Nie byłam jeszcze w sklepach się rozglądać, więc nie wiem czy u mnie będą go mieć. Ale też posłuchała bym opinii użytkowników tego wózka. Odpowiedz Link Zgłoś
beata132 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 04.12.08, 14:10 Możesz go kupić ze srony którą podałam w poprzednim poście:-) Poza tym jest na stronie mikado;-) Tutaj: www.wozki-mikado.pl/mikado-boston.html Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 04.12.08, 20:58 Ja go nie mam ale wymacałam w sklepie:) Zapowiada się bardzo fajne.Miękkie zawieszenie,lekko się skręca i zarazem jest bardziej stabilny niż 3kolowy ox-ford.Fajnie zrobiona rączka!Gondola jak zwykle w wymiarze maxi:) Odpowiedz Link Zgłoś
beata132 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 04.12.08, 21:38 Dzięki Roksana;-) Zależy mi właśnie na takich opiniach, bo u mnie w mieście żaden sklep tego wózka nie oferuje i nie mam gdzie go obmacać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 05.12.08, 10:00 Generalnie zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie.Pewnie jest dość ciężki ale coś kosztem czegoś:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaskasto80 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 05.12.08, 16:17 bardzo mi się wizualnie podoba :) jedyny MINUS jaki widać już na początku to to ze rączka jest z plastiku :( miałam taką w poprzednim wózku i bardzo się dłonie na niej pociły :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 08.12.08, 14:49 Co do rączki to w jednym wózku miałam plastikową a w drugim piankową. Wybieram plastikową :) Piankową się miło trzyma, ale w czasie deszczu bardzo chłonęła wodę i przestawało być miło:) Od mokrej rączki miałam wiecznie mokre rękawice. A z domu wychodziłam w każdą pogodę, bo musiałam odbierać strasze dziecko. Wózek fajny i fajnie, że można montowac na nim podobno wiele fotelików. Wizualnie nie podoba się jedna rzecz, czyli te wytające pręty na których mocuje się spacerówkę. I felgi mogli zrobić mniej błyszczące :)) Bardzo podoba mi się, to że spacerókę można montowac w dwie strony (a w x-landerze nie). Odpowiedz Link Zgłoś
magda19lenka Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 08.12.08, 16:37 no właśnie teraz już jest na stronie Mikado, gdy sprawdzałam dużo wcześniej to jeszcze go nie mieli, a na allegro można było już go kupić :) Odpowiedz Link Zgłoś
martashire Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 03.12.09, 21:01 Świetny wózek, sama wygoda polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka4444 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 05.12.08, 21:17 Witam. Ja posiadam ten wózek, ale niestety jeszcze go nie używamy- maleństwo ma dopiero 2 tygodnie. Zamówiłam go u producenta, zapłaciłam 990zł-za cały komplet- gondola, spacerówka, fotelik z adapterem i śpiwór gratis. Czyli dużo taniej niż w tym jedynym sklepie internetowym, który go oferuje. Wózek posiada wszystko co potrzebne- też był moim ideałem - udało mi się go zobaczyć na żywo w sklepie. Składa się bardzo łatwo- wszystkie elementy mocuje się szybko i bezproblemowo, ma wielką gondolę. Jest jednak dość duży, ma szeroko rozstawione pompowane koła , no i dość ciężki- ale mi to nie przeszkadza. A co do reszty to dowiem się na spacerach. Kontakt z firmą wspominam dobrze(mailowy i telefoniczny)- nie płaciłam też za wysyłkę kurierską przy wpłacie na konto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 06.12.08, 17:27 ja dzisiaj widzialam w smyku ten wozek.powiem szczerze,nie podoba mi sie.kiepsko sie prowadzil,stelaz jest niezgrabny,no i jest dosc ciezki.moze dopiero go wyjeli z pudla i dlatego taki byl niewygodny w prowadzeniu.probowalam w innych sklepach roana marite i jedo bartatine,i te wozki wprost plynely. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia132 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 21.01.09, 14:25 Również upatrzyłam sobie jak wariatka ten wózek w necie ale niestety w sklepach wytrzeszczają na mnie oczy jakbym ducha zobaczyła. Może po prostu są tanie i nie opłaca im się tego sprzedawać. To jedyna firma która ma fajne wzory i wózki nie są szare bure i kudłate hehe. Implast ma podobne wzory ale za to nie da się skręcać ich wózkami bo próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa1982 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 22.01.09, 13:56 na stronie producenta są adresy sklepów współpracujących: www.wozki-mikado.pl/dystrybutorzy.html wiem też że można go zamówić bezpośrednio od producenta i wtedy jest jeszcze taniej Odpowiedz Link Zgłoś
matolcia Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 05.02.09, 13:37 Witam chce uprzedzić wszystkich przed kontaktem z firma MIKADO i zakupem u nich jakiegokolwiek wózka, wózek MIKADO OX-FORD kupiłam w marcu ubiegłego roku, córeczkę urodziłam w kwietniu, wiec faktycznie używałam wózka od maja 2008r do grudnia 2008r ponieważ wykrzywiła mi sie rama mimo ze córka wazy dopiero 7.2kg, i tu prysł czar o rewelacyjnym wózku, zadzwoniłam do firmy Mikado i kazano mi odesłać ramę wózka w worku foliowym do firmy, że będzie wymieniona na nowa (wysłałam cały wózek szczelnie opakowany w taśmę ze streczu ponieważ inne elementy też nie spełniały oczekiwań i uważałam ze nadają sie do wymiany )w zamian za to ze przysyła szybko kuriera i ze szybko będzie zrealizowana reklamacja mam wystawić pozytywna opinie na forum wózkowym odnośnie firmy i wózka ROZMOWE TĄ MAM NAGRANĄ WIĘC ZAINTERESOWANEJ OSOBIE MOGĘ PRZESŁAĆ. Zaczekałam na realizacje reklamacji i co sie okazało – wózek przyszedł w pogorszonym stanie niż był odesłany, zamiast wymienionej ramy mam wymienione rurki które odbiegają kolorem od pozostałych, dodatkowo firma zniszczyła plastik w miejscu gdzie składa się wózek, a pozostałe elementy nawet nie zostały ruszone.... Bez komentarza.... Nikomu nie polecam ani firmy ani wózka ponieważ nie są trwałe i są wykonane z kiepskiego materiału (starają sie jak najniższym kosztem zrobić jak najlepszy wózek) a to po noć jest zakup na co najmniej dwa lata lepiej dołożyć 400-500zl i kupić coś porządniejszego i z gwarancją na 24 miesiące. W obecnym braku porozumienia z firma – z szefostwem nie ma szans na rozmowę - zostałam zmuszona oddać sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.tarnowskie.gory Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 29.04.09, 21:54 WÓZYK JEST SUPER WYKONANY LEKKO SIĘ PROWADZI MOŻNA SPOKOJNIE SPACEROWAĆ NIM PO LEŚNYCH WYBOJISTYCH DROGACH NIE BUDZĄC PRZTYM MALEŃSTW WÓZYCZEK ZGRABNIUTKI MIEŚCI SIĘ W KAŻDE DŻWI:)SZOKUJĄC PRZYTYM LUDZI ( LUDZIE MYŚLA ŻE MY Z DWOMA MALEŃSTAWAMI NIE ZMIEŚCIMY SIĘ W DŻWI)WÓZYK DLA MOJICH MALEŃSTW SPONSOROWALI DZIADKOWIE WIĘC MOGLISMY SZALEC (MIELISMY UPATRZONY TEN MIKADO DLA BLIZNIĄT I TAKI ZA 2000 ) WYBRAŁAM TEN O POŁOWE TAŃSZY ZAUFAŁAM PANU Z MIKADO Z KTÓRYM ROZMAWIAŁAM BARDZO MIŁO O ICH PRODUKCIE TERAZ JA MAM TEN SUPER WÓZYCZEK A W MOJIM MIASTECZKU JEZDZI TEN ZA 2000 RODZICE TAMTYCH MALENSTW NARZEKAJA NA FIRME CIOGLE COS SIE WNIM PSUJE MUSZA NAPRAWIAC NA SWÓJ KOSZT BO NAWET DROBNA REKLAMACJA TRWA TYGODNIAMI A JA SIE CIESZE ZE MAM TAŃSZY- ŁADNIEJSZY -LEPIEJ WYKONANY A PRZEDEWSZYSTKIM P-O-L-S-K=I WÓZEK ....MIAŁAM MALEŃKI PROBLEM ALE MIŁA FACHOWA POMOC Z FIRMY M-I-K-A-D-O BARDZO SZYBKO MI POMOGŁA GORĄCO POLECAM I ŻYCZE SOBIE I WSZYSTKIM WIĘCEJ TAKICH SUPEROWYCH FIRM W NASZYM KRAJU P-O-Z-D-R-O-W-I-E-N-I-A DLA M-I-K-A- D-O Odpowiedz Link Zgłoś
mtereska Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 23.01.09, 20:21 Witam Ja właśnie jestem szczęśliwą posiadaczką wózka niezwykle eleganckiego Mikado Boston, łatwy jest w obsłudze ponieważ sama go składałam i rozkładałam. Ponadto, polecam zakup wózka u producenta ze względu na profesjonalną obsługę. Ja zamawiałam wózek przez internet i naprawdę była to czysta przyjemność. Mam nadzieję tylko że pozytywne opinie potwierdzą się w użytkowaniu i nasze chodniki nie dadzą się we znaki:) Póki co czekamy na narodziny córeczki:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sotna-a Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 26.01.09, 15:39 Witam, ja właśnie dzisiaj widziałam ten wózek i bardzo mi się spodobał. Cena jest zadawalająca. Myślałam o czymś zachodnim czyli Quinny lub x laner. Ale myślę poważnie o Mikado Boston. Mam jeszcze czas, dzieciątko bedzie w maju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matolcia Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 05.02.09, 13:30 Witam chce uprzedzić wszystkich przed kontaktem z firma MIADO i zakupem u nich jakiegokolwiek wózka, wózek MIKADO OX-FORD kupiłam w marcu ubiegłego roku, córeczkę urodziłam w kwietniu, wiec faktycznie używałam wózka od maja 2008r do grudnia 2008r ponieważ wykrzywiła mi sie rama mimo ze córka wazy dopiero 7.2kg, i tu prysł czar o rewelacyjnym wózku, zadzwoniłam do firmy Mikado i kazano mi odesłać ramę wózka w worku foliowym do firmy, że będzie wymieniona na nowa (wysłałam cały wózek szczelnie opakowany w taśmę ze streczu ponieważ inne elementy też nie spełniały oczekiwań i uważałam ze nadają sie do wymiany )w zamian za to ze przysyła szybko kuriera i ze szybko będzie zrealizowana reklamacja mam wystawić pozytywna opinie na forum wózkowym odnośnie firmy i wózka ROZMOWE TĄ MAM NAGRANĄ WIĘC ZAINTERESOWANEJ OSOBIE MOGĘ PRZESŁAĆ. Zaczekałam na realizacje reklamacji i co sie okazało – wózek przyszedł w pogorszonym stanie niż był odesłany, zamiast wymienionej ramy mam wymienione rurki które odbiegają kolorem od pozostałych, dodatkowo firma zniszczyła plastik w miejscu gdzie składa się wózek, a pozostałe elementy nawet nie zostały ruszone.... Bez komentarza.... Nikomu nie polecam ani firmy ani wózka ponieważ nie są trwałe i są wykonane z kiepskiego materiału (starają sie jak najniższym kosztem zrobić jak najlepszy wózek) a to po noć jest zakup na co najmniej dwa lata lepiej dołożyć 400-500zl i kupić coś porządniejszego i z gwarancją na 24 miesiące. W obecnym braku porozumienia z firma – z szefostwem nie ma szans na rozmowę - zostałam zmuszona oddać sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta. Odpowiedz Link Zgłoś
gohaa1986 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 09.02.09, 12:01 Witam, posiadam wózek Mikado Boston i jestem bardzo zadowolona z niego.Synek jeździ w nim od listopada. Jeździ się nim rewelacyjnie i lekko.Na nierównościach spisuje się dobrze, gorzej jeździ się po śniegu. Koła obrotowe 360* są praktyczne i bardzo przydatne w miejscach gdzie jest mało miejsca np.sklep. Cena jest bardzo zadawalająca. Ja kupiłam w sklepie a od producenta jest jeszcze taniej. Polecam jak najbardziej ten wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
linkap_wawa Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 19.02.09, 13:25 Generalnie jest ok, ale zauwazyłam kilka wad. Po pierwsze twarde zawieszenie - na asfaltach jako tako ale jak wjezdzam na kostke albo musze pkonac jakas nierownosc to az glowka dziecka podskakuje (na szczescie maly na to nie reaguje, ale mnie az serce sie kroi)- wynika to z tego ze amortyzowane sa tylko tylne, wieksze kola - a malutkie obrotowe nie. Drugi minus dla mnie to krotka raczka - jak daje wieksze kroki to uderzam stopami o os wozka - troche to irytujace. Trzeci - chociaz moze to tylko tak w moim egzemlarzu - wozek sciaga troche na lewo (przy nie zablokowanych obrotowych kolkach oczywiscie). Jak zablokuje kolka, to bardzo trudno nim manewrowac. Przy zalozonej na stelaz gondoli trudny dostep do kosza na zakupy. I jeszcze jedno - glosno sklada i rozklada sie budka. Plusy to duza gondolka, z dwoma kieszonkami na drobiazgi i z doczepianymi uchwytami (mozna latwiej niesc gondole odczepiona od stelaza) - poki co uzywamy tylko gondoli - na spacerowke synek jeszcze za maly. W gondolce rozkladane lezysko - mozna podniesc dziecko do pozycji siedzacej - w razie czego pod materacykim sa specjalne oczka do zamontowania szelek. Łatwo sie sklada i rozklada. Stelaz miesci sie do bagaznika Nissana Micry- na stojaco(chociaz ciezko wlozyc tam cos jeszcze). Na rownych powierzchniach wozek rzyczywiscie prowadzi sie bardzo lekko i jest zwrotny (na klatce schodowej, w marketach). Oddzielne pokrowce zakrywajace nozki do gondoli, spacerowki i do fotelika samoch. No i cena jest bardzo atrakcyjna jak na taki komplet. Ja kupilam gondole, spacerowke, fotelik samochodowy + torba, moskitiera, folia przeciwdeszczowa za 1200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka4444 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 26.02.09, 22:08 Już jakiś czas użytkuję bostona , no i poza tym co napisałam wcześniej także zauważyłam te wady. Tzn rzeczywiście troche skacze na nierównościach (przednie kółka, tylne są ok) . Mój wózek, też mam wrażenie, że ciut skręca w lewo przy odblokowanych kółkach. Reszta bez zarzutu- dostęp do kosza dla mnie w porządku, a rączka nie jest za krótka. I pięknie się prezentuje- tak zgrabnie, mimo swych gabarytów:) Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 02.05.09, 21:24 od września 2008 jestem szczęśliwą posiadaczką wózka Mikado Boston, kupowałam bezpośrednio u producenta, dostałam wiele gratisów, a i cena była lepsza niż w sklepach :)))) ja sobie współpracę z Mikado chwalę, miałam mały problem z kołami skrętnymi, ale firma przyjechała do mnie i na miejscu poprawiła, zawinił jakiś mały bzyczek przy produkcji wózka :) poza tym wszystko jest w jak najlepszym porządku :))) gondola duża, córka jeździła w niej 7 miesięcy i jeździłaby dłużej, ale już zrobiło się cieplutko i ciekawa się zrobiła :))) na spacerówkę też sobie nie narzekam, ogólnie bardzo solidny i dobry wózek, a do tego polski i za przyzwoite pieniądze :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gala3 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 05.05.09, 18:32 Właśnie zamierzam kupić wózek Mikado Boston,ale zastanawiam się czy on jest miękki,jak im się jeżdzi po nierównych drogach?Podoba mi się bardzo kolor B7 taki czarny w białe kółka,ciekawe czy nie wyblaknie na słońcu? Odpowiedz Link Zgłoś
linkap_wawa Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 14.06.09, 10:31 Po kilku miesiacach uzytkowania moge dodac kilka uwag: - jak sie napompuje dobrze (rowno) kola to wozek przestaje skrecac, wazne jest tez zeby rowno rozkladac ewentualny ciezar w koszyku na zakupy (bo przez to tez moze wozek znosic na ktoras ze stron). - bez sensu jest to regulowane oparcie w gondoli - najnizsza wysokosc jest juz taka, ze dziecko prawie siedzi a glowka pozostaje bez podparcia, a przeciez chodzi o to zeby w gondolce dziecko bylo podniesione minimalnie - jak juz siedzi to moge je przeciez przeniesc do spacerowki. - w spacerowce minusem jest pałąk, ktory trzeba caly wypiac zeby dziecko moglo wyjsc z wozka. Odpowiedz Link Zgłoś
magda19lenka Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 08.06.09, 13:21 Ja mam Bostona (jak już wcześniej pisałam, że jestem nim zainteresowana), no i niestety, po 2 miesiącach użytkowania pierwsza awaria .... poszły nam łożyska w obrotowym kole, czemu? nie mam pojęcia. Na razie nie składamy reklamacji, boję się, że potrwa to długo, a jest ciepło i żal siedzieć w domy bez wózka. Sami kupiliśmy nowe łożyska i dziś będziemy sami "montowali" to koło. mam nadzieję, że to pierwsza i ostatnia awaria. Ogółem wózek jest w porządku. Cieszę się z żywej tapicerki (kolor b2), duża gondolka, z zamontowaną siateczką dzięki czemu maluchowi jest przewiewnie, dostęp do kosza nie stanowi dla mnie problemu, wysokość rączki też jest w porządku. Z minusów mogła bym wymienić bardzo głośny mechanizm składania budki, i jak poprzedniczki ja tez odczuwam, że wózek lekko sam skręca w lewo ... Jedyne co mi się w tym wózku kompletnie nie podoba to fotelik kupiłam w komplecie, i żałuję, bardzo tandetny, dziecko leży praktycznie na tym plastiku bo warstwa tej pianki pod spodem jest bardzo cienka. Dodam tylko, że foteliki robi inna firma na zlecenie mikado. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiagda Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 12.06.09, 21:42 cena tego wózka jest bardzo kusząca :) nie widziałam go jeszcze na żywo :) czy przednie koła też są pompowane? może jeszcze opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
evezu Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 13.06.09, 17:36 agusiagda napisała: > cena tego wózka jest bardzo kusząca :) > > nie widziałam go jeszcze na żywo :) > > czy przednie koła też są pompowane? > > > > może jeszcze opinie? przednie koła nie są pompowane, tylko tylne Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 14.06.09, 17:38 Nie wiem czy czegoś nie zmienili, bo w Ox-fordzie (czaję się na niego i jutro zamawiam) wcześniej też przednie byłu piankowe, teraz zmienili na pompowane (wózek oglądałam w sklepie gdzieś w marcu i babeczka własnie na to zwróciła uwagę). Odpowiedz Link Zgłoś
gohaa1986 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 15.06.09, 23:09 jak pisałam jestem zadowolona z tego wózka, ale niestety jakiś czas temu poszło łożysko w przednim kole (za naprawe zapłaciłam 45zł z łożyskiem) i około 2 tygonie temu sytuacja znowu sie powtórzyła;/ nie mam pojęcia dlaczego ale to jest wielki minus.a kilka razy zdarzyło mi się zapomnieć zablokować przednich kół przez złożeniem stelarza ( mam pompowane) i zauważyłam że powykrzywiały się te "mercedesy".czy któraś z Was też tak miała?? Odpowiedz Link Zgłoś
agusiagda Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 16.06.09, 09:33 A jak jest z fotelikami? Znalazłam kilka negatywnych opinii :/ oraz informację, że można montować np. Maxi Cosi :P jesteście zadowolone z fotelików Mikado? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaad12 Re: Mikado BOSTON - proszę o opinie 06.07.09, 14:10 Witam posiadam wózek mikado boston.Jestem zadowolona,używam go 5 m-cy.Z firmą MIKADO jest naprawdę dobry kontakt,szanują swojego klijenta.U mnie wszystkie drobne uszkodzenia zostały wymienione na nowe.Jezeli wózek jest na gwarancji to nie rozumiem dlaczego ktoś naprawia na własną rękę.Co do fotelika to jest trochę racji ze inne modele mają lepsza tapicerkę(fotelik nie jest drogi jepsze modele kosztują 3x tyle)Ja po prostu dokupiłam za parę groszy używaną tapicerkę od maxi cosi w posującem do całosci kolorze i fotelik jest ok.Z resztą na adaprer do mikado pasuje wiele fotelików więc jest wybór.Ogólnie wózek sprawuje się bardzo dobrze,nie sciąga na zadną stronę nie mam problemu z koszem na zakupy,Koła smaruję oliwą do maszyn szczególnie plastik zakrywający amortyzator i nic nie skrzypi.Polecam bostona to fajny nowoczesny i wygodny wózek za rozsądną cenę.Kupujcie u producenta to będzie jeszcze taniej.pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś