izqa 03.01.05, 21:37 gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? czy w internecie jest jakas stronka z przykladowymi ćwiczeniami? dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxara Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 24.01.05, 12:00 No wlasnie, tez jestem ciekawa. A moze sa wsrod nas fitnesski, ktore maja jakies doswiadczenia na ten temat? Odpowiedz Link
xxara Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 25.01.05, 17:56 Jesli to nie problem, tp poprosze na maila gazetaowego xxara@gazeta.pl Odpowiedz Link
frasonki Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 25.01.05, 11:35 Ja dostałam w szpitalu od fizykoterapeutki wydrukowane ćwiczenia po cesarce (pomogły mi zwłaszcza te na krążenie dzień, dwa po porodzie Jeżeli ktoś potrzebuje chętnie zeskanuję i prześlę mailem. Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link
mast1 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 25.01.05, 14:45 Ja bardzo poproszę!!! mgms@interia.pl Odpowiedz Link
lilithh Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 25.01.05, 18:24 Ja równiez będę wdzięczna za przesłanie na adres lilithh@gazeta.pl Z góry dziękuję pozdrawiam joanna Odpowiedz Link
iwka901 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 10.02.05, 12:55 Ja tez bardzo proszę iwka0@wp.pl Odpowiedz Link
malagos-z Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 01.03.05, 22:23 Ja też bardzo proszę o ćwiczenia! mzygnerska@tlen.pl Odpowiedz Link
nowa_majka Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 02.03.05, 19:17 Ja też poproszę! Dzięki serdeczne Odpowiedz Link
nowa_majka Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 02.03.05, 19:17 nowa_majka napisała: > Ja też poproszę! > Dzięki serdeczne na adres gazetowy: nowa_majka@gazeta.pl Odpowiedz Link
gosiaz3 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 11.03.05, 19:32 Czy ja też mogę poprosić o te ćwiczenia. Mój adres margazaj@wp.pl. Z góry dziękuję Pozdrawiam Odpowiedz Link
marapi19 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 23.03.05, 20:26 droga frasonki poprosze o cwiczenia madeliapi@yahoo.com Odpowiedz Link
marapi19 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 28.03.05, 09:55 dziewczyny, czy któraś z was dostała te ćwiczenia? Bo mi frasonki nie przesłała. Gdby któraś z Was mogła, to bardzo prosze madeliapi@yahoo.com Odpowiedz Link
nivea29 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 19.05.05, 20:43 Proszę o przesłanie na maila gazetowego. Z góry dziękuję i pozdrawiam, nivea Odpowiedz Link
mazuba Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 22.05.05, 00:53 rowniez poprosze mazuba@gazeta.pl pozdrawiam magda Odpowiedz Link
limida1 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 03.06.05, 18:28 Poprosze- Limida@interia.pl Dziekuje i pozdrawiam! Odpowiedz Link
aldafryc Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 09.06.05, 15:38 Beatko, proszę o przesłanie! aldafryc@gazeta.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam-Aldona Odpowiedz Link
rromulus Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 17.06.05, 15:07 Ja również poproszę o ten zestaw ćwiczeń, jeśli to nie sprawi problemu: arabrabr@poczta.onet.pl lub na adres gazetowy. Dziękuję. Odpowiedz Link
moblu Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 24.06.05, 10:40 Ja rowniez poprosze o te cwiczenia moj e-mail: moblu@poczta.onet.pl dziekuje Monika Odpowiedz Link
evitta_2006 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 11.06.06, 21:50 Kochan frasonki!! Bardzo proszę o te ćwiczenia!!Jestem po ciąży bliźniaczej i baaardzo mi się one przydadzą!! Dziękuję! evitta_2006@gazeta.pl Odpowiedz Link
oleczka79 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 12.09.06, 11:08 poprosze na emaila oleczka79@gazeta.pl Odpowiedz Link
anitaxy Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 17.01.07, 23:01 Witam, bardzo proszę o przesłanie ćwiczeń po cesarce. Ja nigdzie nie mogę ich znaleźć. Z góry dziękuje i pozdrawiam Anita Odpowiedz Link
8876p Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 29.01.07, 16:22 Jeśli mogę to też poproszę zestaw ćwiczeń po cc. Poz K Odpowiedz Link
8876p Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 29.01.07, 16:22 Jeśli mogę to też poproszę zestaw ćwiczeń po cc na adres 8876p@gazeta.pl Poz K Odpowiedz Link
kaisa25 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 26.02.07, 16:36 ja poprosze również kaisa25@o2.pl dziekuje! frasonki napisała: > Ja dostałam w szpitalu od fizykoterapeutki wydrukowane ćwiczenia po cesarce > (pomogły mi zwłaszcza te na krążenie dzień, dwa po porodzie > Jeżeli ktoś potrzebuje chętnie zeskanuję i prześlę mailem. > Pozdrawiam, > Beata Odpowiedz Link
basia731204 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 04.04.07, 23:32 ja też poproszę basia731204@gazeta.pl Odpowiedz Link
zoneczka211006 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 06.05.07, 11:23 Witaj, Jeśli jest to możliwe poprosiłabym cię o skany tych ćwiczeń. Pozdrawiam Natalia Odpowiedz Link
agoos2 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 08.05.07, 16:21 jeżeli można proszę także o te ćwiczenia. z góry bardzo dziękuję! agoos@wp.pl Odpowiedz Link
nona_n Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 25.01.05, 16:18 i ja bardzo bardzo serdecznie proszę!!! nona_n@gazeta.pl Odpowiedz Link
hagata.wala Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 02.02.05, 14:11 ja też poproszę - agawala@tlen.pl Odpowiedz Link
odojoachim Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 13.02.05, 15:22 ja tez! ja tez! odojoachim@gazeta.pl. z gory bardzo dziekuje Odpowiedz Link
laura771 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 03.03.05, 11:04 Ja tez poprosze Laura771@gazeta.pl Dzieki Odpowiedz Link
juropka Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 03.03.05, 22:25 Kochana to i ja skorzystam jeśli to nadal aktualne Mój adres korpas@o2.pl dziękuję bardzo Odpowiedz Link
kingusi Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 09.03.05, 09:00 ja tez po cesarce wiec jesli bys byla taka mila to te poprosze- na adres gazetowy.DZIEKI Odpowiedz Link
ulkos Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 11.03.05, 10:13 Czy nadal można poprosić o te ćw.po cesarce?Jeżeli tak to poproszę na ulkos@gazeta,pl z góry dziękuję Odpowiedz Link
blablatka Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 11.03.05, 10:14 Ja też proszę...... beata@steemproject.com Odpowiedz Link
olkastycz Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 11.03.05, 14:56 również poproszę olkastycz@gazeta.pl Odpowiedz Link
honda1998 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 16.03.05, 18:23 ja też poproszę Odpowiedz Link
arabrabr Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 07.04.05, 15:42 czy też mogę te ćwiczenia? arabrabr@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
horneta Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 07.04.05, 15:47 A może ktoras z was zlituje sie nade mna .... sofija76@tlen.pl Odpowiedz Link
feather1 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 11.04.05, 18:32 prosze o przeslanie jesli ktos moglby: feather1@gazeta.pl Odpowiedz Link
scotia Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 19.04.05, 12:41 Bardzo bym prosiła, jeśli ktoś łaskaw...-irus5@op.pl Odpowiedz Link
susanka Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 03.05.05, 21:27 dziewczynki, czy i ja moge Was prosic o podeslanie cwiczen z gory serdecznie dziekuje susanka shelton@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
agniecha1976 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 15.05.05, 15:01 Ja tez bardzo bardzo prosze i jeszcze mam pytanko jak szybko po cc mozna zaczac cwiczyc??? agieha@wp.pl Odpowiedz Link
annu Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 16.05.05, 09:58 Ja takze bym prosila. annu@gazeta.pl www.next.blog.pl Odpowiedz Link
noshadow Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 16.05.05, 11:38 dołączam się do prośby noshadow@wp.pl Odpowiedz Link
eva76 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 19.05.05, 10:40 Czy i ja mogę prosić? ( na adres gazetowy). Z góry dzięki! Odpowiedz Link
ewcik29 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 19.05.05, 14:38 I ja poproszę)) na maila gazetowego z góry dziękuję Odpowiedz Link
asienka997 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 23.05.05, 00:31 ja tez poprosze o takie ćwiczonka tombra1der@interia.pl Odpowiedz Link
ullam1 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 01.06.05, 10:39 ja również na gazetowego, będę b. wdzieczna Odpowiedz Link
warszawianka51 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 04.06.05, 11:50 Ja rónież poproszę o przesłanie tych cwiczen na maila gazety.pl Bardzo dziękuję Odpowiedz Link
ewcia_80 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 17.06.05, 15:01 I ja poprosze na maila gazetowego, ewentualnie na ewax4@op.pl Odpowiedz Link
jomich Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 19.06.05, 15:59 Ja tez b poproszę o te ćwiczonka na adres jomich@aster.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link
strzala04 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 22.06.05, 12:16 Jeśli to aktualne to poproszę o przesłanie na adres: mazienka@poczta.onet.pl Z góry dziękuję) Odpowiedz Link
zuz-anka Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 23.06.05, 08:42 i ja! zuz-anka@wp.pl Odpowiedz Link
aldafryc Jeszcze raz-ćwiczenia po cc! 23.06.05, 14:00 Dziewczyny może macie jakieś namiary na stronki z ćwiczeniami po cesarce? Niestety do tej pory nie otrzymałam żadnych przykładowych ćwiczeń... Więc może sobie nawzajem pomożemy i jak któraś coś znajdzie, proszę napiszcie o tym i gdzie szukać! Dzięki! Pozdrawiam wszystkie mamusie! Odpowiedz Link
rromulus Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 23.06.05, 16:06 Pisałam na priv do diewczyn, które miały mieć te ćwiczenia. Już ich niestety nie mają. Ale jedna z nich oppisała mi inne ćwiczenia, które podobno można robić w 2 dobie i pomagają na pracę jelit: "Najlepiej zrobic wałek z poduszki, tzn zwinąć ją, więc bedzie miękko.Najlepiej "podchodzić " do ćwiczenia z klęku i ustawić sobie ten wałek z poduszki na dolnę część brzucha- rana ma leżeć na wałku.Delikatnie opuszczaj się do leżenia na łokciach, jak sie połozysz, rece wzdłuż ciała, głowa płasko- nic a nic nie boli, a zobaczysz jaką poczujesz ulgę". Odpowiedz Link
rromulus Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 23.06.05, 17:54 Nie wyobrażam sobie jak to ćwiczenie robić, bo takie kładzenie się na łózku na ranie musi boleć. Jednak Iwona robiła je i mówi,że daje ulgę. Pisała też,że ważne są ćwiczenia przeciwzakrzepowe: "Po za tym bardzo ważne sa ćwiczenia nóg, stóp( przeciw zakrzepicy po cc) pleców itp. Po prostu w leżeniu , kręci sie stopami lub delikatnie unosi kolana do góry, w siadzie wymachy ramionami we wszystkie strony, unoszenie kolan, kółka stopami". To tyle informacji na temat ćwiczeń po cc. Będę próbowałą coś z tego wykonać już za 2 tygodnie !!!, ale wątpię czy mi się uda przy takim bólu. Zobaczymy. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
mama-in-spe Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 26.06.05, 18:31 W drugiej dobie??? To jakaś paranoja, radzę upewnić się u lekarza, bo ja sobie nie wobrażam kladzenia się na brzuchu dwa dni po cc! Odpowiedz Link
renegirl Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 11.11.05, 20:11 czy tu wszystkie odpowiedzi są na temat ćwiczeń w pierwszych dniach po cc??? mi bardziej chodzi o ćwiczenia potem, kiedy już dojdzie się do formy... Odpowiedz Link
marta.zet ćwiczenia w drugiej dobie :) a ja jestem diesel 17.06.06, 16:37 Nie wiem kto jest taką supermenką ja pierwszy raz połozyłam się na brzuchu chyba po 3 tygodniach, ale może jestem przewrazliwiona - chodziło mi bowiem raczej o ochronę ogromnych mlecznych piersi przed niekontrolowanym wyciskiem mleka niż bliżnę na brzuchu. A ćwiczenia wymyśliłam sobie sama - delikatne krótkie serie wymachów nóg na boki, w przód i w tył, przysiady, skłony. Najzabawniejsze było wrażenie gdy wystartowałam do biegu z psem. Zabrakło mi w mięśniach brzucha "poweru" - zupełnie jak dieslowi na starcie ze świateł. Ociężali Odpowiedz Link
kania220 Re: ćwiczenia w drugiej dobie :) a ja jestem dies 21.06.06, 22:46 Szczerze powiedziawszy ja po 3 miesiacach jak zaczelam powoli cwiczyc doslownie to bylo po 5 brzuszkow dziennie i pare wymachow nog to nastepengo dnia tak mnie bolala rana ze szkoda mowic.Nie wiem czemu moze cos tam zle zszyto czy jak? Odpowiedz Link
virgo33 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 08.09.06, 18:36 Nie ma w tym nic dziwnego, ze boli i nie sadze, zeby zle zszyli. Cesarskie ciecie to po prostu operacja z przecieciem nie tylko powlok brzusznych ale takze macicy. Jak ma nie bolec? I tez sobie nie wyobrazam cwiczen w drugiej dobie, jakichkolwiek poza chodzeniemZ trudnoscia sie zwleklam z lozka i z trudnoscia powloczylam nogami. Teraz czeka mnie druga cesarka i juz sie boje. Dziewczyny, nie przejmujcie sie cwiczeniami na poczatku, figura wroci do normy, najlepiej poprzez odpowiednia diete, a na problemy jelitowe polecam na poczatek czopki glicerynowe. Po operacji bylam zalamana, bo mialam taki brzuch, jakbym nadal byla w ciazyWszystko wrocilo do normy, ale zajelo mi to kilka dobrych miesiecy. Pozdrawiam i jednocze sie z innymi Cesarzowymi Odpowiedz Link
claudia84 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 25.10.06, 13:13 jeśli tu jeszcze ktoś zagląda, poproszę o te ćwiczenia na adres: claudia8@wp.pl Dziękuję! Odpowiedz Link
alicja513 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 23.02.07, 21:59 Proszę bardzo o przesłąnie ćwiczeń po cc na adres alicja513@gazeta.pl - proszę Odpowiedz Link
donzab81 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 25.02.07, 14:48 Jeżeli to jeszcze aktualne to ja tez bardzo prosze donzab81@gazeta.pl Odpowiedz Link
kaisa25 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 26.02.07, 16:46 Ostatnio byłam u ginekologa na kontroli i niestety ale z przykroscia dowiedziałam się ze najwczesniej moge zaczac cwiczyc po 3 mcach po cesarce. Mam na mysli ćwiczenia ktore pozwola wrocic do formy i do sylwetki a bardziej intensywne typu aerobik do dopiero po 5-6 mcach od cesarki. Ale dlugooooo... a ja tak lubie aerobik! Ostatnio robilam kilka brzuszków i skłonów (jestem w 5 tyg po cesarce) i niestety na drugi dzien bardzo mnie bolał brzuch i rana Mysle ze jak zaczne chodzic na spacery z malym to mi to troche pomoze wrócic do mojej sylwetki A swoja droga to nie wiem jak mogłyscie sie klasc na brzuchu w drugiej dobie po cc ja ledwo sie podnioslam na lozku za pomoca powroza hahha Pozdrawiam! Odpowiedz Link
pchelesia Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 02.04.07, 22:15 witajcie kaisa25 jestem mocno zaskoczona tym co powiedział ci lekarz...ja byłam na pierwszym aerobiku juz po miesiącu (cwiczyłam regularnie od kilku lat z przerwą na ciążę) ......oczywiście nie wykonywałam ćwiczeń bezpośrednio na brzuch ale przynajmneij starałam się uczestniczyć na tyle ile pozwalał mi organizm......choć to pewnie zależy od osoby, po cesarce szybko czułam się dobrze i nic mnie nie bolało....ale ponoć jest teoria że nim szybciej zaczniesz ćwiczyć to robią się zrosty..ale nie wiem czy to ma jakiś związek.. pozdrawiam Odpowiedz Link
agens Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 31.03.07, 22:01 www.szpitalkarowa.pl, dzial zdrowie kobiey/po porodzie/cwiczenia dla kobiet po cesarskim cieciu Odpowiedz Link
nina967 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 06.03.07, 11:27 wiec jesli chodzi o cwiczenia to ja od samego poczatku(tzn.tydzin po cc) zaczelam od wciagania brzucha dzieki czemu w malo inwazyjny sposob zaczelam wyrabiac jego miesnie.teraz mineło juz 8 tyg.zachecam was do zakupienia hula-hop i krecenia przynajmniej 15 min dziennie a jak bedziedzie dawac rade to dłużej.cwiczenie to swietnie wyrabia talie i rowniez wzmacnia miesnie brzucha. poza kreceniem mozna cwiczyc na nim ramionka tzn.lapiemy hula-hop po bokach ,rece przenosimy za plecy i unoszac do gory na przemian przekladamy z jednej str na druga. cwiczenia sa przyjemne i nie wymagaja duzego wysiłku. Odpowiedz Link
madziara19822 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 29.04.07, 17:11 mogłabym prosić o przesłanie tych ćwiczeń? Odpowiedz Link
agoos2 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 08.05.07, 16:18 jeżeli można proszę także o przesłąnie ćwiczeń!! z góry bardzo dziękuję agoos@wp.pl Odpowiedz Link
eva24c Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 09.05.07, 10:52 www.szpitalkarowa.pl/ W dziale "zdrowie kobiety" "po porodzie" jest podany zestaw ćwiczen po cc Odpowiedz Link
madziara19822 Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 29.04.07, 17:12 mogłabym prosić o przesłanie tych ćwiczeń madziara1982@o2.pl Odpowiedz Link
sabina_online Re: gdzie można znaleźć ćwiczenia po cesarce? 18.04.13, 21:14 czy ja tez mogę poprosić? sabina_online@gazeta.pl Odpowiedz Link