badania

(109 wyników)
  • Witam, Czy istnieje możliwość sfałszwania wyniku badań DNA Waszym zdaniem? Moim zdaniem np. badania DNA dziecka Anety Krawczyk zostały sfałszowane. Kobieta w jej sytuacji nie ośmieszałaby się na całą Polskę, a z Łyżwy jest stary bandzior. Potem był artykuł w GW, nawet całkiem spory, o takim gościu, którego przymknęli za załatwianie lewych L4 politykom i zawierał wprawdzie bardzo niejasne i niedaleko posunięte domysły, że może i przy tym badaniu DNA coś miał do czynienia. Szkoda, że wtedy te...
  • Witam, pewnie był ten temat poruszany już nie raz, jednak nie mam chwili by poszperać na dłużej w forum. Mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedź. Otóż ojciec naszego 5 letniego dziecka ma ograniczoną władzę. Przed nami sprawa o zmianę kontaktów, na mój wniosek , ponieważ ojciec nie respektuje postanowień sądowych. Zostaliśmy skierowani na badanie do RODK w celu zbadania więzi między ojcem a dzieckiem, jednak ojciec nie zgłosił się na nie. Napisał do RODK, że rezygnuje z badania. Czy to...
  • mnie i moją córcię niebawem czekają baddania dna... w celu ustalenia ojcostwa nie jestem pewna z kim ją mam, denerwuję się przed tym, ale takie jest życzenie sądu... nie ustalili mi alimentów, bo ojciec dziecka powiedział, ze nie wie czy to jego , i sędzina od razu zgodzila sie na badania. Z tego co sie wcesniej orientowałam, to najpierw ustalaja ojcostwo, a potem on moze sie owolywac... a tak nie mam alimentow, nie mam kasy, i jeszcze te badania, na ktorych moge sie skompromito...
  • Mam pytanie , czy badania w RODK są płatne? jeżeli tak to kto płaci? czy można wnioskowac do sądu o zwolnienie z opłat lub zaniechanie tych babań?
  • Witam! Czy ktoś robił? Jak długo się czeka na wyniki badań DNA przy ul. Oczki w Warszawie? Powiedziano mi, że wyniki są po 10 dniach a ja czekam już miesiąc! Czy długo będę jeszcze czekać? Z góry dziękuję za odpowiedzi:)
  • Witam, prosze o blizsze info, jak wygladaja takie badania (jade tam z dwojka dzieci 8 lat i 2,5). Ile to trwa, na czym tak naprawde polegaja te badania. I tak w ogole - w jakim celu sie je wykonuje? Jestem po pierwszej rozprawie (rozwod z orzekaniem o winie meza - alkoholizm) oczywiscie duzo o braku jego zainteresowania dziecmi i realnej przy nich pomocy. Poza tym nie mieszkamy razem juz od 10 misiecy, a rozprawa byla 1,5 miesiaca temu, a ponad rok temu maz wyladowal po atakach ...
  • niedługo sprawa wniosłam o badania dna,nienadawanie nazwiska ojca,nienadawanie praw rodzicielskich ojcu itd.w akcie urodzenia jest na razie wpisany ojciec nieznany.i mam pytanie.czy jesli badania wyjdą pozytywnie,sąd nada nazwisko ojca musze go wziąść grzecznie pod ręke i zaprowadzić do USC żeby zmienić nazwisko w dokumentach?a jesli zostanie nazwisko moje musze wpisać ojca w akt urodzenia pozostawiając dziecku moje nazwisko?przeciez ojciec nie bedzie juz wtedy "nieznany".jak to wszystk...
  • Zaciekawilam sie pewnymi informacjami w watku "30 powodow>... Po czym znalazlam taki link: www.guardian.co.uk/society/2006/feb/21/mentalhealth.childrensservices Wychodzi jasno: Dzieci samotnych rodzicow sa dwukrotnie bardziej narazone na problemy emocjonalne niz dzieci z pelnych zwiazkow. Tylko 8% chlopcoów w pelnych zwiazkach mialo problemy emocjonalne. W przypadku dziewczynek wyglada to tak: samotni rodzice: 13%, pelna rodzina 5% dzieci, ktore maja problemy emocjonalne. ...
  • w niedalekiej przyszłości wylądujemy na takim badaniu moje dziecko ma teraz niespełna 20 miesięcy jest bardzo ze mną związane, poza tym bez problemów zostaje w żłobku i lubi jeszcze jedną obcą panią, z którą czasem na chwilę zostawało zastanawiam się jak przy takim małym dziecku wygląda badanie w RODK? bo nie wyobrażam soebi jak czytałam w postach tu zamieszczonych, że dziecko zostaje w innym pokoju nawet pod karą nie zostawiłabym dzieciaka w obcym miejscu z obcymi osobami i jestem go...
  • 28go lipca miałam pierwszą sprawe o ustalenie ojcostwa.ojciec miał 2 tyg na wpłacenie zaliczki(koszty badań) po czym dopiero sąd ma kierowac wniosek do szpitala w Krakowie(mieszkam w małopolsce)i on ma odesłać termin kiedy mamy sie zgłosić na pobranie próbek.i moje pytanie.ile to moze potrwać?musze wyjechać za granice pozamykać dawne sprawy w bankach,urzędach itp.nie wiem czy zdąże przed badaniami?ile wy czekałyście na badania?to kewstia dwóch tyg?czy raczej kilku miesiecy?dodam ze na s...
  • CZy to możliwe, że wyniki badania DNA z krwi są błędne? Czy istnieje jakieś ryzyko pomyłki? Czy ojciec może poprosić o powtórne badania i czy ja musze się na to zgodzic?
  • Czy ktoś z Was moje drogie ma takie testy? Wprawdzie Sąd wydał postanowienie o badaniach w RODK chyba rok temu, ale ... (m. pisał pisma, pisał, pisał i pisze nadal - mamy juz 4 tomy w rozwodówce), no i ostatecznie jeszcze w tym roku będziemy mieć badania w RODK. Tak więc testy by mi się baardzo przydały. Jesli macie takie testy to czy możecie mi przesłać na pmwk@gazeta.pl ? Ps. moja sprawa o rozwód trwa już od 2008. Ile to jeszcze może trwać??? Mamy do przesłuchania jeszcze 7 św...
  • Dzisiaj dostalam postanowienie z Sadu ze na 2-04 mam badania w Akademii Medycznej w LUBLINIE a ja mieszkam w Nowym Saczu wiec to kawal drogi.Corka ma 8 miesiecy. Ojciec jej przebywa w Zakladzie karnym tez w Nowym Saczu. Jak napisac prosbe do Sadu aby badania przeprowadzili przy bieglym Sadowym tutaj na miejscu, bo ja nie mam na taka podroz a zreszta z tak malym dzieckiem autobusem tyle jechac to juz przesada. Poza tym mam 6 letnia corke ktora bym musiala tez zabrac poniewaz nie ma...
  • płatne? Składałam pozew o ograniczenie praw ojcu mojego dziecka i tam wnosiłam o takie badania-za radą pewnej prawniczki i ona mi mówiła,że są płatne(ok.700zł?!).Podobno mozna wnosić potem o zniesienie tej opłaty ze względu na złą sytuację materialną.Proszę o odpowiedź.Z góry dziękuje.
  • Wiotajcie, zwracam sie do Was z prosba bo moze mial ktos podobna sytuacje. Otoz kilka mc temu rozpoczela sie sprawa z mojego powodztwa o pozbawienie praw rodzicielskich ojca mojej coreczki. Dla jasnosci podam, ze corka nie zna ojca gdyz zostawil nas na samym poczatku ciazy, nie lozyl i nie lozy na dziecko jak rowniez nie ma z nia zadnego kontaktu. Stad sprawa. Na pierwszej rozprawie sie stawil i dla zasady odmowil odebrania sobie praw wiec powolano moich swiadkow i na kolejnej spr...
  • Witam wszystkich serdecznie, mam prosbe o rozjasnienie mi w jaki sposob wygladaja badania dna? Czy ktoras z was miala takowe w Krakowie przy Collegium Medicum? Jak podczas takich badan zachowywali sie wasi ex-owie? Jejku tyle pytan ale wszystko dlatego ze strasznie sie denerwuje wlasnie ta swoja niewiedza ? pozdrawiam i wielkie dzieki
  • ja mam takie pytanie, tzn. jest to sytuacja mojej koleżanki. Jest w ciąży, ojciec dziecka, który juz keidys usunał dziecko z inna, byly narkoman chciał rowniez zeby ona usunela i to dziecko. Ale ona postanowila je urodzić. Poznała faceta, obcokrajowca, z ktorym bierze slub, jest to dobry czlowiek. No i pojawil sie problem, on chce uznac to dziecko za swoje, dac mu nazwisko i chca byc normalna rodzina ale nagle ojciec dziecka ktory nie jest w stanie przekazac mu nic dobrego chce w...
  • Niedlugo bede miala takie badania,chcialabym sie dowiedziec jak to wszystko przebiega.(chodzi o ustalenie czy miedzy ojcem a synem istnieje wiez emocjonalna).
  • Czekałam pół roku na badania w RODK. Liczyłam na to, że będzie to jakiś przełom w sprawie o uregulowanie kontaktów ojca z dzieckiem. Niestety.. poczytajcie: Panie pytały czy możemy rozmawiać razem z nimi wspólnie - powiedziłam że żywię taką nadzieję. Ex stwierdził ze nie będzie przy mnie rozmawiał bo nazywam go szmatą (sic!). Wyszłam z córką - 3 lata - do "pokoju zabaw", gdzie siedziałyśmy godzinę a w tym czasie ex "wywnętrzał" się tak głośno że prawie do nas było słychać. Zazna...
  • Ile czekałyście od decyzji o skierowaniu na badania DNA do wezwania na nie? Ja właśnie czekam i chciałabym wiedzieć ile mniej więcej może to potrwać. Ania z Olkiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się