Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      badania

badania

(137 wyników)
    • słyszałyście o ogólnopolskim badaniu zdrowia skóry? dostałam ostatnio ulotke w aptece. Ma sie to odbywac w 5 miastach. 17-19 są w warszawie. Któraś z was idzie?
    • gdzie je się wykonuje i w jaki sposób? czy są bolesne?
    • wiem ze to nie to forum ale wiecie jak to jest..........czesto podczas okresu przy oddawaniu moczy nie leci mi krew.czytaki mocz moge oddac do badania czyokres jest przeciwwskazaniem.pytam bo bede musiala badac a akurat wtedy bede miala okres.czy moze moge schowac mocz do lodowki?moge oodac do badfania tygodniowy?
    • mam prawie 30lat, od polowy zycia walcze z tradzikem, niestety bezskutecznie, ale tak tragicznie, jak jest teraz, to nigdy nie bylo, chodzi o to co pojawia sie na mojej twarzy. Od paru miesiecy sa to bolesne gule w oklicy brody, podskorne, obrzydliwie bolace, a pare dni temu wyskoczyly mi takie na polczku!!! czyli jest coraz gorzej. kiedys tu na forum wyczytalam, ze moze to byc poczatek tradzku androgennego, w zwaizku z tym mam pytanie, jakie badania hormonow zrobic, aby to ewent...
    • dziewczyny, mam tradzik hormonalny. jakie badania powinnam zrobic zeby to potwierdzic? konkretnie na jakie hormony? dzieki d
    • a zawsze myślałam że ma tłustą lub miedzaną i to ze skłonnmością do trądziku. Poleciła mi kremy z firmy Flos -lek, co sądzicie o tej serii kosmetyków.
    • jakie hormony i w jakim dniu cyklu bada sie aby sprawdzić dlaczego wypadają włosy , wszystkie inne badania mam w normie a włosy lecą jak opętane , byłam u specjalisty tutaj polecanego , i raczej wskazywałoby że coś jest nie tak z moimi hormonami , lekarz powiedział też że włosy łamią sie bardzo tuż przy cebulce , że sa za mało miękkie , ale nie jest w stnie powiedzieć czego im brakuje , więc jak to sprawdzić? pomóżcie prosze m
    • Mam długie kręcone włosy, są delikatne, od jakiś dwoch lat wogole ich nie farbuje. Wlosy przy skórze są tluste, a na koncach porozdwajane.. Uzywam niebieski nivea z bawelna, i potem timotey ten do objetosci, rzadko uzywam odzywek, czasami tą w spreju do zniszczonych wlosow isany. I isany piankę do wlosow kreconych. Ale od jakiegos czasu moje wlosy wypadają, co mogę z nimi zrobić ? Nie jest to wypadanie takie normalne.. Muszę myc wlosy codziennie.. Co mogę wyprobowac? Nie mam siwych wlos...
    • ... lekarz mógł mi przypisać odpowiednią tabletkę antykoncepcyjną? Podkreślam, ze byłaby to moja pierwsza wizyta.
    • Czy którejś z Was udało się skutecznie zwalczyć cienie i worki pod oczami?? Mile widziana każda porada, doświadczenie, czy znalazłyście jakiś sposób na to? Kosmetyk, zabieg u kosmetyczki? Mam 24 lata, a wyglądam na 15 lat starszą właśnie przez te koszmarne worki :( To nie jest opuchlizna powiek, taka jak po przebudzeniu bo to też mam ale pomagają okłady z lodu albo masaż i znika. Ale "worki" nisko pod oczami zostają i psują efekt najlepszego makijażu czy fryzury, po prostu wyglądam na niezi...
    • Postanowilam zbadac swoje DNA pod katem procesow starzenia. Na badanie namowila mnie przyjaciolka, ktorej znajomy jest genetykiem. Sama byla zachwycona tym, co sie dowiedziala o swoim organizmie. Jestem juz po analizie i rozumiem jej zachwyt. Do badania wystarczylo nieco mojej sliny, to wszystko :) Podstawowa rzecza, jakiej mozna sie dowiedziec, to poziom tzw stresu oksydacyjnego, tzn jak nasze DNA reaguje z natury na atak wolnych rodnikow. Jesli poziom jest wysoki, tzn ze kiepsko radzi ...
    • Jak długo można stosować to serum? czy są jakieś przeciwwskazania przed dłuższym stosowaniem. Zużyłam jedną buteleczkę i zastanawiam się czy mogę powtórzyć od razu czy należy zrobić przerwę. Dodam, iż używam tego serum codziennie.
    • witam, opisze moje perypetie - ok 6 m-cy temu pojawily mi sie drobniutki krosteczki po jednej stronie brody, takie maluskie kilka z ropna glowka, wycisnelam delikatnie odkazilam i przygasly, dodatkowo posmarowalam mascia z cynkiem powtarzalo sie to kilka razy, z miejsca gdzie sa krostki zluszcza mi sie skora, lekka poprawa i znowu to samo, teraz widze ze mam juz przerzut na druga polowke ;//// wiec cala broda robi sie w kropki, czasami przygasa a czasami wszystkie sa mocno czer...
    • Jakieś 3 lata temu kiedy byłam w ciąży pojawił się trądzik. Po zakończeniu karmienia wybrałam się do endokrynologa, aby zbadac hormony. Wyniki były prawidłowe. Po jakimś czasie ponownie wykonałam badania i też było ok. Wybrałam się do dobrego dermatologa i przeszłam 7 miesięczną kuracje Tetralysalem. Dostawałam także rożne maści i antybiotyki jak np Duac. Pare miesięcy po zakończeniu kuracji trądzik wrócił i nie wiem już co robić i jak się leczyć. Dermatolog zaproponowała peelin...
    • Nie wiem, co się dzieje, od paru dni wystarczy, że się lekko uderzę, a już mi siniak rośnie (obie łydki mam posiniaczone, nie wiem, dlaczego). Już ktoś makabrycznie żartował, że to sepsa (ale chyba to niemożliwe?). Nie wiecie, co może być przyczyną? Jakiś niedobór witamin czy minerałów? Jak zapobiegać - wygląd ofiary przemocy w rodzinie lub sepsy nie jest najfajniejszy... :(
    • czy myslałyscie bądz moze badałyscie stan waszych piersi??? pytam bo tyle sie ostatnio o tym mówi,chyba pomysle o takim badaniu,tylko gdzie to sie robi,u ginekologa mozna ????
    • Zapisała mi "lekarz" dermatolog. Chyba na odczepnego. Postawiła diagnozę pt. "wyolbrzymianie problemu". Uprzedziła przy tym, że odstawienie może powodować nasilenie się wypadania włosów. Proszę o opinię tych, którzy mieli z nim do czynienia, tzn. z preparatem, a nie pseudo-lekarzem.
    • dziwczyny poradzcie mi-w czwartek robilam badanie krwi-(byly to badanie okresowe do pracy), w sobote bylam u ginekologa i kazal mi zrobic proby wątrobowe!czyna podstawie tamtych wynikow krwi bedza ustalone jakies wyniki ktore moge potraktowac jako te proby wątrobowe?czy musze na nowo oddac krew?
    • Chętnie poznam Wasze zdanie na temat tego czy kobieta w czasie karmienia piersią może wykonywać sobie zabiegi kwasami u lekarza, kosmetyczki?
    • czy osoby cierpiaca na łojotokowe zapalenie skóry zauwazyly jakis zwiazek z tabletkami antykoncepcyjnymi?? u mnie zaczelo sie to 6 lat temu i dokladnie 6 lat temu zaczekam brak pigułki. Nie wiem czy to ma jaksi zwiazek czy to tylko zbieg okolicznosci. teraz je odstawilam i musze stwierdzic ze jets lepiej ale zmienilam tez szampon i nie wiem czemu zawdzieczac ta poprawe. Napiszcie prosze czy u was ma to jakis zwiazek ze soba. czy ktoras z was bierze moze Diane i jak to wspołgra ze soba?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się