Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      choroby

choroby

(316 wyników)
    • Jakos nie dawno mineły 2 lata leczenia, więc może kilka słów należy napisać ;) Ogólnie bb rozwalała mnie przez jakies 15 lat - tyle kojarzę po objawach. Po dwóch latach abx tak naprawdę czuję się niestety w punkcie wyjścia, mineło wiele złych objawów, ale niestety prędzej czy później każdy wraca, więc po 2 latach leczenia doszłam do wniosku, że bb ani trochę nie odpuszcza, bez abx wogóle nie byłabym w stanie żyć, ale czuję, że one jedynie hamują ataki bb, miałam objawy, które nie dawały...
    • sport.wp.pl/kat,1835,title,Edi-Federer-nie-zyje,wid,14531497,skoki_wiadomosc.html
    • Witajcie. Jako ze jest to mój pierwszy post chciałbym się przywitać. Jestem Michał, lat 22, a choruje od ponad 1,5 roku. Moja historia jest troszkę inna. W przeciwieństwie do wielu osób na tym forum borelioza nie była dla mnie zaskoczeniem i niespodzianką. Od dawna wiedziałem, że ten dzień w końcu nastąpi- jestem leśnikiem. A leśnik bez boreliozy to jak żołnierz bez karabinu. Tak mówią. Więc właściwie od 16 roku życia wiedziałem, że w końcu muszę zachorować skoro w ciągu sezonu przynoszę do...
    • mAM pytanie, czy komus udało sie uzyskac rente? Czy jest wogole sens o to walczyc? Niestety u mnie jest coraz gorzej nie stac mnie juz powoli na leczenie, zaczynam miec długi, koncze wlasnie 3 rok studiow i niestety nie moge dalej studiowac ze wzgledu na zdrowie i brak pieniedzy, pracuje dzien dzien, mam bardzo ciezka prace, ktora nie pomaga mi w leczeniu i jest ze mna coraz gorzej, za kilka dni mam zaczac silniejsze leczenie i nie wiem co bedzie z pracą. Jak sobie poradzic ? :(
    • Witam - czy ktoś wyzdrowiała bez leczenia? - czy jest możliwość aby organizm sam sobie poradził i zwyciężył z chorobą? Ja mam baaaaaaaaardzo dużo podobnych objawów do uczestników tego forum,dodam że nie leczę się protokołem a w tradycyjny sposób, chociaż moja lekarka oraz neurolog nie maja już pomysłu na mnie. Pozdrawiam
    • indonesiamultiplesclerosis.files.wordpress.com/2012/06/multiple_sclerosis.pdf moze sie komus przyda
    • wlsnie sie dowiedzialam ze moja mama jest chora..chodzila od lekarza do lekarza ze swoimi schorzeniami i w koncu ktorys kazał zrobic jej badania..wszyscy sa zalamani..wiedze mamy niewielka..na temat choroby..czy ktos moglby mi cos doradzic..z mama jest kiepska..psychicznie i fizycznie..co ja moge zrobic?co czeka mame? jak bardzo to niebezpieczna choroba?wiem ze WY, ktorzy dluzej znacie te chorobe jestescie w stanie cokolwiek napisac..nawet ogolnie..bardzo prosze..dodam tylko ze o...
    • Witam! Chciałam spytać, czy jest możliwe, by mimo ukąszenia kleszcza i wielkiego rumienia oraz braku leczenia antybiotykiem nie jest się chorym? Od tego zdarzenia minęło już około 5 lat.
    • Jezeli bylo to prosze o przeklejenie/dopisywanie , kolejnosc nie odzwierciedla czestosci 1.Nowotwor zmeczenie,bol,zmiana masy ciala 2.Grzybica zmeczenie,sennosc,zaburzenia w trawieniu. 2a Stachybotrys chartarum objawy identyczne do bb najczesciej w wilgotnych mieszkaniach, czarny nalot rosnie na silikonach, 3.Chlamydioza kaszel,bole,zmeczenie 4.niedoczynnosc tarczycy 5.bezdech nocny - przewlekle zmeczenie , Duzo chorych zdrowieje po terapii CPAP i/lub schudniecie 6.choroba whipp...
    • mam pecha :(((( pisalam juz w sprawie mojej coreczki 6 lat. dzis jest juz 5 tyg od ukaszenia kleszcza i zrobilam test. wyszedl poztytwny w igg i igm . znaczy ze chyba wsyzstko nie tak :( corka brala od poczatku amoksycyline przez 15 dni po ukaszeniu i nie miala rumienia. niby bylo profilaktycznie a teraz po 5 tyg wyszedl taki test!!! ostatnio uskarza sie na bol kostki i ciut utykala . mialam nadzieje ze poprostu przetrenowala noge jak to dzieci ...
    • najlepsze wypróbowane suplementy i zioła które pomagają znacząco i dzięki nim walczymy lepiej i sprawniej z chorobą a więc do rzeczy: -7-keto dhea 1 tabletka na noc pomoże dużo w rozchwianiu układu hormonalnego 50 mg doba -jagoda Acai razem z jagodami Goji bardzo silny antyoksydant 3 razy dziennie 1 kaps -Maca działa dobrze na apetyt oraz na mięsnie 1 kaps 500 mg doba -Żeń szeń syberyjski 1500 mg doba polecam puritans pride 500 mg jedna tabl czuć po nim więcej energii i siły do życia -...
    • Poszukuję informacji jakie choroby fałszują wyniki boreliozy dając jej fałszywie dodatnie lub ujemne wyniki. W różnych tekstach znalazłam chlamydię pneumonie i cytomegalowirusa. Czy coś jeszcze? Bzyka
    • www.bm.cm-uj.krakow.pl/scripts/Expertus/expert3w.cgi?KAT=d%3A%5Cexpertus_db%5Cpar%5Cb%5C&FST=data.fst&FDT=data.fdt&ekran=ISO&lnkmsk=0&cond=AND&mask=0&F_00=01&V_00=Choroba+z+Lyme+-+farmakoterapia+
    • Witam wszystkich forumowiczów! Zedycdowałem sie tutaj napisac z powodu moich dolegliwosci które mecza mnie juz od dobrych 7 lat i ciagle sie nasilaja a wszelkie badania które robiłem do tej pory nie daja jednoznacznej odpowiedzi co Mi dolega. Na poczatek moze opisze moje objawy a potem wypisze badania które robiłem i co mi wyszło Reszte zostawiam osoba znajacym sie w tym temacie i prosze o jakos pomoc lub sugestie co moge jeszcze zrobic/gdzie sie zgłosic. No wiec wszystko zaczeło ...
    • Zacznę o podziękowania Wam wszystkim za to, że stworzyliście to Forum. Dzięki niemu dostałam swoją szansę i wykorzystuję ją już w 100%. Jeszcze trzy dni temu byłam załamana, bo borella jakby przeczuwając odwet zaatakowała ze zwielokrotnioną siłą. Obawiałam się, że mój stan umysłowy uniemożliwi mi założenie swojego wątku. Ujmę to w dwóch słowach... traciłam rozum. Dosłownie!!! Dziś jest już zupełnie inaczej! Dzięki Pani Doktor Z Krakowa i Wam. Bo mnie ku niej powiedliście. Dziękuję też Sto...
    • Mój syn z synowa maja dwa koty. Jeden im choruje .Ma kłopoty z trzymaniem moczu i za duzo białych krwinek. Boję się ze złapał coś powaznego i zarazi synową która jest w ciązy.Gdzie mozna pr\zebadać te koty np na bartonelę. Bo weterynarz do które chodzą twierdzi ze od kotów niczym się nie zarazi.Teresa
    • Za tydzień mam konsultację w Por.Immunologicznej w związku z nietypowym Hashimoto (o dziwnym przebiegu wg.kilku endokrynologów). Jakie macie zdiagnozowane choroby immunologiczne,zwłaszcza interesują mnie choroby z dziedziny autoagresji. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich walczących.
    • Zniesiono obowiązek zgłaszania przez lekarzy i laby pozytywnych wyników na boreliozę. Być może zrobiono to z premedytacją, żeby skutecznie zaniżyć dane statystyczne dotyczące zachorowalności na terenie Polski. Jeśli nie ma takich statystyk, to nie ma problemu i można go spokojnie zamieść pod dywan. Dlatego Stowarzyszenie ogłasza akcję "Zgłoś swoją chorobę do sanepidu". Jeśli ktoś ma dodatni wynik jakiegokolwiek testu na boreliozę lub koinfekcje, prosimy by zgłosił się z nim do s...
    • Witam Wszystkich Forumowiczów. I moją rodzinę dotknęła ta choroba. W lipcu 16-to letni syn wrócił z obozu z kleszczem. Po około tygodniu pojawił się klasyczny rumień, lekarz zapisał unidox 2x100mg na moją stanowczą prośbę na 4 tygodnie. Powiedział, żeby badania zrobić miesiąc po skończonej antybiotykoterapii. Tak też zrobiliśmy test Western Blot w obu klasach i wyniki są ujemne. Ale syn nie czuje się dobrze, bardzo często boli go głowa, oczy i mówi ,że zapomina wiele rzeczy. Zaczęła...
    • Jak to jest? Widzialam wyjasnienia, ze choroba z Lyme to nazwa odpowiednia dla amerykanskiej odmiany tej choroby i tamtejszych szczepow Borrelia, a nawet - w zwiazku z odkryciem nowych szczepow i innych objawow klinicznych - odpowiednia tylko dla wariantu amerykanskiej odmiany... Podczas gdy, to co mamy np. w Europie nazywamy borelioza, takze po angielsku (borreliosis). Niby wszystko jasne, tylko u nas panuje pewne zamieszanie np. w diagnostyce - gdy wyszuka sie na necie oferty ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się