Forum Zdrowie Diabetycy
ZMIEŃ
      choroby

choroby

(8 wyników)
    • Zakladam watek troche podobny do poprzedniczki, z ta roznica ze choruje 10 lat i mam dosc. Zauwazylam ze kiedy panuje nad reszta zycia, np domem, poczatkujacym sklepem internetowym, dzieckiem..... przestaje panowac nad cukrzyca. A kiedy znow skupiam sie na niej... wszystko inne idzie w odstawke. Zawsze bylam wzorem cukrzyka, nigdy nie mialam Hba1c powyzej 6. To wielki sukces, a teraz wszystko zaprzepaszczam, objadam sie, rzadko mierze cukier, bolusy podaje tylko proste i na oko. ...
    • Witam, za pół roku wychodzę za mąż. Mój narzeczony choruje na cukrzycę już kilkanaście lat. Ja nie choruję, a moja wiedza na temat tej choroby jest niewielka... dlatego liczę na Waszą pomoc. Problem leży w tym, że mój Narzeczony nie przestrzega diety ( podobno jest to prawie najważniejsze w przypadku tej choroby) -je sporo słodyczy, pije alkohol ( okazjonalnie, ale podobno nie powinien), ale najgorsze jest to, że nie chodzi na regularne kontrole...nie wiem, jak mam go przekonać, bo ...
    • Witam wszystkich po raz pierwszy! Moja mama zmarła na cukrzycę, jej brat cioteczny także. Czy jestem jakoś narażona specjalnie na tę chorobę, albo moja siostra, czy mój syn? Męczy mnie to, a lekarze mówią, żeby się niczym nie przejmować.
    • Lilko-Lilko Twoje forum więdnie.... ratuj. pzdr mariusz
    • Pokazujcie się częściej fajnie jest pogadać z ludzmi których np. nie przeraża zastrzyk ..... :P
    • Witajcie, ja jestem diabetyczką od blisko czterech lat. Moja choroba, chociaż rzadko używam tego sformułowania, nie lubię słowa "choroba", wpisała się już moje życie. W Polsce, jak i na świecie rośnie liczba osób chorych na cukrzycę. Jestem przekonana że to forum spotka się z Waszym zainteresowaniem. Chcę abyśmy tu pisali o naszych codziennych zmaganiach, problemach, smutkach, troskach ale też o radościach! :) pozdrawiam wszystkich Bardziej Słodkich! lilka
    • WITAM! Mam pytanie co do poziomu cukru. Samej wyszło mi że mam podwyższony po obiążeniu glukozą. Proszę wyjaścić, jeśli na czczo mam 98 mg, 96, różnie jest, czy rano on stoi w miejsu czy póżniej może skoczyć(Przed jedzeniem). Bo u mnie jest tak o 8 rano np 96 mg, a jak zmierze sobie o 9 rano to mam więcej 101 mg. I drugie pytanie jeśli jem I śniadanie i po dwóch godzinach mierzy się cukier to nie może przkroczyć 140 mg, to czy w ciągu tych 2 godzin można coś pić i coś przekąsić? Zjadłam śnia...
    • Witam, mam pytanko do osob znajacych sie na rzeczy. W mojej rodzinie wszystkie starsze osoby chorowaly lub choruja na cukrzyce. Czy istnieja jakies dzialania prfilaktyczne (dieta?) ktore moge teraz zastosowac by uniknac tej choroby w przyszlosci, czy niestety mam to juz zapisane jesli nie w genach to w gwiazdach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się